OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Kimyasal Bileşikler Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Astroloji
Astroloji Kasım 7 '18
Kimyasal bileşikler

Kütlelerin kimyasal reaksiyonlardaki bütün sayıları, tüm elementlerin temel biriminin, aslında bölünmez bir parçacık anlamına gelen atom olduğunu bilerek kolayca açıklanabilir. Bu nedenle, bir karbon atomu bir oksijen atomu ile reaksiyona girebilir,

ya da iki oksijen oksijeni,

denklem

ama, denklemoksijen atomlarıyla değil. Karbonun oksijen ile reaksiyonları soldaki tepkenler ile kimyasal denklemler ve okun sağ taraftaki ürünler kullanılarak gösterilir.

Belirli bir oranda birden fazla element atomu içeren bir maddeye bir bileşik denir . Bir bileşiğin bileşimi, kimyasal formülündegösterilmiştir . Karbon ve oksijenin karbondioksit oluşturması için kimyasal reaksiyonunda, elementler 1: 2 oranına sahiptirler - bir karbon atomu, iki oksijen atomuyla bileşik karbon dioksiti oluşturur. Birkaç atom, birbirine sıkı sıkıya bağlı olduklarında fiziksel olarak bir birim olarak davrandığında, birim bir molekül olarak adlandırılır . (Bkz. Şekil 1.) Elementler ve bileşikler moleküler olabilir. Karbon dioksit reaksiyonunda, O 2 molekülü oksijenin 2 atomu içerir ve CO 2molekülü, 3 atom-1 karbon ve 2 oksijen vardır.

Şekil 1. Atomlar ve moleküller.

şekil Beş ana bileşik, Tablo 1'de gösterildiği gibi sadece azot ve oksijenden üretilmiştir. Nitrojen oksitinin beşte biri, nitrojen azot bakımından en zengin olanıdır ve dinitrojen pentoksit oksijenin en zenginidir.

Paylaş: