OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Flakka çok Tehlikeli ve Sizi Bir Zombiye Dönüştürüyor Bloglar | Sos...
Loading...
 
tr

Uyuşturucu kullanan Ben adlı bir flakka satıcısı, Eylül 2015'te Flamadaki Pompbano Beach'deki Broward kamu hizmet ilanının yanında durduruldu. (Getty Images aracılığıyla Walter Michot / Miami Herald / TNS)

Uyuşturucu kullanımından kaynaklanan korkunç suç hikayeleri, bir yüzyılı aşkın bir süre medya tarafından yayılmıştır . Bu tür hikayeler 1914'te kokainle başladı ve bunları 1930'larda "reefer delilik" hikayeleri ve 1960'larda "LSD cinayetleri" raporları izledi . En yeni uyuşturucunun katil hikayelerle ilişkili olduğu söyleniyor, bazı medyanın " zombi uyuşturucu " olarak da adlandırdığı Flakka adı verilen "banyo tuzu" var .

Bazı uyuşturucu kullanıcılarının tuhaf ve şiddetli davranışlarıyla ilişkili olarak bu fıkra elde edildi.

Ağustos ayında, 19 yaşındaki Austin Harrouff Florida evinde bir çift saldırdı ve öldürdü ve kurbanlarından birinin yüzünü ve karnını ısırdığı bulundu . Saldırganın ebeveynleri, olaydan aylar önce garip davranışlar sergilediğini ve tanı konulamamış şizofreniden muhtemelen muzdarip olduğunu bildirdi. Ancak yetkililer , Harouff'un, Flakka adındaki yeni sokak uyuşturucusu üzerinde muhtemelen yüksek olduğunu düşünüyorlardı, çünkü kullanım daha önce garip ve bazen şiddet davranışlarında yaygın olaylara atfedildi .

Bununla birlikte, 23 Kasım'da , Harouff'un toksikoloji testlerinin medya kapsamı , Flakka'nın Harrouff'ın sisteminde bulunmadığını ortaya koydu. Dolayısıyla, bu "yamyam" olayda ilaca yaygın bir şekilde inanıldığı gibi katılmıyordu.


Ne olursa olsun, Flakka yeni ve potansiyel olarak tehlikeli bir sentetik ilaçtır. Flakka, çok güçlü bir sentetik cathinone ilacı olan alfa-PVP için sokak adıdır. Sentetik katinonlar, yaygın olarak "banyo tuzları" olarak adlandırılan yeni amfetamin benzeri sokak ilaçlarıdır.


Flakka çok güçlü ve ucuz bir uyarıcıdır. Aslında, metamfetamine göre daha güçlü olduğu görülmektedir ve daha yüksek bağımlılık potansiyeli taşıdığı düşünülmektedir . Flakka kullanımının paranoya, sanrılar ve sanrılarla (ki bu sıklıkla sık ve / veya yaygın kullanıma bağlı olabilir) ilişkili olduğu bulunmuştur . Fort Lauderdale'de ve banliyölerinde yalnızca 16 ay içinde (2014-2015) , 63'ü sözde Flakka kullanıcısı akut zehirlenme, kazalar, intihar ve cinayetlerden öldü.

Flakka özellikle Florida'da ve yakın geçmişte Avustralya'da tuhaf davranışların dökülmesine bağlı olmaktan dolayı rezil .

Flakka gibi "Banyo tuzları", sözde zombiler veya yamyamlara dönüşen kullanıcıların basında çıkan haberlere tepki olarak son derece damgalanmış uyuşturucular haline geldi. Uyuşturucu kullanan epidemiyoloji araştırmacısı olarak, uyuşturucularla ilgili gerçekleri mitten ayırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Yumuşak kuşlar ve Zombiler, 'Banyo Tuzları' Üzerinde Yoğun?
Zombi / yamyam etiketi fenomeni, 26 Mayıs 2012'de Miami'de başladı; çıplak ve "banyo tuzları" konusunda yüksek olduğu düşünülen Rudy Eugene , evsiz bir adamın yüzünü ve gözünü çiğnedi . Saldırgan polis tarafından öldürüldü ve evsizler bozuldu ve kör oldu.

Bununla birlikte, toksikoloji testleri daha sonra "banyo tuzlarının" saldırganın sisteminde olmadığını doğruladı.

