Loading...
 
tr

HDP’nin “Diyanet’i kapatacağız” açıklamasından sonra Fetullahçı Suç Örgütü Diyanet’e topyekün saldırıya geçti. Peki aynı anda düğmesine basılan bu iki karanlık örgüt Diyanet’ten ne istiyordu. Bunlara alenen destek veren CHP - MHP Ne hedefliyor.

HDP ile Gülen'in ortak hedefi: Diyanet ile ilgili görsel sonucu

DİYANET'İN HANGİ İCRAATI BUNLARI RAHATSIZ ETTİ?

HDP ile CHP'nin Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik başlattıkları saldırıyı yorumlamadan önce Diyanet neler yapıyor, ne gibi faaliyetlere imza atmış bunları görmek lazım. Diyanet'in son yıllardaki icraatlarına bakınca, bu linç kampanyası daha anlaşılır hale geliyor.

DİYANET MEZHEPÇİLİĞE KARŞI DURUYOR

Diyanet mezhep ayrımcılığı yapmadan İslami faaliyetler üzerine çalışıyor, ne Türkiye'deki ne de yurt dışındaki faaliyetlerinde mezhepçilik gözetilmiyor. Türkiye dış politikada da bölgede mezhepçiliğe karşı duruyor, hatta bu konuda mezhep ayrımı yapmadan politika üreten tek ülke biziz.

Muhalefet neden Diyanet'ten rahatsız? Aslında onlar mı rahatsız yoksa dışardaki başka çevreler mi rahatsız?

DİYANET İSRAİL'İN DE HEDEFİNDE!

Mesela geçtiğimiz Şubat ayında İsrail Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Ortadoğu Araştırmaları Merkezi tarafından Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili bir rapor yayınlandı.

O raporda Diyanet'in son yıllardaki faaliyetleri sıralanıyor. Diyanet'in bir televizyonu var, sosyal medya hesapları var, bu yayınların kullanımına yönelik hem Türkiye'de hem de yurt dışında yoğun bir ilgi var, bu yolla fetvalar veriliyor, gibi ifadeler var, o raporda.

İSRAİL DİYANET'İN GAZZE'DE CAMİ YAPMASINDAN ŞİKAYETÇİ!

Rapor devam ediyor deniliyor ki, Diyanet, sadece Türkiye'de değil yurt dışında cami yapıyor, hatta Gazze'de bile cami onarıyor. Bu bölümde geçen Ramazan ayında İsrail'in bombardımanı sırasında yıkılan Gazze'deki camilerin Diyanet İşleri tarafından onarıldığına vurgu yapılıyor.

Diyanet İşlerinin, Almanya'daki gurbetçi ailelerin çocuklarına kuranı kerim öğretilmesi konusunda da devrede olduğu vurgulanıyor.

UMRE PROGRAMINA KUDÜS'ÜN ALINMASI RAHATSIZ ETTİ

Raporda Diyanet'in Kudüs'le ilgili saptamaları da var. İsrail işgali altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa, Diyanet'in Umre programında yer alıyor. Hatta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in Kudüs'le ilgili bir açıklamasına yer veriliyor raporda, Görmez'in "Kudüs Müslümanlara aittir" dediği ifade ediliyor.
O raporda Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesine de yer veriliyor, bütçesinin 2,3 milyar dolar olduğu ve 8 ayrı bakanlığın bütçesine denk olduğu belirtiliyor.

GÖRMEZ: "KUDÜS MÜSLÜMANLARA AİTTİR"

Rapordaki iki ayrıntı dikkat çekici biri Prof. Görmez'in "Kudüs Müslümanlara aittir" sözüne yer verilmiş olması. Akıllara HDP lideri Demirtaş'ın Taksim-Kabe benzetmesini getiriyor. Demirtaş Kabe'den sonra Kudüs'e de gönderme yapmış ve Kudüs-Yahudiler vurgusunda bulunmuştu.

