OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Tüm Succulent Çeşitleri Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Çiğdem Fidancılık
Çiğdem Fidancılık Ekim 12 '18
Tüm Succulent Çeşitleri Hobbit yeşili

Crassula ovata 'Hobbit' - Hobbit Yeşim: Arkaya kıvrılmış veya kaşık şeklinde olan koyu yeşil yaprakları olan sulu çalı. Çoğunlukla bu bir Yeşim kültivar olmasına rağmen 'Gollum' ile karıştırılır. Bu ortak crassulaceae Jade bir canavar veya mutasyona uğramış bir şeklidir. Gövde yaşla birlikte kalınlaşır ve ilginç kök şekilleri oluşturur. Marangozlar ve bonsai ekimi için iyi.

Springtime​

Açıklama: Yavaş büyüyen güzel melez 15 cm boyunda, iyi toprak örtüsü veya asılı sepet olarak.
Çiçeklenme mevsimi: İlk çiçeklenme zamanı, ilkbaharın ilkbaharı kadardır. Bununla birlikte, bu hibrit çiçekler, daha az bol bol olsa da, yılın büyük bir kısmı ya da en azından kış boyunca, tüm ilkbaharda ve yazların çoğunda. Bitkiler küçük bir boyutta çiçeklenecek ve her yıl çiçeklenmelidir.

Perforata

Düğmelerin Dizisi: Socialis'e (Ring Plant) benzer, ancak daha küçük ve daha sıkı yaprakları olan çekici bitki. Yapraklar parlak pembe pembe kenarları ile soluk yeşil renktedir. Yapraklar, sapın etrafında bir spiral içinde büyür. Büyüyecek ve küçük koloniler oluşturacaksa 10 inç'e çıkabilir. Yumuşak yumuşak ihale - dona tahammül etmez.

Tom Thumb

Crassula 'Tom Thumb' sapları karşı saflarında küçük üçgen yaprakları ile büyüleyici bir minyatür bitkidir. Küçük nane yeşili yaprakları, özellikle parlak ışıkta renkli kırmızımsı kenarlara sahiptir. İlkbaharda küçük beyaz çiçek kümeleri ile tepesinde.

Kompakt Yeşim

Yapraklar yaklaşık olarak Yeşil-Sarı ve Radikal Kırmızı şeklinde görünür. Kompakt mini yeşim uzun ömürlü olarak yetişir ve çiçekli bir houseplant / etlidir. Uzun ömürlü bir bitki olmak, birkaç yıl boyunca (yaklaşık 3 yıl ve daha büyük) en iyi şekilde büyümeye eğilimlidir. Normalde 1.51 metrelik olgun bir boyuta kadar büyür (bu 4,92 fit imparatorluktur).


Echeveria 'Perle Von Nürnberg'

İlginç bir şekilde renklendirilmiş, güzel bir rozet oluşturan, açık pembe renkli, açık kahverengi grimsi kahverengiye sahip ve bazen de pruinose olarak da adlandırılan beyaz tozlu bir pudra olan yaprakları vardır.

Yapraklar sonunda ince bir sap üzerinde yetişen 5 ila 6 inç genişliğinde soliter rozetler ile üst üste gelir. 1 ayak uzun kırmızımsı köklü çiçek salkımına yaz aylarında çıkan çiçekler, sarı bir iç ile dış cephede pembe bir renktedir.

Echeveria 'Siyah Prens'

(Siyah Tavuklar ve Civcivler) - Bu etli bitki ince koyu üçgen, siyahımsı yaprakları ile 3 inç genişliğinde kısa rozet kümeleri üretir.

Bu yapraklar önce yeşilimsi olarak ortaya çıkar, ancak koyu lavanta kahverengine koyulaşır ve alt yapraklarda, ince sarı kenarları olan bir aküminat ucuyla tabandaki 1 inç kadar genişler. Sonbaharın sonlarına doğru kış başında kısa saplarda koyu kırmızı çiçekler görülür.