Yeni Sentetik İlaç 'Flakka' Çatlak Davranışları Tetikledi
Lise yaşlıları arasında kendiliğinden rapor edilen "banyo tuzu" yaygınlığı , son birkaç yılda yaklaşık yüzde 1 oranında nispeten istikrarlı kalmaya devam etti ; Bununla birlikte, 2012-2016 yılları arasında "banyo tuzları" denilen zararlıların neredeyse iki katına çıktığı - yüzde 33'ten yüzde 58'e kadar algılandı . Zararın algılanması genellikle daha az kullanıma neden olduğundan, muhtemelen zombi / yamyam etiketinin bir sonucudur.

Flakka ya da diğer "banyo tuzları" kullanımının sizi bir zombi ya da yamyam haline getirebileceği inancı, kullanıma karşı etkili bir caydırıcı gibi görünüyor. Bununla birlikte, çoğu genç bilmediği şey, Flakka ya da diğer "banyo tuzları" ya da her ikisini de bilmeden bilmenizdir; çünkü bu ilaçlar, "Molly" de yaygın adulterantlardır - bu ilaçların en yeni sokak adıdır. ecstasy / MDMA.

Geçen sene yeni psikoaktif maddeler için test edilecek onlarca gece kulübü ve dans festivali katılımcısı New York City'de saç örnekleri topladım . Birçok katılımcı , "banyo tuzları" nı hiçbir zaman "zombiler ya da yamyam değil" olarak kullanmayacaklarına şaka yaptı .

Ancak arkadaşlarımın ve benim arkadaşlarımın bulduğu şey, "banyo tuzu" kullanımını (bu sınıftaki düzinelerce bileşikten oluşan bir listenin sağlanmasından sonra) reddeden kendinden geçmiş ecstasy kullanıcıları arasında, aslında 10'tan dördü, bu bileşikler.

Dolayısıyla bir sürü uyuşturucu kullanıcısı bilmeyerek veya bilmeden Molto olduğunu düşünerek Flakka'yı ve / veya diğer "banyo tuzlarını" gerçekten kullanıyor. (Ve hayır, bu insanlar yamyamlara ya da zombilere dönüşmedi.)

12 Şubat 2015'de Broward Şerif Ofisi, Fla. Tarafından hazırlanan bu fotoğraf, el konan flakka flakonlarını göstermektedir. Bu ortaya çıkan uyuşturucu beyin kimyasını kullanıcıların düşüncelerini kontrol edemeyecekleri şekilde değiştirebilir ve adrenalini artırabilir.
Flakka, Sentetik İlaç, Artan Tuhaf Suçlarla Mücadele Ediyor
Sahtekarlıklara dayalı bilgiler, insanlara (kasıtlı olarak) Flakka gibi potansiyel olarak tehlikeli ilaçlar kullanmalarını engellemeye yardımcı olabilir, ancak meşru ve gerçek bilgiler, yalnızca caydırmak için değil aynı zamanda yoksun bırakmayı reddedenlerin zarar görmesini önlemek için de gereklidir.

Bazen korku verici bilgiler, uyuşturucu kullanımını engellemek için çalışır. Fakat "korkunç" potansiyel olarak zararlı ilaçlar hakkında doğru bilgilere dayanmalıdır. Yan etkileri abartmaya devam edersek, önleme çabalarımıza karşı iki şekilde çalışabiliriz.

İlk olarak, potansiyel kullanıcılar - özellikle de deneyimli uyuşturucu kullanıcıları - uyarılarımızı göz ardı edebilir. İkincisi, abartılı tehlikeli etkiler genellikle ilaca bağımlı olanlara veya bağımlı olanlara karşı artmış damgalanmaya neden olur. Bu genellikle daha ileri göç ve tedaviye başvurma ihtimalini düşürür.

İlaç kaynaklı yamyamlık şimdi sıcak bir medya konusu gibi görünüyor. Zombi TV şovları artık halkın çoğuna takıntılı olduğu için bu anlaşılabilir. Ancak duyduğumuz haberleri paylaştığımız haberlerden sorumlu olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor.


OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Paylaş:

Duvar

Yorum yok
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar Whordark
Eklendi Kasım 8 '17
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: 5 ( 2 skorlar)