OW Debug - Notice
Message: Undefined index: jy
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/blogs/controllers/user_blog.php
Line: 289
meb tarafından yazılan 12 Blogları | Sosyallift©
Loading...
 
tr

Dışarıdan Lise Bitirme Nedir?

Dışarıdan lise bitirme açık öğretim lisesine kayıt yaptırarak olur. Ortaokuldan sonra okumayanlar, okumaya ara verenler, liseyi belli bir sınıftayken bırakanlar, okuma yaşı çağından çıkarak liseden ayrılan herkes açık öğretim lisesine başvurabilir. Sadece gençlere değil her yaştan kişiye açıktır.

Açık Öğretim Lisesine başvuru, bulunduğunuz il veya ilçedeki Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Eğitim Merkezlerinden yapılır.

Açık liselerde de eğitim, diğer örgün liselerde olduğu gibi 4 yıldır. Ancak sınıf sitemi yerine  dönem sistemi mevcuttur. Öğrenciler 8 dönemde mezun olur.... Daha fazla »»

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu gece yarısı (11 Ağustos) saat 00:00'dan itibaren yurt müracaatlarını yapabilecekler.KYK, yurt müracaatlarıwww.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek.Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23:59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler.Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

Paylaş: