OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Ginseng Nedir? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Nisan 18 '17
1. Ginsengin Kalp ve Damar Sistemine Etkileri Ginsengin kalp ve damar sistemine faydaları en çok antioksidan özelliği sebebiyle olur. Antioksidan özelliği sebebiyle birçok kalp rahatsızlığına engel olur. Ayrıca kolestrol, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) ve beyin dokusunda oksidasyonu azalttığı için de damar sağlığı bakımından önemlidir.

Kırmızı ginseng kalp ve damar sisteminde düzenleyici olarak rol alır ve hem kalbin hem de damarların fiziksel yapılarının korunmasına yardım eder. Damar sertliği veya hiper veya hipo tansiyon olmasını engeller. Varis, #hemoroid gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

2. Diyabet ve Ginseng

Bilimsel araştırmalarda göre kırmızı ginsengin ve amerikan ginseginin özellikle diyabet hastalarında kan şekeri – glukoz seviyesini düşürmeye yardımcı olabileceği görülmüştür. Özellikle de ginseng kan şekerini çok tehlikeli derecelere düşürmediği için riski de az olmaktadır. Bundan sonra yapılan çalışmalarda diyabet hastalarında uzun vadede ne gibi değişiklikler olduğu gözlenecektir.

3. Ginseng ve Sinir Sistemi

Sinir bozuklukları ve depresyon gibi rahatsızlıkları engellediği bilinen kırmızı ginsenggenel olarak sağlam bir sinir sistemi yapısı oluşmasını sağlar. Akli fonksiyonların daha etkili çalışmasını sağladığı düşünülmekle beraber konsantrasyon eksikliği yaşayan insanlarda (ADHD gibi) rahatlatıcı bir etki yarattığı bilinmektedir. Bunun yanında hafıza sorunları, kronik yorgunluk, bitkinlik, huzursuzluk gibi konuların çözümünde yardımcıdır.

4. Ginseng ve Erkekler

Kore ginsengin erkek üreme sistemi üzerindeki etkisi ve afrodizyak özelliği halk arasında çok meşhur bir bitki olmasını sağlamıştır. Genel olarak da bu konunun doğru olduğu bilimsel araştırmalarla ispatlanmıştır. İktidar sorunları çeken erkeklerde ginseng kullanımı yaygındır ve olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Erkek sperm hücrelerinin gelişimine ve damar yollarının açılmasına yardım ettiği için cinsel gücü artırıcı bir etki yarattığı gerçektir. Bunun yanında erkeklik hormonutestesteron salgısını artırır.

Ginsengin kadınlar üzerinde de özellikle beyindeki hafıza merkezlerinin uyarılmasına yardım ettiği son yıllarda açıklanmıştır. Çinlilerin ginseng faydaları üzerine birçok metninden biri de M.S. 1. yüzyıldan kalma bir belgedir ve bu belgede ginsengin yararları zihni geliştiren, bilgeliği artıran en şifalı bitki olarak yazılmıştır.

Paylaş:
Caner Göktaş
Caner Göktaş Ekim 29 '18

Gerçekten çok faydalı bir besin. En bilinen özelliği afrodizyak etkisi sanırım

Ama tabi bunun yanında daha bir çok faydası mevcut. Sindirim sorunu yaşayanlar için özellikle çok iyi.

İshal, kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları kısa bir kür ile sonlandırmak mümkün olabiliyor. Verdiğiniz bilgiler güzel ama kısa kalmış bu nimet için. Araştırmam sonucu daha geniş bilgili bir yazı buldum. Aşağıda ki linkten inceleyebilirsiniz. Tabi doktorunuza sormadan tedavi amaçlı kullanmamanızı öneririm.

https://bilgihanem.com/ginseng-nedir-nasil-kullanilir/