OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Gazlar ve İdeal Gaz Denklemi Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Astroloji
Astroloji Kasım 7 '18
İdeal Gaz Denklemi

Boyle kanunu, Charles'ın yasa ve Avogadro yasası olarak bilinen ilişkiler denilen bir derece kullanışlı bir formül birleştirilebilir İdeal Gaz Denklemi ,

PV = nRT

burada R, gaz sabiti anlamına gelir:

denklem

Sıcaklık, her zaman olduğu gibi Kelvin cinsinden ölçülen gaz denklemleridir.

Bu formül kesinlikle sadece ideal gazlar için geçerlidir - moleküllerin birbirinden yeterince uzak olduğu moleküller arası kuvvetler ihmal edilebilir. Yüksek basınçlarda, bu tür kuvvetler İdeal Gaz Denkleminden önemli ölçüde ayrılmaya neden olur ve bu gibi vakaları tedavi etmek için daha karmaşık denklemler geliştirilmiştir. Bununla birlikte İdeal Gaz Denklemi, 100 atmosferden daha az basınçlarda çoğu gaz için faydalı sonuçlar vermektedir.

denklem

Bu, karbon dioksit reaksiyonunda belirtilen değerdir; STP'de herhangi bir gazın 1 molünün 22,4 litre olduğunu ezberlemeniz istenmiştir.

İdeal Gaz Denklemini, diğer üçü için değerler verildiyse, dört miktardan birini (basınç, hacim, mol veya sıcaklık) belirlemek için kullanabilmeniz gerekir.

Bir önemli uygulama, bir gaz için moleküler kütle ve formülü çıkarmaktır. Hidrokarbon propilenin kütle olarak% 85.6 karbon ve% 14.4 hidrojen olduğunu bildiğinizi varsayalım. Sonra bileşiğin atomik oranları

denklem

Bu nedenle, propilen molekülü CH bazı tam katı olan 2 : Bu CH olabilir 2 ya da Cı- 2 , H 4 ya da Cı- 3 , H 6 ya da daha da büyük bir molekül. STP'de 10 gram propilenin hacmini ölçmek, moleküler kütlesini hesaplamak için kullanabileceğiniz 5.322 litre verir.

denklem

1 CH atom kütleleri için 2 birim birbirine eklenir 14.03 olup, molekülü üç tür birimleri içerir. Sonuç olarak, propilen moleküler formülü C 3 H 6 .

  • 700 kilogramda 1 kilogram karbon monoksit ve 0.1 atm hacmi ne kadardır?
  • Ozon molekülü sadece oksijen atomları içerir. 2.3 gramın standart sıcaklık ve basınçta 1.073 mililitreyi kapladığı düşünüldüğünde, ozonun moleküler formülünü belirleyin.

Maddenin üç yaygın halinden, gaz devleti, ilk bilim adamları tarafından en kolay şekilde tarif edilmiştir. 1662'nin başlarında, Robert Boyle, uygulanan basıncın değiştiği şekilde, bir gazın, herhangi bir gazın hacminin nasıl değiştiğini gösterdi. Bundan kısa bir süre sonra, sıcaklığın ve gaz miktarının hacim üzerindeki etkileri keşfedildi. Tüm bu çalışmaların sonucu, saf oksijen, nitrojen veya ikisinin bir karışımı olsun, herhangi bir gaza eşit derecede iyi uygulanan gaz kanunları olarak bilinen bir dizi temel matematiksel denklemdi. Amedeo Avogadro, birbiriyle reaksiyona giren gazların dikkatli çalışmalarıyla, daha sonra farklı gazların eşit hacimlerinin aynı sayıda molekülü içermesi gerektiği sonucuna vardı. Örneğin, 10.0 L oksijen, 10.0 L azotta nitrojen molekülleri olduğu için aynı sayıda oksijen molekülü içerir.

Zaman geçtikçe, bir gazın bir molünün aynı sayıda molekül içerdiği, 6.02 × 10 23 molekülünün kesin olduğu, günümüzde Avogadro numarası olarak bilinen bir sayı olduğu anlaşıldı. Her şeyin bir kölesi Avogadro'nun o şeyin numarasıdır - atomlar, moleküller, insanlar veya dolar - ve bu çok dolar olur!

Paylaş: