OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Avrupalılar Türklerden neden korkar? Bloglar | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Prof. Dr. Ümit Özdağ - Avrupalılar Türklerden neden korkar? Türk Tarihi hakkındaki müthiş söyleşisi

Peki Avrupa birliğinin Türkiye'ye yönelik politikaların temelinde ne vardır?
Hiç şüpheniz olmasın ki her şeyin temelinde tarih vardır. Türkiye, Avrupa Birliği'nin ilişkilerin temelinde de tarih vardır. Ne zaman karşılaştık Avrupalılarla? Ankara Antlaşmasıyla mı? Hayır. 1071'de mi? Hayır. Atila 'yla karşılaştık 451 'de Roma 'nın kapılarında. Unuttular mı? Hayır asla! Neden Avrupalıların bu kadar derinden etkilendiğini Avrupa da değil değerli arkadaşlar Çin'de bir seyahatimde anladım. Çin silahlı kuvvetleri tarafından bir heyetle Pekine davet edildim. Pekin'de ki resmi görüşmelerden sonra bana soruldu.
-Çin Seddi 'nde görmek ister misiniz?
Ben Çin Seddi'ni hep Atsızın romanlarında Göktürkler setleri aşarken duymuştum. Onun için görmek istediğimi ifade ettim. Arkadaşlarım ile birlikte bir Hyundai arabayla, yanımızda da bir Çinli yarbay. Çin Seddi'ne doğru pekinden gidiyoruz 1.5 saatlik bir yol Çinli yarbay birden durdu ve dedi ki biliyor musunuz biz Çinli aydınlar siz Türklerin bir gün buraya tekrar geri döneceğinizi düşünürüz. Ben sordum dedim ki sayın yarbay kazaklardan veya Kırgızlardan bahsediyor olmayasınız. Yoo yoo dedi sizden bahsediyorum şu batıya gidenler var ya yani sizden. Evet Çinli yarbayın ne demek istediğini Çin Seddi'ne varınca anladım ve Çin milleti önünde saygım bir kat daha arttı. Çünkü muhteşem bir yapı ancak teleferik ile dağın tepesine çıkabiliyorsunuz. Dağın tepesinde 70 derece eğilimle zaman zaman settin üzerinde yürümek zorunda kalıyorsunuz. Ancak Çinliler önünde saygım artarken kendi atalarım önünde ki saygım daha fazla arttı. Adamları ne kadar korkutmuşlar. Böyle bir milletiz. Ondan dolayı Avrupalıyı anlamak lazım Atila'yı unutmaması anlaşılıyor. Ancak Atila dan sonra Türklerin jeopolitiği Asya'ya döndü Uygularla bugünkü Moğolistan'a çekildik ve daha sonra Türkistan a geldi ve Karahanlı 'lar la Gazneliler döneminde bugün ki İran, Hindistan ve Türkistan eksenine sürüştü. İşte bu arada 1040 yılında tarihi bir hadise oldu Dandanakan savaşı Biz Malazgirt'i çok önemseriz çok önemlidir! ama Dandanakan da onun kadar önemlidir. Malazgirt olmasaydı burada oturmazdık ama Dandanakan olmasaydı da burada oturmazdık. Selçuk gücü aradan vurdu çıktı ve 1071 'de Malazgirt'e geldik. Değerli arkadaşlar Malazgirt'te Avrupa ile karşılaştık ve Malazgirt ten itibaren Türklerin Avrupa'yı istilası başladı. Biz bu coğrafyaya geldiğimizde bu coğrafya Avrupa'nındı 1083 'de bu coğrafyanın fethi bitti. 1071 - 1080 hızı düşünebiliyor musunuz? Ama gerçekleşti sonra 1094 haçlı seferi, ilk haçlı seferi başladı ve 7 haçlı seferi 1270 'e kadar devam etti. Amaç? Amaç Türklerin Avrupa'dan çıkarılması. Hep derler ya Kudüs'e gitmek. Bin sene Kudüs'e gitmeyi düşünmeyen Hıristiyanlık ne oldu da Türkler Malazgirt'i kazandıktan sonra, birden Kudüs aşkına tutuştu amaç Türklerin Avrupa'dan çıkarılmasıydı. Ama gerçekleşmedi geri çekildik,esnedik, tekrar ilerledik ve 1353'de Rumeli'ye ilk adımı attık.
1353-1453 İstanbul'un fethi. Arada I.Kosova, 2. Kosova, Sırpsındığı ve arada Ankara Savaşı 100 sene içerisinde yaşadıklarımız. Sonra 1521 Belgrat, 1526 Budapeşte Türk hakimiyetine girdi ve 1529 I. Viyana, Viyana'nın önüne tekrar geldik. Yani 76 sene sonra İstanbul'un fethinden Viyana'nın önünde idi Türk ordusu. 1576 'da kanuni öldü. Zannederi ki kanuni Türk'ün gücünün gerilemesi başladı doğru değil 1679'da yani fatih'in ölümünden 103 sene sonra Girit i düşürdük. Cumhuriyetimiz daha 85 yaşına girmedi. Zamanları ölçerken Cumhuriyetimizin yaşını kullanırız. Sonra 1683 2. viyana kuşatması tarihte hiç bir devlet yoktur ki aynı orduyu 154 sene sonra aynı şehrin önüne getirsin ve diksin. Arkadaşlar viyana belediyesinin bir görevlisi vardı 19. yy kadar bu görevli görevinde kaldı neydi görevi biliyor musunuz. Bir kulenin üzerine çıkıp güneye bakmak Türk ordusu geliyor mu diye. Yani viyana önünden çekildikten 150 sene sonra dahi korku Avusturya'nın başkentinde bitmemişti devam ediyordu. Sonra 1699 Karlofça zannederiz ki yine Türklüğün gücü kırıldı toprak kaybettik ama Karlofça 'dan tam 40 yıl sonra 1739'da kaybettiğimiz yerlerin tamamını geri aldık ve nihayet 1774 nihai geri çekilme o tarihte olmuştur. 1071-1774 kaç sene var arada? 700 sene Avrupa'nın unutamadığı 700 sene kendisini yenen bir millet üstelik Birleşik Avrupa'yı.


OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Paylaş:

Duvar

Yorum yok
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar Recep Tayyip ERDOĞAN
Eklendi Haziran 9 '15
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: ( 0 skorlar)