Bir diğer dikkat çeken husus, İsrail'deki raporda Diyanet'in bütçesinden bahsediliyor, yine Demirtaş geliyor akıllara çünkü benzer argümanı o da kullanmış, Diyanet'i eleştirirken bütçesinin çokluğundan bahsetmişti.

DİYANET MÜSLÜMANLAR ARASINDAKİ FİTNEYİ BİLİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda çok ama çok önemli faaliyetleri bulunuyor, onlarca icraatı var ve bunları yaparken Ortadoğu'nun şu anki baş belası olan ve Müslümanların Müslümanlara kırdırıldığı bir sorun olan mezhepçiliğe asla yer vermiyor.

DİYANET'İN HEDEFE KONULMASI KAFALARI KARIŞTIRIYOR

İşte bunları yapan Diyanet'in muhalefet aracılığıyla hedef ilan edilmesi akılları daha da karıştırıyor. Başbakan Davutoğlu'nun Ortadoğu vurgusu bu konuda çok önemli. Başbakan Ahmet Davutoğlu Kanal Ülke TV ortak yayınında HDP ile CHP'nin Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik söylemlerini yorumlarken "tam da İslam'ın terörle özdeşleştiği bir dönemde yanlış Şii ve Sünni ifrat-tefrit gerilimlerinin yaşandığı bir dönemde yükselen makul sese, Türkiye'den yükselen gelenek sese yönelik bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

DİYANET'İN "ÜMMETİN BİRLİĞİ" SÖYLEMİNDEN RAHATSIZLAR

Başbakan Davutoğlu muhalefetin Diyanet İşlerine yönelik eleştirileri için "ister bilerek veya bilmeyerek yapsınlar buna karşı olanların sözcüsü durumuna düştüler" diyor.

Evet birileri Diyanet İşlerinden, hükümetten rahatsız. Ortadaki faaliyetlere bakınca o rahatsızlığın nedeni daha net anlaşılıyor. Çünkü Ortadoğu'da bölücü değil kapsayıcı bir İslam Birliğinden bahsediliyor.

DİYANET "İSLAM BİRLİĞİ" VURGUSU YAPIYOR

Çünkü Diyanet İşleri'nin faaliyetleri, Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onlara Osmanlıyı çağrıştırıyor, Ortadoğu'da bir İslam Birliğini çağrıştıyor, Diyanet'ten akıllarına gelen ise Şeyhülislam'lık.

Onlar mezhep ayrımcılığı devam etsin, savaşlar sürsün, Müslüman Müslümana saldırsın istiyorlar. Bunun önüne geçmek için politika üreten unsurlara da saldırıyorlar.

Zaten İsrail'de hazırlanan raporun son bölümünde bu vurgu çok net bir şekilde yapılıyor, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Müslüman Dünyasını Türkiye'nin liderliğindeki bir birlik haline getirmeyi amaçlıyor" deniliyor.

Sonuç öyle ki Diyanet artık işlerini yürütebildiği açık görülmekte.İnsanların dinine dönmesi içinde Allah sevgisi bazı kişileri korkutmakta. Son yıllarda kurumlarda oluşan gelişmeler sonucunda Diyanet'de üzerine düşeni yaparak gerekli tüm çalışmalarına hız verdiği bu günlerde. Siyasi partilerin hedefi haline gelmiş durumda. Haziran seçimleri hef alan CHP- MHP sandıkta yine aynı sonucu alacağını bildiği için bu seçimde hedefleri HDP desteği ile görülmekte. HDP nin %10 luk baraj durumu sonucu. Her türlü oyun yapılmakta. Bu haziran seçimlerinde oyunu AKPartiden yana kullanan sünni Kürt bir mecburiyet gereği oyunu HDP vereçeğide bilinmekte. Kısaçası bu seçimde hedef yine Ülke ama ülke çıkarları asla sözlerinde ve çalışmlarında olmayanların sloganlarında.


Paylaş:

Duvar

Yorum yok
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar İslamiyet
Eklendi Mayıs 9 '15
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: ( 0 skorlar)