Echeveria 'Ramillete'

Echeveria 'Ramillete', kırmızı uçları ve mandalina çan biçimli çiçekleri olan etli ayaz yeşil yaprakların rozetlerini oluşturan melez bir Echeveria'dır. Bu etli çiçek buketine parlak, neşeli bir görünüm katıyor.

Yemek bahçeleri ve kaya bahçeleri için mükemmel. Habitatta, birçok Echeverias yüksek rakımlarda kayalık kayalıklarda yetişir.

Lola

Lola, Echeveria ailesinin bir üyesi olan çeşitli Echeveria Leisel'tir. Botanik adı Echeveria 'Lola' dir . Her daim yeşil, bu yüzden yıl boyunca yapraklarını koruyacak. Lola'nın yaklaşık 5.85 inç yüksekliğe kadar büyüdüğü bilinmektedir.

Genellikle uzun ömürlü olarak yetişen , üç yıl veya daha uzun bir süre boyunca yaşam döngüsünü tamamlayan ve tamamlayan bir bitki olarak tanımlanan bir etli / süs bitkisidir.

Bu çeşitlilik ilkbaharda çiçek açar.

Topsy Turvy

Echeveria runyonii 'Topsy Turvy' - Bitkinin ortasına doğru bakacak şekilde yaprak uçları ile yukarı doğru eğimli ve alt yüzeyde güçlü bir şekilde ters çevrilmiş soluk mavi-gri yaprakları ile hızlı büyüyen bir rozet oluşturan etli. Bu ilginç Echeveria, Güney Kaliforniya'da bulunan etli koleksiyonlarda ortak bir manzara haline geldi, muhtemelen bolca ofsets ve dikim hemen hemen 1 ayak için bireysel rozetleri ile höyükler haline geliyor. Parlak turuncu ve sarı çiçekler genellikle yaz sonu veya sonbaharda, uzun zamandır yayılan çiçeklenme üzerinde yeşillik üzerinde yükselir.


Arctic Ice - Kutup buz

Echeveria popüler düşük büyüyen süs bahçe bitkileridir. Oldukça kuraklığa toleranslı olmalarına rağmen, düzenli derin sulama ve gübreleme ile daha muhteşem olacaklardır. Melezler don ve gölgeye daha az toleranslı olma eğilimindedir. Ilıman iklimlerde, türlerin çoğu kışın alt yapraklarını kaybedecek ve “uzun” ve daha az çekici olacaktır. Echeveria da popüler saksı bitkileri ve en sulu koleksiyonlarda görülür. 'Arctic Ice' buz-mavi-yeşil etli yaprakları vardır.

PORTULACARIA AFRA VARIEGATA

Büyüleyici, kırmızımsı kahverengi sapları ve rengârenk krem ​​ve yeşil ¾ inç uzun yaprakları ile yayılan, yavaş büyüyen etli bir çalı. Büyük bir bonsai bitkisi, sepet asılı hatta donmadan iklimlerde bile bir çit gibi çalışabilen, sulu büyümesi çok kolay. Yeşil form yavaşça eşit bir yayılım ile 12 feet yüksekliğe ulaşacak, ancak alacalı form daha yavaş büyüyor ve muhtemelen daha küçük ve kaplarda daha fazla kalacak.

ECHEVERIA Peacockii

Echeveria peacockii, 6 inç (15 cm) çapa kadar, kırmızı uçlu yanardöner gümüş-mavi yapraklara kadar rozetleri ile hızla büyüyen etli bir bitkidir. Uzun ömürlü çiçekler, yaz başında, 10 inç (25 cm) uzunluğunda ince sapları üzerinde pembe-turuncu renktedir. Zaman geçtikçe güzel bir yığın haline gelmek için yeni rozetler oluşturacak.

