OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Solucan Gübre komposto yapımı Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
World History
World History Kasım 11 '17

Normal topraktan beş kat daha fazla azot, yedi kat daha fazla fosfor ve yüzde 11 daha fazla potasyum içerir. Bu, vermicompost - mütevazi solucan sindirim sürecinin bir sonucu olarak üretilen süper topraktır.

Temel şeyler, ancak artmış bitki verimliliği ve vermikompostun uzun vadeli faydaları inkar edilemez. Bu "kara altın" ile koşullanmış toprak, birçok çiftlik ve bahçe operasyonunun altına girmesini engelleyen şeydir. Toprak yapısını geliştirir, verimliliği arttırır ve hatta meyve ve sebzelerin tadını geliştirir ve onları tarlada daha uzun süre tutar. Ve, fantezi kimyasallar veya endüstriyel ambalaj gerektirmez. Eski moda bir şekilde, milyonlarca çalışanı var. Heyecan, kırmızı çalışanlar. Kırmızı Wigglers veya Eisenia fetida , tam olarak.

Vermikompost, küçücük bir şehir dolabında veya büyük bir ahırda üretilebilir. California Sonoma County'de Jack Chambers büyük geçiyor. Sonoma Valley Worm Farm'da ayda 35.000 lira üretiyor. Odalar 1992'de 1 dönüm arazi kullanımını satın aldı ve o zamandan beri, tarım atıklarını geri dönüştürerek ve ev kompostolarına solucanlar satarak 1.8 milyon ton gıda çöp depolama sahasına girmesini engelledi.


Ahır Baykuş Yuvası Nasıl Kurulur?
Her şey yakınlardaki organik bir sütten gübre ile başlar. Bu, Odalar'ın "kompostlaştırma öncesi safhası" olarak adlandırdığı şeylere tabidir. Atıklar, çiftliğe gönderilir ve yığın, otların tohumlarını ve patojenleri öldürmek için yüksek sıcaklıklarda komposte edilir. Chambers ekliyor: "Solucanlar, ısı enerjisinin bir kısmını dışarı çıkarmak için solucanları pişirmiyorlar," diye ekliyor Solucanlar soğutulmuş kompostu haftada iki kez 12 sürekli akış kompost yataklarında besliyorlar. Yataklardan her biri 80 fit uzunluğunda ve beş adım ötesi ölçülüyor. Sonra solucanlar kirli işi yapar .


Neye ihtiyacın var:
Solucanlar: Eisenia fetida , vermicomposting için kullanılan en yaygın solucan türüdür. Bu solucanlar pound tarafından birçok bahçe merkezlerinde veya yem dükkanlarında satılmaktadır. Ev solucanı kutusunu başlatmak için çok fazla şeye ihtiyacınız yok. Bu adamların bir kilosu 1.000 solucana eşdeğerdir. Çılgınca üretirler ve mevcut gıda miktarına bağlı olarak sayılarını düzenlerler.

İki plastik kutu : Kapakları çıtçıtlı 18 plastik kutu kullandık. Kullandığınız kutunun en az 12 "derin olması gerekir. Opak olduğundan emin olun. Solucanlar karanlık olmayı sever.

  • Bir matkap
  • Küçük bir saksı veya tuğla
  • Bazı eski gazeteler ve evsel yiyecek atıkları

Hepsini bir araya getirmek kolaydır. Master Vermikomposter Meghan Elliot size şunu gösterir:

