OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Genç Ceviz Ağaçları Nasıl Eğitilir Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Çiğdem Fidancılık
Çiğdem Fidancılık Ekim 11 '18
Genç Ceviz Ağaçları Nasıl Eğitilir

Genç ceviz ağaçları yetiştirmek, bir meyve bahçesinin hayatında ilk 1 ila 6 yılda ortaya çıkar. Geleneksel olarak, asgari budama tarzı ile değiştirilmiş bir merkezi lider kullanılarak yapılmıştır; temel değerler standart aralıklı ya da çit bahçeleri için benzerdir. On yıllardır yanal yatak cevizlerinin budanmamış olması halinde büyümelerinin erken ekimden uzaklaşacağına inanıyoruz. Bununla birlikte, 2004 yılından buyana yapılan budama, ceviz ağacının büyümesi ve üretkenliği üzerine budamayan budama, bu paradigmaya meydan okuyor.

Howard ve Chandler'daki denemelerden elde edilen sonuçlar, genç cevizlerin büyümelerini sürdürmek veya yeterli verim elde etmek için budanmaya gerek duymadıklarını göstermiştir. Genel olarak, kesilmemiş ağaçlar, en az budanmış ağaçlarla kıyaslandığında, 5 yıllık ve daha yüksek değerlerde daha erken verim ve eşdeğer verim üretmiştir.

Daha fazla bilgi ile daha karmaşık hale gelir. Yetiştiricilerin şimdi ağaçların bir yıl önce (ilk uykuda budama) karar vermesi gerekir; bu, modifiye edilmiş merkezi liderle ve en küçük budama kullanarak tren yapıp yapmamaya, ya da öğütülmeden ve fırçanın bertaraf edilmesinden kurtulmuş olsun. Unpruned yöntemi denemek isteyen ilgilenenler, yönetim sistemlerine uyduğundan emin olmak için küçük bir başlangıç ​​yapmak ve sonuçlarını en düşük budama yöntemiyle karşılaştırmak isteyebilirler.

Minimum budama ile başlarsanız, ağaçlar olgunlaşana kadar aynı yöntemle devam etmenizi öneririz. Budamadan budamadan ortama geçiş, özellikle ağaçların ağır bir şekilde budanması durumunda uzuv kırılmasına yol açabilir ve bu da erken verimin düşmesine neden olur ve tavsiye edilmez.

Aşağıda, 1 ile 3 yıl arasında eğitim cevizlerini, modifiye edilmemiş merkez liderini, asılsız eğitim yöntemine göre minimum budama yöntemiyle karşılaştıran ana adımlar verilmiştir. Standart aralıklı bir meyve bahçesi kullanıyorsunuz ve hedgerow sistemleri için farklılıklar var. Suckerleri daima anaçtan ayırın.

Minimum Budama Metoduyla Modifiye Merkez Lideri
1 yaşındaki ceviz ağaçları budama:
• Gövde olmak için seçilen filiz (lider) en az 7 ila 8 feet yüksekliğe ulaşmış olmalıdır. On ya da daha fazla büyüme daha iyidir (hedgerow bahçeleri için 7 ila 8 fit yeterlidir).
• Lideri 8 feet'te yürütmek, iskeleler için daha fazla alan verecektir. Birinci birincil iskele ekipmanın çalışmasına müdahale etmemesi için ilk ana iskelenin yerden en az 5½ - 6 feet yukarıda olması gerektiğinden, liderin 6½ feet'ten az olmamasına dikkat edilmelidir (bahçeler için, 6 feet telaş kafasına ve ilk birincil yerden yaklaşık 4 metre uzakta olmak Başlığın olgun yuvarlak ahşap içine kesilmesini sağlayın.
• Lider üzerindeki herhangi bir yan çekimler kaldırılmalıdır. Liderin altından çıkan bir ya da iki nadasız sürgünler, güneybatı tarafında gölge sağlamak ve kaliper gelişimini desteklemek için iki ila üç tane tomurcuka çekilebilir. Bir sonraki durağan sezonda kaldırılacaklar.
• Boyundan 5 metre yukarıda bulunan birincil tomurcuklar ikincil tomurcuka zarar vermeyecek şekilde yanlara kadar sürülmelidir. Solda kalmışsa, boyunlu tomurcuklar kırılmaya maruz kalan zayıf bacak ekleri oluştururlar. Büyümeye zorlanan ikincil tomurcuk geniş bir açı oluşturacak ve güçlü bir kasık geliştirecektir.
• Gövde olarak seçilen atış yeterli yüksekliğe ulaşmamışsa, orijinin üzerinde 3 ila 6 tomurcuk kesin ve rakip filizleri çıkarın. Daha güçlü bir ateş daha sonra yaz boyunca gövde olarak eğitilebilir.

