OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Tehlikeli kuş türleri sakınılması gereken kuş türlerinden bazıları ...
Loading...
 
tr
SEO CEO
SEO Temmuz 24 '15

sakınılması gereken kuş türleri

Kuşlar, dünya üzerinde belki de en kıskandığımız canlılardandır. Hepimiz kuşların olduğu bir doğada yaşamak isteriz. Onların sesleriyle uyanmak, verdikleri güzel görüntüleri seyretmek isteriz. Ancak bazı kuş türlerinden yine de sakınmamız gerekebilir. Bazıları görünüşleriyle bizi ürpertmekte, bazıları da sevimli görünmektedir. Yine de temkinli davranmakta fayda var. İşte, sakınılması gereken kuş türleri;

Cassowary

Cassowary: Dünyanın en tehlikeli kuşu olarak gösterilen bu kuşun kabarık bir de sabıkası bulunmaktadır. Yeni Gine’de yaşayan bu kuş türünün 12,5 cm’lik hançer şeklinde bir gagası var ve ölümcül olabilmektedir.

Devekuşu

Devekuşu: 3 metre uzunluk ve 175 kg’a varan ağırlıklara ulaşabilen devekuşları dünyanın en büyük ve sempatik kuşlarıdır. Güçlü bacak yapısı ve pençeleriyle bir sırtlanı öldürebilecek derecede kuvvetlidir.

Akbaba

Akbaba: Ölmüş hayvan leşlerinin etrafından eksik olmayan bu leş yiyiciler, bazı toplumlarda ölümün simgesi gibidir. Avlanma imkanları olsa da leşlerle beslenmeyi tercih eden Akbabaların midelerindeki asit diğer canlılardakine göre çok daha güçlüdür.

Kartal

Kartal: Avcılıkları efsane olan Kartallar, gücün en önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. Güçlü pençeleri, gagası ve göğüs yapısıyla tam bir avcı kuştur.

Pitohui

Pitohui: Zehirli olan üç kuş türünden biri olan Pitohui, Papua Yeni Gine’de yaşamaktadır. Yerli halk tarafından pis kokması nedeniyle çöp kuş olarak da anılmaktadır.

Küçük Örümcek Kuşu

Küçük Örümcek Kuşu: Zehirli olan kuş türlerinden biri olan Küçük Örümcek Kuşu, Papua Yeni Gine, Endonezya ve Acustralya’da yaşamaktadır. Ağaç dalları arasında çok iyi kamufle olması ile de meşhurdur.

Mavi Başlı İfrita

Mavi Başlı İfrita: Küçük böcek türleriyle beslenen bu kuşun öldürücü etkiye sahip bir zehri bulunmaktadır. Zehrini tüylerine yayan bu kuşun çıplak elle ellenmesi en iyi olasılıkla uyuşmaya sebep olur.

Şahin

Şahin: Tam bir avcı olan Şahinlerin pençeleri avlarının etini parçalayacak güçtedir. Sürüngen ve balık gibi canlıları avlayan Şahinler, eğitilebilir özelliktedirler ancak yine de çok tehlikelidirler.

ulu doğan

Ulu Doğan: 150-200 cm kanat genişliği, 55-65 cm uzunluğu ile oldukça heybetli olan Ulu Doğan, doğu Avrupa ve Asya’da yaşamaktadırlar. Tehlikeli avcı sınıfındaki kuş türlerinden biridir.

Martı

Martı: Martıdan neden çekinelim ya da kendimizi sakınalım diye düşünebilirsiniz. Ancak yavrularının can güvenliğinden endişe duyan bir martı ölümcül olabilir. İnsanlara saldırarak zarar verdiği birçok vakanın olduğu bilinmektedir.

Paylaş:
Tayfun Göktaş
Tayfun Göktaş Aralık 5 '18

Deve Kuşunun neresi zararlı tehlikeli