OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Tohumlar ve fideler çeşitliliği Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Çiğdem Fidancılık
Çiğdem Fidancılık Ekim 11 '18
Tohumlar ve fideler

Kolayca yetiştirilen fidelerin mevcudiyeti, iki, tohum veya fidelerden birinin daha iyi olduğu ikilemi doğurmuştur. Gerçek şu ki, ikisinin de artıları ve eksileri var. Bununla birlikte kullanım, duruma veya ihtiyaca bağlıdır. Hala tohumlar veya fideler ile başlayıp başlamadığına karar vermekte olanlar için aşağıdaki her bir artıları ve eksileri inceleyiniz.



Bir tohum, bir tohum kabuğu adı verilen koruyucu bir dış kaplama içinde kapsüllenmiş bir embriyonik bitkidir. Tohumlar birçok şekilde yetiştirilebilir; Tohum ekme karışımının yüzeyine küçük tohumlar konulmalıdır, çünkü eğer çok kalın bir şekilde kaplanırsa filizlenmeyebilir. Diğer tohumlar için, tohumun kendisinin kalınlığının iki katı derinlikte ekilmesi önerilir.

Artıları

  • Fasulye gibi, çimlenme çabuk olan ürünler için, tohumdan başlamayı düşünebilirsiniz.
  • Tohumlar fidelerden çok daha ucuzdur.
  • Seçimlerden hoşlananlar için, tohumdan başlayarak piyasada bulunan farklı çeşitler arasından seçim yapma seçeneği sunulur. Fideler çiftçiyi sağlayıcıları tarafından kullanılan çeşitliliğe sınırlar.

Eksileri

  • Tohumun doğrudan dikilmesi daha risklidir çünkü tohumlar kuraklık veya sel, yüksek rüzgar (açık alan tarımı için), zararlılar ve yabani otlar gibi olumsuz hava koşulları gibi tehlikelerle karşı karşıyadır. Başarılı olmak için, tohumların yetiştiği ortamın elverişli olmasını sağlamak gerekir.
  • Çiftçi ayrıca fideleri inceltmek için hazırlıklı olmalı; Yani, bitkiler arasında bile boşluk bırakılması için satırlar arasında birkaç bitki dışarı çekerek. Aralıksızlık, ışık, su ve besinler için rekabet edecek kalabalık bitkilerle sonuçlanacaktır. Kalabalık bitkiler de hava akımı olmaması nedeniyle hastalıklara eğilimlidir.
  • Tohumlar genellikle fidelere göre biraz daha uzun sürer. Çimlenme oranı, fideler olarak dikmiş olsanız bile, çoğu bitkiden daha yavaş olan bazı ekinler olduğunu not etmek güzeldir. Bu, ikisinin büyüme oranının ikinci farklılığa yol açması nedeniyle; tohumlar fidelere göre daha ucuzdur.

Bir fidan, bir fidanlıkta bir tohumdan yetiştirilen genç bir bitkidir.

Artıları

  • Fideler mevsimde önemli bir başlangıç ​​yapacak, çünkü olgunluk oranları daha kısa olacak ve daha erken bir hasatla sonuçlanacaktır.
  • Diğer taraftan, çoğu fidenin filizlenmesi için en az 2 hafta sürecektir.
  • Fideler zararlılara karşı daha dirençlidir, çünkü transplant edildiğinde daha olgun ve daha güçlüdür. Birçok zararlı, küçük fideler üzerinde atıştırma yapmayı sever. Bu nedenle, bitkileri kaybetme riski, tohumlara kıyasla daha düşüktür.

Eksileri

  • Fideler kesinlikle kendi tohumunuzu yetiştirmekten çok daha pahalıdır.
  • Fide ile tedarikçi tarafından yetiştirilen çeşitlilik sınırlıdır.
  • Fideler çiftliğinize yabani ot ve / veya hastalık sokma tehdidi oluşturur. Bu nedenle, bu tür rahatsızlıklardan kaçınmak için fidelerinizi sertifikalı bir şirketten / üreticiden almanız önemlidir.

Sonuç olarak, ikisi, tohumlar veya fideler arasındaki seçim, çiftçinin tercihine inecektir.

Daha fazla bilgi için:

Çiğdem Fidancılık 0 531 695 30 44 " />

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.