ECHEVERIA ALLEGRA

Mavi-yeşil yaprakları ile büyük bir rozet şekli oluşturan etli bir bitki. Bu ekheveria, diğerlerinden farklı olarak, yaprakları benzersiz olan fırfır benzeri bir görünüme sahiptir.

SEDUM FIRESTORM

Sedum adolphii, Meksika'ya özgü, parlak ışıkta pembemsi-şeftali kenar boşluklarına sahip mumsu altın sarısı yaprakları ile sapan sapları oluşturur. Yıldız şeklindeki beyaz çiçekler. Kaya bahçeleri ve yemek bahçelerinde mükemmel renk aksanı. Yeterli drenaj ile gözenekli toprak.


Cotyledon Ladismithiensis

12 inç (30 cm) yüksekliğe (çiçek sapları dahil olmak üzere 40 inç / 1 m) kadar sulu bir çalılık, yoğun dallı, kıllarla kaplıdır. Yapraklar dikdörtgen-eliptik veya neredeyse silindirik, sarı-yeşil, bazen uçları 1-3 apikal dişler ile, 2 inç (5 cm) uzunluğunda, kırmızımsı. İlk başta daha fazla sayıda küçük diş görülebilir, ancak bu yapraklar olgunlaştıkça yok olur. Çiçekler turuncu-kırmızı renkte neredeyse sarı renktedir.

Crassula lycopiodes "Saat Zinciri"

Watch Zinciri , ince gövdenin etrafına yoğun biçimde yerleştirilmiş, kare şeklinde bir kütle oluşturan küçük açık yeşil yaprakları olan küçük bir etmektir. 30 cm (12 inç) uzunluğa kadar karmaşık bir çalı olarak yetişir. Çiçekler küçük ve sarı-yeşildir.

Mazarine VEYA Azulitia

Echeveria 'Mazarine', parlak peygamberçiçeği mavi yapraklarının çekici rozetlerini oluşturur. 'Mazarine', ılıman iklimlerde bahçeye dikilecek olandan daha cazip kümeler oluşturmak için özgürce dengelenir. Sinek kuşları, besleyici nektar sağlayan portakal çiçekleri spreylerine çekilir.

Echeveria azulita , İspanyolca'da "Küçük mavi olan" anlamına gelir. 2 "çapındaki küçük rozetlere sahiptir. Güzel küçük kümeler oluşturur. Çiçek açtıklarında parlak turuncu çiçekler oluştururlar.

Dondo

Echeveria 'Dondo', yaprak ucuna en yakın olan 4 inç (10 cm) genişliğinde gri-yeşil renkli yapraklara kadar sıkı sıkı bir kümelenme etli bitkidir. Bu ipucu küçük ve yumuşak bir omurgaya sahiptir ve bazen kızarır. Küçük koyu sarı-hafifçe turuncu çan şeklindeki çiçekler ilkbaharda kışın ortasındaki rozetin merkezinden birkaç sap üzerinde yeşilliklerin üzerinde yükselir.

Graptoveria Opalina

4 ila 6 inç genişliğinde 6 ila 8 inç boyunda, düz, dik ve soluk mavi-yeşil yaprakları olan ince ve dayanıklı bir etli bitki yetiştiren pembe ve yeşil tonlar, iz bırakma ipuçları ve marjlar parlak ışık.

Alacalı Yeşim

Çoğunlukla kremsi bir kenar ile yeşil mi? Çoğunlukla neredeyse tamamen suya batmış yeşil bir orta bant ile krem? Hepsi yeşil mi? Bütün krema? Her yaprak kendi çözümünü bulur; bitki, succulents liberteryendir.

Sadece tamamen yeşil yapraklar cesaret edilmemelidir. Daha fazla renkli büyümeye karşı daha fazla klorofile sahip olabilirler. Albino büyümesi en kıymetlidir. Hiçbir klorofil içermez, sadece daha yeşil komşuları tarafından paylaşılan enerji ile büyür.

