OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Dünya Ekseni nedir? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Astroloji
Astroloji Kasım 7 '18
Dünya Ekseni nedir?

Dünya 'nın ekseni bir olan dünyanın merkezine doğru hayali bir çizgi , Güney Kutbu'na kuzey kutbuna gidiyor . Dünya, hayali eksenin etrafında hareket ederek, dönüşü tamamlamak için toplam 24 saat sürüyor. Yani bu yirmi dört saatlik hareket bir gün ve bir gecede sonuçlanır.

yeryüzünün ekseni hafifçe hep Kuzey Yıldızı doğru işaret, Güneşe göre eğik olan bir düz çizgi vardır.

Aynı zamanda, yeryüzünün kendi ekseni etrafında dönmesiyle aynı zamanda, odanın etrafında, güneşin etrafında, hafifçe oval bir yörüngede, elips şeklinde hareket ederek, uzayda hareket eder. Bu harekete çeviri denir ve Dünya'nın 365 gün ve 6 saat harcadığı bir devrimi tamamlamak.

Dünya Ekseni

Dünyanın ekseninin eğimi çok önemlidir. Bu olmadan dünyadaki tüm noktalar tüm yıl boyunca aynı miktarda ışık ve güneş ısısı alacaktı. Eksenin satır içi olduğu için, dünya yörüngesini dolaşırken, daha fazla ışık alan ve ısı değiştiren bölgeler.

Güneş etrafındaki bu dikey hareket, Dünya'nın translasyon hareketi olarak adlandırılır. Yılın mevsimlerine göre değişir: yaz, sonbahar, kış ve ilkbahar.

2010 yılında Şili'de ve 2011'de Japonya'da olduğu gibi bazı depremlerden sonra uzmanlar, fenomenin Dünya eksenini yaklaşık sekiz santimetre değiştirdiğini ve bu sayede günlerin daha da kısaldığını düşünüyorlardı. Ancak, bir teori, dünyanın ekseninin acı çekmediğini, güneşe ve yıldızlara yönelişinde değiştiğini, değişimin sadece yer kabuğuna bağlı olduğunu belirtmektedir.

Paylaş:
Deniz Kara
Deniz Kara Aralık 6 '18

Teşekkürler bilgiler için. Çoğunu bilmiyordum. Zamanında coğrafya derslerini asmamayı dilerdim