  1. 1. Kutulardan birinin üzerindeki delikleri işaretleyin . Bir kurşunkalem kullanarak, çöp kutusunun üst kısmının her dört yanının etrafına bir dizi delik işaretleyin. Bölmenin altındaki yaklaşık 20 delik işaretleyin. Diğer kutuları boş bırakın. Kaplardan bir tanesini alın ve kutunun hava alışverişi alması için yeterli delik işaretleyin. Kapak için delik deseni solucan şeklinde yaptık.
  2. 2. Delikleri delin . Kapak ve kenarlar için 3/32 "matkap ucu kullandık. Alt delikler için daha büyük bir 3/16 "bit kullandık.
  3. 3. Depolarınızı koyun. Deliksiz kutuya bir tuğla veya saksı koyun ve delinmiş kutuyu üste koyun. Bu, sıvının üst bölmeden alt bölme içine boşaltılmasına izin verir.
  4. 4. Yatak hazırlayın . Elliot, yatak takımlarının bahçe gübresinde "kahverengiye benzer" olduğunu söylüyor. Oluklu mukavvaları yırtıp parçalanmış gazete işleri harika. Kurutulmuş birkaç yaprak da işe yarar. Parlak renkli baskı veya çok fazla uçucu yağ veya güçlü koku içeren yapraklardan kaçının. Yataklarınız yerinde olduğunda ıslak bir süngerin kıvamına gelene kadar ıslatın. Nemli, ancak kabarık olmalı.
  5. 5. Bazı kurt yemlerini hazırlayın. Tablo hurda en iyisidir. Kemik, et ya da yağ ya da tereyağı ya da yoğurt gibi sütlerden herhangi bir yağ ya da hayvan ürünü eklemeyin. Narenciye tamamdır ve Elliot, narenciye kabuklarında doğal olarak oluşan mavi küfün aslında iyi olduğunu ve solucanların çalışmalarını yapmasına yardımcı olan faydalı maddelerle kutuyu inoküle ettiğini söyler. Sadece narenciye ve kahve tarlaları gibi asidik maddelerle hafifçe gidin. "Çeşitlilik anahtar," diye açıklıyor.
  6. 6. Şaklayanlar ekleyin . Deponuz tamamlandıktan sonra, az miktarda yiyecek çöküntüsünü gömün ve üzerine solucanlarından gevşeyelim. Solucanlar doğal olarak karanlığa yakalanır, bu nedenle kendilerini masa hurdalarınıza gömmüşlerdir. Endişelenmeyin, genellikle çöp kutusundan çıkış yolunu bulup kaçamazlar. Bunu zaten istemiyorlar, ve sen de istemiyorlar.
  7. 7. Onları sıkıştırın. Meyve sinek sızıntısını ve solucan kaçmayı önlemek için, birkaç kağıt ıslak gazeteyi alın ve yatağınızın üzerine düz bırakın. Daha sonra birkaç ıslak tabaka daha alın ve rulo haline getirin. Onları köşelerden geçirip bir mühür oluşturarak her şeyin yerinde kalmasını sağlayın ve kurtlarınız korunur.
  8. 8. Onları işe koy. İlk birkaç hafta çok fazla beklemeyin. Yeni bir evin travmasına kapılıyorlar. Buna rağmen onlar gündüz yiyecekleri kendi ağırlığına kadar tüketebilirler. Yani, yaklaşık 1 libre solucanlar koyarsanız, günde bir pound atılmaya çalışın. Çok fazla veya çok az koyarsanız endişelenmeyin, sadece küçük hurda çeşitleri eklediğinizden emin olun, böylece küçük çocuklar munch onlara bir şeyler katacaktır. Bunları her birkaç günde bir veya iki haftada bir olmak üzere nadiren besleyebilirsiniz. Kaybolan yiyecekleri değiştirdiğinizden emin olun. Bazı gıdaların çabucak parçalanacağını (olgun meyve gibi) ve diğerleri sonsuza kadar alıyor (kök sebzeler ve lahana gibi) göreceksiniz. Kötü kokuların oluşmasını önlemek için, yemek hurdalarını bazı tabakalaşmaların altına gömün ve kutunun tamamında yiyecek yerini değiştirin.
  9. 9. Solucan kompostosunu toplayın. Solucanlar işlerini bitirdikten sonra, bidon kompostunu kutuda göreceksiniz. Koyu kahverengi ve kahve gerekçesiyle benziyor. Bazı fantezi makineler kullanmadan, kurtları taze yiyeceklerle çöp kutusunun başka bir alanına çekin. Birkaç gün içinde solucanların çoğu yeni bölgede çalışacak, böylece bitmiş kompostayı dikkatle dışarı atabilirsiniz. Birkaç solucan takılıp kalmazsa sorun değil. Sadece çalışmaya devam etmek için çoğunu çöp kutusuna bıraktığınızdan emin olun. Ayrıca, üst bölmeyi çıkarabilir ve alt bölmede biriken "suyu" boşaltabilirsiniz. Bu şeyler, bitkileriniz için yüksek enerjili bir içecek gibidir. Çözün veya havalandırın ve bitki saksılarını besleyin. Ve çalışanlara teşekkürler.
Paylaş:
Tayfun Göktaş
Tayfun Göktaş Ekim 3 '18

Komposto mu :O Kusucam -_-