String of Banana​ - Muz dizisi

Hızlıca pelüş sepetleri oluşturur. Ilıman bir alanda ya da ılıman alanlarda bir verandada sabah güneşi ile büyür. Güney Afrika'ya özgü Senecio radicans glauca yaygın olarak “Muzların Dize” olarak bilinir. Compositae üyesi veya Aster ailesi. Sapları büyüleyici yarı saydam “pencereler” ile müthiş zümrüt yeşili muz şeklindeki yaprakları var. Çiçekler birçok küçük beyaz çiçeğin ponponları gibidir ve kokuludur.

Green Goddess​ - Yeşil Tanrıça

Echeveria harmsii'nin bir melezi olduğu düşünülen Echeveria 'Haageana', hızla kümelenen ayaz yeşil rozetler oluşturur. Sinek kuşları tarafından sevilen çan şeklinde turuncu çiçekler. Mükemmel drenaj gerektirir. En iyi uygulama için parlak ışık. Toprak temas halinde kuruduğunda su iyice sulanır. Dondan koruyun.

Sedum Treleasei

Sedum treleasei soluk mavi-yeşil, kalın ve etli yaprakları 1.5 inç uzunluğunda, biraz düzleştirilmiş ve aşağıda yuvarlak olan etli bir bitkidir. Daha yaşlı yapraklar genellikle ipuçlarına ve kenar boşluklarına sarı renk alır ve bazen yaprak uçlarında pembe bir sifon bulunur. Bitkiler, 1 feet yüksekliğe kadar ulaşabilen saplar geliştirir ve zaman içinde iyi bir kümelenme oluşturmak için dallanırlar. Çiçeklenme Şubat sonunda veya Mart başında başlar ve Nisan'a kadar uzar.

Echeveria CRIS

Echeveria 'Cris' süper sıkı bir rozet şekli oluşturan tombul kireç yeşili yaprakları vardır. Bu bitkinin yapraklarının pembeleri pembemsi kırmızıdır ve ona mükemmel bir renk tonu verir.


Aloe 'Varietal'

Bu mütevazı boyuttaki etli, 1 cm yüksekliğinde ve 2 fit genişliğinde yoğun kümeleri oluşturur, kısa sapları 8 inç uzunluğunda dar yaprakları vardır.

Bu parlak yeşil, beyaz benekli yapraklar, kenarları boyunca küçük, yumuşak beyaz dişler ile doldurulur, yukarı doğru kemerli ve sonra konik uçta dışarı.

String of Pearls - İnci dize

Ayrıca tesbih ya da inci bitkisi dizisi tespih denir, bu sürünen etli, birçok insan kendi kapalı bahçelerine ekleyerek keyif aldıkları tuhaf görünümlü bir bitkidir. Çiçekler, bazı insanlar için küçük ve itici görünebilir olsa da, onları almak için yeterince şanslı olsa bile, diğerleri hoş beyaz tarçın (biraz tarçın gibi kokuyor) bulabilirsiniz. Yine de, bu sıra dışı houseplant'ı eve büyük bir ekleme yapan ince iplik benzeri saplar ve etli yuvarlak, boncuk benzeri yapraklar.

Lila Mist Sedeveria

Sedever, sedum ve ekhevyanın melezleridir. Bunlar sulu ve bir kez kurulduktan sonra kuraklığa dayanıklı ve kaya bahçeleri için çok uygun. Çoğu çeşit bazı tonları tolere edecektir. Kış aylarında alt yapraklar dökülür ve mantarın barındırılmaması için çıkarılmalıdır. 'Lila Mist', kümeslerde 30 cm genişliğinde ve 20 cm boyunda yetişen Sedum x Echeveria hibrididir.

Graptoveria Titubans

Bu etli bir Graptopetalum ve Echeveria arasında bir melez. Bir sap üzerinde rozet içinde büyüyen gri-yeşil renkli, etli kaşık biçimli yaprakları vardır. Bu kayalıklar ve su bilge bahçeleri popüler bir yeryüzü bitkisidir.

Sedevaria Jet Boncuk

Sedeveria 'Jet Beads', Sedum ve Echeveria'nın belirgin bir melezidir ve kısa bronz kökleri çevreleyen koyu bronz renkli yeşilliklerle birlikte 10 cm uzunluğundadır. Sivri uçlu yapraklar, bir dizi boncuk gibi gövdeler boyunca düzenlenir ve daha soğuk havalarda siyah tonu alır ve bu bitkinin kültivar ismini verir. Yaz aylarında sarı çiçekler var.


Calico Kitten

Gül, pembe, krem ​​ve yeşil tonlarında renkli, kalp şeklinde yaprakları ile çok güzel fraktal takip ediyor. Sepetleri veya kapları, verandaya, verandaya ya da içeriye asmak için harika renkler ekler. Kaya duvarlarına veya yol kenarlarına dökmek için sıkıştırın. Su bahçelerinde zemin örtüsü olarak etkilidir.

Irish Mint​ - İrlanda Nane

Echeveria 'Irish Nane', nane yeşili rozetleri oluşturur, yapraklı yapraklı yapraklar. Büyük altın portakal çiçekleri bolca demetleri. Habitatta, birçok Echeverias, yüksek irtifalarda kayalık oyuklar üzerinde büyür. Bu habitatta, su bitkinin köklerinden hızlı bir şekilde süzülür, asla bitkinin suya batmasına izin vermez, böylece kök kaybı ve kök hastalığı olasılığı azalır. Bu nedenle, hızlı drenaja izin verecek olan çok gözenekli bir toprağı kullanmanın kültivasyon şarttır.

Blue Elf​- Mavi Elf

Etli bitki, Sedeveria 'Mavi Elf' bir melezidir. Bu süper sevimli etli Sedum ve Echeveria arasında bir cins. Bu bitki, kümelenme yaprakları kestiriyor. 'Mavi Elf' herhangi bir düzenlemeye veya herhangi bir konteyner bahçesine orta parça olarak mükemmel bir ektir.

Minima​

Echeveria Minima Meksika'ya özgüdür. Küçük sıkı kümeler oluşturur ve ilkbaharda küçük turuncu çan şeklinde çiçeklere sahiptir. Bu bitki mavi / yeşil renktedir. Asla mavi mavi olmasa da, farklı mevsimlerde bluer seslerini alır.

Little Gem - Küçük taş

Cremnosedum 'Little Gem' veya 'Little Gem Stonecrop': Bronz yeşil rozetlerin yoğun kümeleri tam güneşte kırmızıya dönüşür. Yıldız sarı çiçek açar. Minyatür zemin örtüsü. Konteyner dikimine ilgi ekler. Güzel ev bitkisi. bölge bölümü tamamen güneşli.

Ripple Jade

Bize not edin: 2019'daki farklı bitkileri kullanın

Crassula arborescens subsp. undulatifolia eliptik, mavimsi-gri, bükülmüş ve dik kenarlı yaprakları ile 3 feet (90 cm) boyunda, etli bir çalıdır. O, beyaza benzeyen yıldıza benzer çiçeklerin kompakt yuvarlak kafaları ile, çok sulu, sulu dalları ve doğal bonsai benzeri bir yönü vardır.

Eşek "Burros" Kuyruk

Bu bitki, sonunda yaklaşık 6 yıl sürecek 4 grow uzunluğunda büyür. Büyüdükçe, kalın bir şekilde örgülü bir desen oluşturan üst üste gelen dolgun, sulu yaprakları ile yüklü olan sapları ile çok kalınlaşır. Tahmin edebileceğiniz gibi, olgun bir bitki çok ağırlaşır. Bu bitki çirkin bir askıya sahip uçsuz bucaksız bir pot için değil. En iyisi, asılı bir sepetin içinde, benimki gibi büyük bir tencerede, bir duvara asılan ya da bir kaya bahçesinden çıkan bir tencerede yetiştiriliyor.

Anacampseros Sunrise

Bazen 'Sunrise' olarak bilinen Anacampseros telephiastrum variegata , çok etli rozetlerin kümelerini oluşturur. Yaprakların yoğun gül, kireç ve zümrüt yeşili renkleri ışıltılı mücevherlerin izlenimini veriyor. Yapraklar alt tarafta mor pembe. Büyük pembe çiçekler yaz aylarında öğleden sonra görünür.

Siyah şövalye

Çarpıcı etli formlar karanlık, neredeyse siyah rozetler oluşturur. Sonbahar ve kış aylarında somon-kırmızı çiçekler sinek kuşlarını çeker. Dramatik yaprakları, etli dikimleri ve kaya bahçelerine harika bir kontrast katar. Hem iç hem de dış kaplar için çok uygundur. Evergreen.

Zebra Haworthia

Haworthias , Aloes ile sıkça kıyaslanan zarif etli bitkilerdir, bu ikisi de Asphodeloideae familyasının üyeleriydi, bu hiç de şaşırtıcı değildir. Haworthias hemen hemen her zaman küçük ve çok (çok) yavaş büyüyen bitkilerdir ancak sıradışı kaplarda veya ilginç toprak karışımlarında parlak görünmeye eğilimlidirler. Sonuç olarak, ev ya da ofis masası ortamına uyum sağlamak için insanlar için harika bakım hediyeler ve hediyeler sunabilirler.


Letizia

Çok ince düzenlenmiş 1 inç uzunluğunda yeşil deltoid şekilli yaprakları, kenarları boyunca ince kıllarla düzenlenmiş 2 1/2 inç genişliğindeki rozetlerle yaklaşık 8 inç boyunda büyüyen sapları olan bir küme ile güzel, küçük etli bir dallanma. Daha yaşlı olanlar sapların uzunluğunu terk ederken, yaşlı rozetler ince saplı sapların üzerine oturur. Yapraklar kışın daha soğuk havalarda kırmızıya döner, ancak yazın yeşil veya gölgede büyür.

Parva

Echeveria Parva buzlu mavi rozetlerden bir mat içinde büyür. Parlak kırmızı lekeler, yaprak uçlarını süslüyor. Bu daha küçük bir ekheveria çeşididir (latin, parva cüce anlamına gelir). En iyi sonuçlar için kısmi güneşe tam olarak bitki. Bicolor çan şeklindeki altın ve turuncu çiçekler ilkbaharda ve yaz başında görülür.

Jelly Bean​ - Jöle fasulye şekerleme

Ayrıca domuz eti ve fasulye olarak adlandırılan jöleli fasulye bitkisi, jöle fasülyesi yapraklarını gösteren ilginç bir bitkidir. Yaz aylarında yaprakları yeşilden parlak kırmızıya dönüşür ve ilkbaharda sarı çiçekler taşır. Bu renkli etli, sıcak, güneşli apartman balkonlarında en iyisini yapar ve bir ağaç gibi görünmesi için bir yeşim bitkisi gibi küçük bir ayak izi ile uzun bitkilerin altında bitki kaplarında bir “zemin örtüsü” olarak en iyi şekilde görünecektir.

Anacampseros Mor Dev

Anacampseros, Anacampseros, süs kuraklığa toleranslı bitki olarak kullanılan çok yıllık yaprak dökmeyen, anacampseros cinsi sulu alt bitkileri yetiştiriciliği, akdeniz, subtropik iklim veya houseplant olarak büyüyebilir.

Renk yeşil, mor, kırmızı yaprakları veya daha fazla renk olabilir, şekil, yuvarlak, doğrusal, kama veya mızrak şeklinde olabilir, bazı türlerde saçları büyür.

Aloe Minnie Belle

Eşi "Minnie Belle" adlı bir Ed Hummel melez, çan şeklindeki vermilion çiçeklerin çekici sivri küçük bir rozet. Pencere kültürü, yemek bahçeleri ve kaya bahçeleri için mükemmeldir. Yeterli drenaj ile gözenekli toprak.


California Sunset- Kaliforniya Günbatımı

Etli Bitki Graptosedum California Sunset. Mükemmel bir Kaliforniya Günbatımı üzerinde gökyüzünün tonlarını andıran güzel bir renklendirme sunan etli bir bitki. Her gün kendi California Sunset'ine sahip olmak için ne harika bir yol.

Coppertone

Renk-kontrast yaratıcılığınızı, bu heyecan verici, KOLAY meyveleriyle özdeşleşen turuncu-altın renkli yeşilliklerle süsleyin. Kompakt, firar ve zemin kaplaması “Coppertone Stonecrop” sadece 8 ”boyunda büyür, ancak 2'-3 'e kadar geniş bir alana yayılır, bu da özellikle diğer renkli römorklarla kombine edildiğinde bir dolgu veya yatak kenarı için mükemmel bir seçimdir. Ruby'nin Sedum 'Voodoo'yu bırakması gibi.

Little Jewel - Küçük mücevher

Pachyveria glauca 'Küçük Mücevher', Pachyphytum ve Echeveria arasında, eskiden haddelenmiş sivri yapraklı ve ikincisinin sıkı rozetlerini oluşturan, kırmızı ve şarap tonlarıyla, koyu mavi mavinin güzel tonlarında, intergenerik bir çaprazdır. Yeşillik 6 "boyunda kalır.

Chroma​

Echeveria 'Chroma', Kaliforniya'da oluşturulmuş bir melez. Heyecan verici renk ve form nedeniyle büyük potansiyele sahip yeni Echeveria. Kış aylarında en iyi görünüyor. Rozet çapı 3 inç (7.5 cm) kadardır. Parlak, etli yaprakları rengarenk bordo güzel derin gül.

Kaplan Çenesi

Kaplanın Çenesi ortak ismine kadar yaşıyor. Benekli yaprakların çiftlerini saran keskin dikenler, vahşi bir kaplanın dişlerine benziyor. Düşük büyüyen alışkanlıkları ve sıra dışı yaprakları, etli bir yemek bahçesine muhteşem bir ektir.


Bashful Graptoveria

Bu etli, çeşitli tonlarda değişebilen küçük dolgun yaprakları vardır. Çoğu, uçlarına veya ağız kenarlarına doğru pembemsi bir renge dönüşen yeşil yaprakları ile gelir. Bunlar, iyi drenajlı gözenekli toprakları seven ve sınırlı doğrudan güneşin tadını çıkaran dayanıklı bitkilerdir. Özellikle bu Echeveria'yı stresliydi ve derin bir turuncu renge dönüştüğünde. Graptoveria Bashful bir kap veya bahçe ortamında harika olacak. Günbatımı bölgeleri 8 ve 12 -24. Toprak kuruduğunda su.

Lime and Chili Echevaria​

Echeveria 'Lime n Chile', sık sık kireç yeşili, konsantrik rozetler oluşturur, hafifçe saydam yapraklarda sıklıkla kızarır. Cazip kümeler oluşturmak için üretkenlikle dengelenir. Çiçekler, bazı Echeverias'lardan daha büyüktür ve koyu turuncu dış yaprakları olan ve besleyici nektarları için hummingbirds tarafından çok ziyaret edilen parlak bir mandalinadır.

Moonglow Graptoveria

Graptoveria 'Moonglow', pırıltılı amber uçları ve beneklerle tamamlanmış yıldız şeklindeki altın çiçeklerle soluk, sütlü suların düşük rozetlerini oluşturur.

Heading

Echeveria derenbergii (Painted Lady) - Bu etli, kırmızı kenarlı yeşil olan üçgen şekilli yaprakların küçük rozetlerini (3 inç) oluşturur. Kırmızı ipuçları ile sarı çiçekler ilkbaharda sapları üzerinde çiçek açar. Yaklaşık 3 metreye yayılacak. Düşük su gereksinimi ile tam güneşte en iyisini yapar. Yaklaşık 15 ila 20 derece F'ye dayanıklıdır.

Powder Puff Graptoveria​

Tozlu, gümüşi mavi yaprakları ile güzel, hibrit bir etli, menekşe rengini güçlü ışık veya soğuk sıcaklıklarda kızarır. Bitkiler rozetlerde sona eren yarı yatık sapları vardır. Yaz aylarında küçük, çan şeklindeki, kayısı çiçeklerinin kemerli ırklarını oluşturur. Kaya bahçelerinde ya da asılı sepet olarak basamak için harika.


Senecio Haworthii Cocoon Plant​

Senecio haworthii (Yünlü Senecio) Yaprakların tüm yüzeylerini kaplayan ince beyaz tüyler nedeniyle saf beyaz olan çarpıcı çekici dikine silindirik etli yaprakları ile 1 ayak boyunda uzun ömürlü bir sulu cüce çalı. Bu bitkinin kısa bir terminal çiçeklenme üzerinde parlak sarı çiçekler ürettiği biliniyor, ancak bu tür çiçek yetiştiriciliğinde hiç görmedik.

Kalanchoe tomentosa "panda kulağı"

Geçchoe cinsinden Madagaskar türüne özgü bu yerli, iç mekanda yetişen her türlü etli bitki koleksiyonuna hoş bir katkı sağlar.

Sulu tipte bir bitki türü olan panda bitkisi, su depolama amaçlı olarak kalın yapraklara yetişir ve bu da yetiştiriciye daha az sulama anlamına gelir. Bu yapraklar bitkiye kadifemsi bir görünüm ve his veren küçük tüylerle kaplıdır.

Chocolate Soldier

Kalanchoe tomentosa 'Çikolata Asker' (Çikolata Asker Panda Bitki) - Küçük tüyleri kaplıdır, dar hafif içbükey ve eliptik sulu soluk kahverengi yaprakları ile yaklaşık 2 metre boyunda yetişen ilginç ve çekici küçük yavaş büyüyen etli alt çalı kadifemsi bir görünüm ve his. Üst yaprak marjı ve ucu, yeni yapraklarda kırmızımsı olan ve paslı bir kahverengi renge dönüşen, hafifçe dişli bir kenardır ve bu bitkiye çok sıra dışı iki tonluk bir görünüm verir.

Echeveria Doris Taylor

Her yaz bahçemde, Echeveria cristata 'Yünlü Gül' (Echeveria 'Doris Taylor'), şekerler gibi görünen renkli çiçekler gönderiyor. Bu bitkinin rozet yaprakları, kadifemsi bir görünüm kazandıran kalın bir trichomes matı ile eşit şekilde kaplanır - böylece Woolly Rose ismi. Sadece bitki güzel değil aynı zamanda sinek kuşları için de bir nektar kaynağıdır (Şekil 2). Bitkilerim ne zaman çiçek açsa, tencere olanları mutfak penceresinden manzaranın tadını çıkarabileceğimiz bir yere taşıyorum.

Key Lime

Yapraklar bulanık, kama şeklinde ve dolgun, sonunda güzel kırışıklıklar ile. Kırışık kenarlar yeterli ışık aldığında biraz kırmızı yanar. A. cristatus sapları boyunca parlak kırmızı, adventif kökleri büyür.

Parlak ışıktan hoşlanır, ama çok fazla güneş ve ısı onu çok üzücü bir şekilde ağartmaya ve buruşmasına neden olur.

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.