Loading...
 
tr

Sağlıklı yaşayın, daha uzun yaşayın

Yaşantı tarzınızda birkaç değişiklik yapmak, daha uzun yaşamanıza yardımcı olacaktır.
Yakın geçmişte yapılan bir araştırma, sigara içmek, fazla alkol tüketmek, egzersiz yapmak ve yeterli meyve ve sebze yememek gibi dört kötü davranışın sizi erken bir mezara sokabileceğini ve aslında 12 yaş kadar yaşlandırabileceğini buldu.

Üzülmeyin, bu ve diğer sağlıksız davranışları düzeltmek için bir şeyler yapabilirsiniz. Aşağıdaki dokuz alışkanlığı benimseyip bedeninizi genç hissetmek için kullanın.


Aşırı yemeyin

100 yaşına kadar yaşamak istiyorsanız tabak üzerine biraz yiyecek bırakmanız iyi bir fikir olabilir. Dünyanın dört bir yanındaki ömürleri araştıran yazar Dan Buettner, en eski Japon insanlarının sadece% 80 oranında hissettiğinde yemek yemeyi bıraktıklarını buldu.

US Louis Üniversitesi araştırmacıları daha az yemenin yavaş yavaş yaşlanmanıza yardımcı olduğunu doğrular; 2008'de yapılan bir araştırmada kalorilerin sınırlandırılmasının metabolizmayı yavaşlatan ve yaşlanma sürecini hızlandıran bir tiroid hormonu olan T3 üretimini düşürdüğünü bulmuşlardır.


Meşgul olmak

Haftada bir kaçkez tatmin edici bir seks yapmak, hayatınıza üç yıla kadar katkıda bulunabilir. Meşgul olmak etkileyici miktarda kalori yakabilir; bazen de 30 dakika koşar. (Hangisini tercih ederdiniz?)

Düzenli cinsiyet kan basıncınızı düşürebilir, uykunuzu geliştirebilir, dokunulmazlığınızı artırabilir ve kalbinizi koruyabilir.


Televizyonu kapat

TV karşısında geçirilen süreyi şöyle bir düşün, gereksiz zaman kayıplarınız gözünüzün önüne geliyor değilmi. Hayatınızı uzatmak gibi bir düşünceniz varsa yapmanız gereken kendinize daha çok zaman ayırmak için TV den uzak durmak. Günümüzde boş vakitlerin en büyük kısmı TV önünde geçiyor ve bu sürede eğlenebilir, Spor yapabilir, Kendinizi şımaratarak bir yemek yapabilirsiniz. Göğüs tüpünün önünde çok fazla zaman sağlık üzerinde ciddi bir ücret getirebilir. Aslında, 2010'da yapılan bir araştırma , günde dört saat veya daha fazla saat izleyen kişilerin, günde iki saatten az kişiyi izleyen insanlara göre% 46 oranında her hangi bir nedenle öleceklerini tespit etti.

Birazcık kesmek bile yardımcı olabilir; izlediğiniz her bir saatte% 11 oranında ölen ve kalp hastalığından ölenler genel olarak% 18 oranında artar.


Güneşten uzak dur
Heşeyin fazlasının zararı olduğu gibi fazla güneşte durmakta zarar verir.Çok fazla güneşten kaçınılması cilt kanserine neden olabilir ve aynı zamanda kırışıklıkları, ince çizgileri ve sarkık cildi önleyerek genç görünmenizi sağlayabilir. Günlük cilt bakım rejimine güneş kremi

eklemek için asla çok erken veya çok geç değildir (30 ya da daha yüksek SPF arayın). Ve yalnızca yüzünüze odaklanmayın. Göğsünüzdeki ve göğüsteki güneş hasar noktaları ve lekeler sizi daha yaşlı yapacaktır.


Ulaşın

Araştırmalar, güçlü bir arkadaşınız ve aileniz olmadan kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yalnızlık , iltihaba neden olabilir ve sağlıklı insanlarda, yüksek kolestrol veya sigara içmek kadar tehlikeli olabilir.

Yalnızlık, depresyona eğilimli yaşlı insanlar için en büyük riski teşkil etmektedir.


İçki içerken iç

Günde iki veya daha fazla içki içen ve üç veya daha fazla kişiye sahip olan kadınlar, kilo alımı ile ilişkiler sorunlarına kadar değişen zararlı etkilere neden olabilir. Ancak daha küçük miktarlarda, alkol aslında sizin için iyi olabilir. Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi'ndeki

2010 yılındaki bir çalışmada hafif içme (kadınlar için günde bir, erkeklerde iki olmak üzere) önemli kalp yararlarına bağlandı.


Meyve ve sebze yemekleri

Günde üçten az porsiyon meyve ve sebze almanın sağlığınıza yiyebilirsiniz. Lif ve vitaminler, meyveler ve sebzelerle doldurulmuş beslenme gücü, kalp hastalığı riskinizi % 76 düşürebilir ve meme kanseri riskinizi azaltmada bile bir rol oynayabilir .

Ek olarak, meyve ve sebzelerde antioksidanların iltihaplanma ve dolaşımı güçlendiren güçleri kırışıklıkları giderebilir.


Zindeliğe odaklanma

Günlük egzersiz , bir gençlik çeşidine sahip olmak için en yakın şey olabilir. 2008 yılındaki bir araştırma, düzenli yüksek yoğunluklu egzersizin (koşu gibi) hayatınıza dört yıla kadar katkıda bulunabileceğini ortaya koydu; bu çalışma, olumlu etkilerin kalp, zihin ve metabolizma üzerinde olmasına rağmen şaşırtıcı değil.

Örneğin ılımlı egzersizler bile (örneğin, her gün 30 dakikalık bir yürüyüşle) kalp problemleri riskini azaltabilir.

Sigara içmeyin

Sigarayı bırakmak , belki de sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeydir - ve ömrünüz. Amerikan Kamu Sağlığı Dergisinde yayınlanan bir araştırma, 35 yaşına kadar sigarayı bırakan kadınların yaklaşık altı ila sekiz yıl boyunca hayatlarını arttırdığını buldu.

Alışkanlığı atmak için asla geç değildir. Akciğer kanseri veya KOAH'lı hastalar gibi zaten akciğerlerinde önemli hasara yol açan sigara içicilerde hastalığı yavaşlatabilir ve sağkalım oranlarını artırabilir .


Paylaş:

Duvar

Yorum yok
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar Whordark
Eklendi Kasım 8 '17
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: 5 ( 1 skorlar)