2 yıllık standart aralıklı ceviz ağaçları budama:
• Amaç, iki ve üç yıl içinde gövdeden çıkan dört ila altı birincil iskelenin seçilmesidir. Tipik olarak en üstteki şube olan merkezi lideri seçin.
• 1 yaşındaki ağaçlarda olduğu gibi, ilk birincil iskelenin yüksekliği yerden 5.5 ila 6 feet arasında olmalıdır.
• Gövde etrafında spiral bir desen oluşturmak için diğer birincil iskeleleri seçin. Onları en az 8 inç aralıklarla ayırın. Birincil iskele, liderin 'boğulmasını' önlemek için, birbirleriyle doğrudan ters olarak kaynaklanmamalıdır.
• Seçilen iskeleler dikeyden yaklaşık 45 derece açılandırılmalıdır. Daha dar açılara veya kabuk kapanmalarına sahip uzuvlar genellikle zayıf bir şekilde bağlanır ve ağır ekinleri destekleyemez. Eklemenin daha geniş açılarına sahip olan dallar kuvvetli bir şekilde büyümeyebilir.
• Çoğu yanal taşıyıcı çeşitler için, tüm birincil iskeleleri, canlılığa ve çeşitliliğe bağlı olarak, mevcut büyümenin ¼ ila to'sine yönlendirin. Tulare çok kuvvetlidir ve sadece iskele devrilme veya yönlendirme gerektirmez. Lider en uzun bırakılmalıdır.
• Seçilen iskelelerde çatallı dalları tek bir dalda çıkarın. Erken meyve veren ahşabı oluşturmak için kalan dallanmamış dalları ve küçük kaliper ahşabı başsız bırakınız.

2 yaşındaki ağaçkakan ceviz ağaçları budama:
• Ağaç sırasındaki zıt yönlere yönelen bir merkez lideri ve iki ila dört yan kolunu seçin.
• Üç ayağın altındaki dalları, çalkantılara doğru uzanan sallanmalara ve düz uzuvlara müdahale edecek şekilde çıkarın.
• Çeşitliliğe ve canlılığa bağlı olarak, seçilen iskelet uzuvlarının başı veya eğilmesi (yukarıya bakın) ve ağaç sırasına bakan bir dış tomurcuk kesilmelidir. Diğer şubeler erkenden meyveye bırakılabilir.

3 yıllık standart aralıklı ya da dikenli ceviz ağaçları budama :
• Lider için en güçlü, en uzun iskeleyi ve mevcut büyümenin ¼

• Dikey pozisyonda bulunan güçlü sekonder iskeleler uçlu veya sağdan başlı olabilir. Mevcut büyümenin card ile card arasındaki her bir kardinal yönde kanopi üzerinde güçlü bir ikincil iskele baş veya uç.
• çatallı dallar bırakılabilir ancak bükülmüş, sürtünme veya üst üste binen dallar çıkarılmalıdır.

Kesilmemiş Eğitim Yöntemi
1 yaşındaki ceviz ağaçları:
• Gövde olarak seçilen sürgün (lider) en az 7 ila 8 feet yüksekliğe ulaşmış olmalıdır. On ya da daha fazla büyüme daha iyidir (hedgerow bahçeleri için 7 ila 8 fit yeterlidir).
• Lideri gövde kesilmiş olarak seçili bırakın.
• Alt bacakları 4 ila 5 feet (3 ila 4 fit) arasında alın.
• Kesilmeyen liderleri desteklemek için mevcut hisselere uzun vadeli bir uzantı yerleştirin.

2- ve 3 yaşındaki ceviz ağaçları:
• Güvenlik veya hasat ve hasat kolaylığı nedeniyle daha düşük dalların çıkarılması gerekmediği sürece budama ya da başlık yoktur.
• Unpruned cevizlerin, alternatif yıllarda uzatma büyümesi yapmaya eğilimli olduğunu unutmayın. Bireysel sürgünler, uzama büyümesinin bir paternini takip eder ve bunu takiben, 5 ila 8 inçlik bir büyüme (Şekil - sol ağaç) ile devam eden yan dallanma ve bunu takiben bir başka uzatma büyümesi yılı izler.
• Kesilmemiş ağaçlar, gövde boyunca ve geniş açılarda doğal olarak iyi yerleştirilmiş birincil dalları olan merkezi bir lider olarak büyümeye eğilimlidir.

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.