OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
SVG Dosyası Nedir. Nasıl Kullanılır ? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
sevgi kılıç
sevgi kılıç Mayıs 28 '18

SVG dosya uzantısına sahip bir dosya büyük olasılıkla bir Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri dosyasıdır. Bu formattaki dosyalar , görüntünün nasıl görüneceğini açıklamak için XML tabanlı bir metin formatı kullanır.

Metin, grafiği tanımlamak için kullanıldığından, bir SVG dosyası kaliteyi kaybetmeden farklı boyutlarda ölçeklendirilebilir; başka bir deyişle, biçim çözünürlükten bağımsızdır. Bu nedenle, web sitesi grafikleri genellikle SVG formatında oluşturulur, böylece gelecekte farklı tasarımlara uyacak şekilde yeniden boyutlandırılabilirler.

Bir SVG dosyası GZIP sıkıştırması ile sıkıştırılmışsa, dosya .SVGZ dosya uzantısıyla sona erer ve boyut olarak% 50 ila% 80 daha küçük olabilir.

Grafik biçimi ile ilgili olmayan .SVG dosya uzantısına sahip diğer dosyalar bunun yerine Kaydedilmiş Oyun dosyaları olabilir. Castle Wolfenstein'a dönüş ve Grand Theft Auto gibi oyunlar oyunun ilerleyişini bir SVG dosyasına kaydeder.

Bir SVG Dosyası Nasıl Açılır

Bir SVG dosyasını açmak için en kolay ve hızlı yolu görmek onu (düzenlemek için değil) Chrome, Firefox Kenar veya Internet gibi modern bir web tarayıcısı ile olan Explorer-neredeyse hepsi SVG desteği render çeşit vermelidir biçim. Bu, önce indirilmeden çevrimiçi SVG dosyalarını açabileceğiniz anlamına gelir.

Eğer varsa do bilgisayarınızda zaten SVG dosyası var, web tarayıcısı da çevrimdışı bir SVG görüntüleyici olarak kullanılabilir. Bu SVG dosyalarını web tarayıcısının Açıkseçeneği ( Ctrl + O klavye kısayolu) aracılığıyla açın.

SVG dosyaları Adobe Illustrator ile oluşturulabilir , böylece dosyayı açmak için bu programı kullanabilirsiniz. SVG dosyalarını destekleyen diğer bazı Adobe programları ( Adobe CS eklentisi için SVG Kiti yüklü olduğu sürece ) Adobe Photoshop , Photoshop Elements ve InDesign programlarını içerir. Adobe Animate , SVG dosyaları ile de çalışır.

Bir SVG dosyasını açabilen bazı Adobe dışı programlar arasında Microsoft Visio , CorelDRAW , Corel PaintShop Pro ve CADSoftTools ABViewer bulunur .

Inkscape ve GIMP , SVG dosyaları ile çalışabilen iki ücretsiz programdır, ancak SVG dosyasını açmak için bunları indirmelisiniz. Picozu da ücretsizdir ve SVG formatını da destekler, ancak dosyayı hiçbir şey indirmeden çevrimiçi açabilirsiniz.

Ölçeklendirilebilir Vektör Grafikleri dosyası, ayrıntılarında gerçekten bir metin dosyası olduğundan, dosyanın metin sürümünü herhangi bir metin düzenleyicisinde görüntüleyebilirsiniz.

Kaydedilmiş Oyun dosyaları için, SVG dosyasını oluşturan oyun, oyuna devam ettiğinizde büyük olasılıkla otomatik olarak kullanır, bu da muhtemelen programın menüsü aracılığıyla SVG dosyasını el ile açamazsınız demektir. Ancak, SVG dosyasını bir çeşit Open  Aç) menüsüyle açmayı başarsanız bile, onu oluşturan oyunla birlikte gelen doğru SVG dosyasını kullanmanız gerekir.

SVG Dosyası Nasıl Dönüştürülür

SVG dosyanızı dönüştürmenin iki yolu vardır, böylece büyük veya küçük bir SVG dosyanızın olup olmamasına göre hangi yöntemin kullanılacağına karar verebilirsiniz.

Örneğin, SVG dosyanız oldukça küçükse, bunu SVG dosyalarını PNG , PDF , JPG , GIFve diğer birkaç grafik biçimine dönüştürebilen Zamzar gibi çevrimiçi bir dosya dönüştürme web sitesine yükleyebilirsiniz . Zamzar'ı seviyoruz, çünkü kullanmadan önce dönüştürücüyü indirmeniz gerekmiyor — tamamen web tarayıcınızda çalışıyor, böylece dönüştürülmüş dosyayı indirmeniz gerekiyor.

Autotracer.org , çevrimiçi bir SVG'yi ( URL'si aracılığıyla ) EPS , AI, DXF , PDF, vb. Gibi diğer biçimlere dönüştürmenin yanı sıra resmi yeniden boyutlandırabilmenizi sağlayan bir başka çevrimiçi SVG dönüştürücüsüdür .

SVG görüntüleyici / editörünüz yüklü değilse, çevrimiçi SVG dönüştürücüleri de kullanışlıdır. Örneğin, PNG formatında istediğiniz bir çevrimiçi SVG dosyasını bulursanız, örneğin, kolayca paylaşabilir ya da PNG'yi destekleyen bir görüntü düzenleyicide kullanabilirsiniz, SVG görüntüleyicisini bir SVG görüntüleyicisine gerek kalmadan dönüştürebilirsiniz.

Diğer yandan, daha büyük bir SVG dosyanız varsa veya Zamzar gibi bir web sitesine yükleyerek gereksiz bir zaman kaybetmemek istiyorsanız, yukarıda belirtilen programlar SVG dosyasını yeni bir formata kaydedebilir / dışa aktarabilmelidir ayrıca

Bir örnek Inkscape ile — SVG dosyasını açtıktan / düzenledikten sonra, SVG'ye ve PNG, PDF, DXF , ODG, EPS, TAR , PS, HPGL ve diğer birçok dosya biçimine geri kaydedebilirsiniz.

SVG Dosyaları Hakkında Daha Fazla Bilgi

Ölçeklendirilebilir Vektör Grafikleri biçimi 1999 yılında oluşturuldu ve halen World Wide Web Consortium (W3C) tarafından geliştiriliyor.

Daha önce okuduğunuz gibi, bir SVG dosyasının tüm içeriği sadece metindir. Bir metin düzenleyicide bir tane açacak olsaydınız, yukarıdaki örnekte olduğu gibi sadece metin görürdünüz. SVG izleyicilerinin, resmi nasıl görüntüleyebilecekleri, metni nasıl okuyabileceğini ve nasıl görüntüleneceğini anlayabildikleri budur.

Bu örneğe bakarak, resmin kenarlarını veya rengini gerçekten etkilemeden, istediğiniz kadar büyük yapmak için resmin boyutlarını düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Görüntünün oluşturulmasına ilişkin talimatlar bir SVG editöründe kolaylıkla değiştirilebildiğinden, resmin kendisi de aynı şekilde olabilir.

Paylaş: