OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
66 ilahiyat dekanından ortak Diyanet tavrı Bloglar | Sosyallift©
Loading...
 
tr
66 ilahiyat dekanından ortak Diyanet tavrı 66 ilahiyat fakültesi dekanı siyasi partilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik kapatma vaatlerine ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "22. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı"na katılan 66 dekan, yaptıkları ortak açıklamayla Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik tartışmaları değerlendirdi.

Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı konferans salonunda dün başlayan toplantıya katılan 66 ilahiyat fakültesidekanı, ortak basın açıklaması hazırladı.

Dekanlar adına açıklamayı okuyan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana toplumun dini konularda güven duyduğu en üst kurum olduğundan şüphe bulunmadığını belirtti.

Son dönemde dini söylem ve yaklaşımlarda, ideolojik nedenlerle İslam dinini terörle özdeşleştiren örgütlerin uç ve tek doğrucu bakış açılarının, küresel anlamda yaygınlaştırıldığını ifade eden Köse, "Böyle bir dönemde, farklı yapı ve düşüncelerin varlığına saygı ve hizmet üzerine yapılanan Diyanet İşleri Başkanlığının uluslararası arenadaki önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hatta Müslümanların tarihi süreklilik içerisinde oluşmuş ortak kabulleri çerçevesine oturan din yorumlarına hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığı, toplum nezdinde nihai başvuru merci olan kurum haline gelmiştir" dedi.

Köse, İslam coğrafyasının kaos ve buhran içerinde bulunduğu günümüzde, birlik ve beraberliğin teminatı, uluslararası alanda da dini itidal ve orta yolun temsilcisi, saygın anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının, zaman zaman politik söylem ve vaatlere konu edilmesinden kaygı duyduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sonuç olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın magazinel bir dille yıpratılmasının, hatta kapatılması vaadiyle politik malzeme yapılmasının, toplumumuz nezdinde kaygı ve endişelere yol açtığını müşahede etmekteyiz. Bu nedenle toplumumuzun söz sahibi bütün kesimlerini, sorumlu davranmaya ve söylemlerinde daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."


OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Paylaş:

Duvar

İslamiyet Gold
Mayıs 9 '15
Siyasetin din üzerinde oyun oynamasına karşı bazı platform ve legal ve illegal örgütlerinde desteği sonucu ülkede dini kurumların en üst kademesi hedef alındığı halde halkın sessiz kalması düşündürücü. Türkiye'de vatandaş olan ve oturum hakkı bulunan gayri Müslüm kişilerinde desteklerini şiddetli bir şekilde verdikleri partilerin dini kurum üzerinden siyasi rant gözeterek vaatler verdiği bu günlerde.Akla gelen soru 90 yıl sömürülen din 100 yılında ülkemizden silinmesi mi söz konusu. İnsanların bu vaatlere sessiz kalması mabedimiz camilerimizin kullanımındaki azınlık durumlar akla halkın fikrini başkalarının emellerine peşkeş çekmek sureti ile bıraktığı kanısı. Siyaset camiler kapansın diyor , Diyanet kapansın diyor ve halk bunlara sen çok yaşa senin askeriniz şunun yolundayız oyumuz sana deyip bunların ardında bir güç olmalarını sağlaması bu düşüncemizi korkarız gerçeğe yakın tutmakta. Uyan Müslüman UYAN ARTIK.. Siyasetin din üzerinde oyun oynamasına karşı bazı platform ve legal ve illegal örgütlerinde desteği sonucu ülkede dini kurumların en üst kademesi hedef alındığı halde halkın sessiz kalması düşündürücü ... Devamı >>>>
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar İslamiyet
Eklendi Mayıs 9 '15
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: ( 0 skorlar)