OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Almanya Ticari Vize Başvuru Evrakları Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Olivia Jane Wilde
Olivia Jane Wilde Temmuz 4 '17

Almanya'ya seyahat edecek Umuma mahsus Pasaport hamili T.C. vatandaşları tarafından, Almanya ticari vizesi başvurusunda bulunurken Almanya Konsolosluğu'na, Almanya vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması zorunluluğu vardır. Almanya vizesi için gerekli evraklar, Almanya'ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Almanya Konsolosluğu'na sunulmalıdır.

Pasaport - Almanya ticari vize işlemleri için kullanılacak Pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Almanya seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

Fotoğraf - Almanya ticari vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar 2 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Almanya ticari vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi - Almanya Ticari Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

**NOT: Almanya vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Almanya Schengen vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalıdır.

Almanya Vize Başvuru Formu - Almanya ticari vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Almanya vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı. Almanya vize başvuru formunu aşağıdaki linkten indirerek inceleyebilirsiniz. Formda vereceğiniz bilgilerin sunduğunuz diğer Almanya vize başvuru evraklarıyla tutarlıklı olması gerekmektedir. Bu formda yapılan yanlış, hatalı veya eksik olması Almanya vize talebinizin ret ile sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.

Almanya Schengen vizesi başvuru formu - Schengen visa application form

Finansal Durumu Gösterir Belgeler - Almanya vizesi için başvuruda bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bordroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Almanya Ticari Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.

Ayrıca Almanya vizesi işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri evraklar arasında bulundurmalıdır.

Almanya vize talebini belirten dilekçe - Almanya vizesi müracaatında bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumun veya şirketinin antetli kağıdına işvereni/şirket yetkilisi tarafından bu şirketinin antetli kağıdına Almanya konsolosluğuna/elçiliğine hitaben yazılmış, işveren tarafından veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmış olmalıdır.

Almanya Konsolosluğu/Büyükelçiliğine hitaben yazılacak vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Almanya’ yaya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgileri beyan edilmelidir.

Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe. Almanya vize müracaatında bulunacak kişi eğer, Almanya seyahati sonrası 2.ci veya 3. cü Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmelidir.

Kişi işveren ise; şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlayabilir,

Kişi emekli ise; yukarıda belirtilmiş dilekçe içerik bilgilerini beyan ederek şahsen yazabilecektir.

Bağlı bulunulan kuruma ait belgeler

Vergi levhası, Almanya vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini gösteren

Faaliyet belgesi, Almanya vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir Schengen vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

Şirketin imza sirküleri, Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

Şirketin ticaret sicil gazetesi, Almanya Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise Sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

Kişinin çalıştığını gösterir belgeler - Almanya vize müracaatında bulunacak kişilerin SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve bağlı bulunulan kurumdan alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi.

Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri - Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Almanya’ da konaklama gerçekleştireceği yere ait rezervasyon bilgileri. Almanya vize müracaatında bulunacak kişinin bu ülkede konaklama yapacağı tarihleri içermelidir.

Almanya dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren.

Davetiye - Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya seyahatinin içeriği ticari ziyaret olması nedeni ile Davetiye belgesi.

Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge - Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya’ da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi Çiftçi ise, Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler.

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan TC oturma izni belgesi fotokopisi

Kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini paylaşmalıdır.

Pasaport fotokopileri, Almanya vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri

Ankara ve Gaziantep Almanya Ticari Vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

Almanya Turistik vizesi işlemleri için Ankara’dan başvuru gerçekleştirecek kişiler başvuru evraklarında bulunan bir takım küçük değişiklikleri göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Almanya Ticari vize başvurularını Ankara ve Büyükelçilik görev bölgesinde bulunan şehirlerde ikamet etmekte olan kişiler beyan edecek oldukları işyeri evraklarına ek olarak odal sicil kaydı belgelerinide eklemelidirler. Almanya Ticari vize işlemleri için Ankara ve Gaziantep'ten başvuru gerçekleştirecek vatandaşlar iş yeri evraklarına ek olarak sunacakları oda sicil kaydı belgesi güncel tarihli olma şartıyla fotokopisi beyan edilebilcektir.

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.