Loading...
 
tr
SAĞLIKÇILAR
Yönetici : Erkan ASLANOĞLU
Aktivite : Aralık 9 '16
Damla Özsu
Damla Özsu Aralık 26 '17

Akupunktur Kilo Kaybı İşe Yarıyor mu?
Akupunkturun kilo vermeyi teşvik etmesi mümkün olsa da, kesin olarak söylemek biraz erken. Cildin içine küçük iğneler yerleştirmeyi içeren bu geleneksel Çin tıbbı tıbbı, herhangi bir sonuca varmaya yetecek kadar çalışılmamıştır. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi, bugüne kadar yapılan araştırmanın akupunkturdan herhangi bir fayda sağladığını yalnızca küçük veya kalitesiz araştırmalara dayandığını bildirdi.

Araştırma
2013 yılında "Akupunktur ve İlaç" başlıklı küçük bir araştırma, 58 aşırı kilolu Koreli'yi sekiz hafta takip etti. Dış kulağın akupunkturunu beş noktada veya yalnızca bir "açlık noktası" alanlar kontrol grubuna göre daha fazla kilo verdi. Beş noktalı gruptaki kişiler bel boyutunda en büyük azalmayı gördüler. Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi notlarına göre, diğer çalışmalar akupunktur için hiçbir kilo kaybı yararı olmadığını göstermiştir. Akupunkturun da yardımcı olup olmamasına bakılmaksızın, kilo vermek için en iyi yol hala daha az kaloriyi yiyip daha fazla fiziksel aktiviteye girmektir.

Akupunktur Ağırlık Kaybı İin Kulak Noktaları

Akupunktur iştah bastırma ve böylece kilo kaybı ile bağlantılıdır. 1998'de Avustralya Aile Hekimi dergisinde yayınlanan araştırmalarda tartışılan bir metot, kulaklara akupunktur tedavisini içerir. Peki bu nasıl işliyor? Avustralyalı bilim adamları, akupunkturun vıral sinirin kulak çınlaması veya kulak zarı uyarmasını ve serotonin seviyelerini yükselttiğini rapor ediyor; bu iştah bastırmasına yol açan mide düz kası tonunu artırmak için çalışır. Kilo kaybı için alternatif tedavilere başlamadan önce doktorunuza danışın.

Tarihçe
Akupunktur binlerce yıldır uygulanmaktadır. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi raporları, vücut muhalif güçler, yin ve yang dengesi olarak görülen geleneksel Çin tıbbının en önemli bileşenlerinden biridir. Teori, uyumlaştırılmış bir yin ve yang dengesinin sağlığa neden olmasıdır. Ağırlık sorunları gibi hastalık ve diğer sağlık sorunları, qi veya enerji akışında tıkanmaya neden olan bir dengesizlik sonucudur. Akupunktur blokajı kaldırmak ve yin ile yang arasında denge kurmak için çalışır.

Zaman aralığı
Akupunktur tedavilerinin sayısı bireysel kilo verme hedeflerine bağlı olacaktır. Alternatif Tıp Bölgesi web sitesinde, her tedavinin iğneleri yaklaşık 30 ila 45 dakika arasında yer almayı gerektirdiği belirtiliyor. Ortalama olarak, 5 ila 10 kilo ağırlık kaybı hedefi için, her üç günde bir veya haftada iki kez tedavi yeterli olacaktır. Akupunktur tedavilerinin sonlandırılması genellikle hastayla ve akupunktur uzmanıyla karşılıklı olarak kararlaştırılır.

Türleri
Kulak Burun Boğazı Akupunkturu kulak üzerindeki belli noktaları ince iğnelerle uyarır. Mayo Clinic, iğnelerin tipik olarak kısa bir süre için yerinde bırakıldığını, bir hafta süreyle bulunduğunu açıkladı. Geleneksel Çin tıbbı uygulayıcılarının çoğu, akupunktur kilo kaybını desteklemek için metabolizmanın ve yağ yakmanın arttırılmasını amaçlayan otları reçete eder. Bitkisel takviyeleri almadan önce doktorunuza danışın.

Mayo Clinic, kulak zımbalamasının kulak çınlatma akupunktur prensiplerine dayanmasına rağmen, bu uygulamanın kilo verme konusunda etkili olmadığına dikkat çekiyor. Ek olarak, delik kulak kıkırdağı enfeksiyona veya kalıcı şekil bozukluğuna neden olabilir.

Hususlar
Her ne kadar kanıtlar akupunkturun sağ yeme ve egzersiz yapma konusundaki taahhüdü olmadan kilo vermeye yardımcı olabileceğini gösteriyorsa da, arzuladığınız kilo kaybını görme olasılığınız yüksek değildir. Akupunktur alternatif bir ilaç olarak kabul edilir ve birçok sağlık sigortası planları masrafların yalnızca bir bölümünü karşılayabilir.

Uyarı
Akupunktur, oldukça güvenli ve bağışlayıcı bir disiplin olarak düşünülür. Bununla birlikte, bazı hastalar akupunktur tedavilerini takiben yorgunluk veya depresyon hissetmektedir. Uygulama için sadece steril iğnelerin kullanılmasının hayati önemi vardır. Yaygın olmamakla birlikte, lokal inflamasyon, paslanmaz çelik iğnelerden gelen kontak dermatit, bakteri abseleri ve kulakta iğneleme noktalarından kaynaklanan kondrit bile ortaya çıkabilir.

Akupunktur ve İç Menisküs Gözyaşı

Akupunktur spesifik bir reaksiyon ortaya çıkarmak için vücudun belirli noktalarına ince iğneler yerleştirmeyi içeren bir terapidir. Akupunktur stilleri çeşitliliği mevcut olmasına rağmen, Birleşik Devletlerde kullanılan akupunkturun büyük kısmı geleneksel Çin tıbbı teorisine dayanmaktadır. Bir menisküs yırtıklarının tedavisinde, TCM teorisini kullanarak problemi teşhis etmek ve ardından iğneleri uygun noktalarda yerleştirmek gerekir. Akupunktur kullanmayı seçerseniz, aldığınız tedavilerin hiçbiriyle çakışmamasını sağlamak için doktorunuza danışın.

Menisküs yırtığı
Menisküs, dizde bulunan, kıkırdaktan yapılmış C-şekilli bir yapıdadır. Şok emilimini sağlayarak dizini korur ve dizin daha düzgün hareket etmesi için yağlanmasına yardımcı olur. İç veya medial menisküste bir yırtık, sıklıkla dizin bükülmesi ya da esnetilmesi üzerine atletlerde yaygın bir olaydır. Menisküsün hasarlanması ağrı, şişme, sınırlı hareket ve tıklama veya taşlama sesleri gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Tedavi öncelikle ağrının azaltılması ve gözyaşı iyileşmesine izin verir, ancak gözyaşı yeterince şiddetli ise ameliyat yapılabilir.

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.