OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Lazer Epilasyon Yanıkları Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
SAĞLIKÇILAR
Yönetici : Erkan ASLANOĞLU
Aktivite : Aralık 9 '16
Sağlık Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı Ekim 13 '19
Lazer Epilasyon Yanıkları: Tedavi, Nedenleri, Belirtileri, TanıLazer Epilasyon Yanıklarına Genel Bir Bakış?

İngiltere'de her yıl çok sayıda insan lazerli epilasyon tedavisine maruz kalmaktadır; çoğu acı çeken küçük veya daha şiddetli lazer yanıkları yalnızca acı verici değil, kalıcı izler de bırakabilir. Lazer epilasyon sorunlarınız varsa yanar ve ücretsiz tedavi ve bakım hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen okumaya devam edin.

Lazer epilasyon yanıklarının ana nedenlerinden biri, bazı salonların doğru şekilde bakımı yapılmayan veya hatta onaylanamayan makineleri kullandığını göz önünde bulundurarak, bir güzellik uzmanı veya operatör tarafından deneyimsizliğe bırakılabilir. Bir tedavi sırasında küçük veya daha şiddetli bir lazer yanığı yaşadıysanız, yara izlerini azaltmaya yardımcı olabilecek ücretsiz özel lazer yanığı tedavisi alma hakkınız olabilir


Tüy Alma İşlemlerinden Gelen Lazer Yanıkları Nelerdir?

Her zamankinden daha fazla lazer epilasyon tedavisi gören kadın ve erkeklerle birlikte, lazer yanık yaralanmalarının sayısı son yıllarda artmıştır. Artık daha fazla salon ve diğer güzellik kuruluşlarının bu hizmeti sunmasının nedeni, işin çoğu zaman deneyimsiz personel tarafından gerçekleştirilmesidir. Gerçek, doğru eğitimli ve deneyimli bir profesyonel tarafından tedavinizi yaptırmayı seçerseniz nadiren lazer yanığınız olur.


Kısacası, lazer epilasyon prosedürünü daha ucuz bir oranda sunan güzellik salonlarından kaçınmak en iyisidir çünkü tedavi sırasında kendinizi bir lazer yanığını sürdürme riskine sokarsınız. “Evde kullanılan lazer epilasyon tedavilerinin” yapılması sizi daha küçük veya daha ağır olsun yanma riski altında bırakmanızı sağlar.

Çünkü lazer epilasyon sadece popüler değildir, çünkü iyi yapılmış bir tedavi size pürüzsüz bir cilt sağlar, aynı zamanda tüylerin büyümesini de önler. Bununla birlikte, prosedür, özellikle kalifiye olmayan ya da deneyimsiz güzellik teknisyenleri tarafından yapıldığında, risksiz değildir. Kötü bir şekilde yürütülen prosedürün sonuçları sizi küçük veya ciddi lazer yanıkları ile bırakabilir. Cilt tahrişini, cilt rengini ve döküntüleri içeren lazer epilasyonuyla ilişkili yan etkiler vardır.



Lazer Epilasyon Tedavisinde En Sık Görülen Yanıklar Nelerdir?

Bir işlem sırasında ortaya çıkan lazer yanık yaralanmalarının en yaygın nedenleri aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir:

  • Yanlış ve kötü yürütülen prosedürler
  • Niteliksiz ve deneyimsiz teknisyenler
  • Yanlış bir lazer cihazı seçimi
  • Bakım sonrası cilt tedavisi yanlış
  • Lazer epilasyon prosedürü sırasında yanlış ısı kullanılıyor

Birinci Derece Lazer Yanıklar Nedir?

Deneyimsiz bir teknisyen tarafından gerçekleştirilen bir prosedür sırasında birinci derece epilasyon lazer yanması yaşayabilirsiniz. Bu yanma türü, yanık bölgesinde hafif bir ağrıya ek olarak bir kızarıklık ve şişlik içeren semptomların tanınması kolay olduğundan hafiftir. Cildinizin birkaç saat veya bir gün sonra yanık bölgesinde kabuğunu hissedebilirsiniz.

Birinci derece epilasyon lazer yanması, epilasyon işleminin ardından cildinizin üst tabakasını olumsuz yönde etkileyen "yüzeysel" bir yanma olarak adlandırılır. Bununla birlikte, yanık vücudunuzun büyük bir bölümünü kaplarsa ve çok fazla acı çekiyorsanız, daha sonra değil, daha sonra tıbbi yardım almalısınız.



Epilasyon Tedavisinden Alınan Lazer Yanıklarının Belirtileri Nelerdir?

Lazer epilasyon yanıkları ile ilişkili aşağıda belirtilen özel işaret ve semptomlar vardır:

  • Lazer yanığı bölgesinde şiddetli şişlik
  • Cildiniz yanık bölgesinde kırmızıya döner.
  • Bazı cilt renk değişikliği yaşayabilirsiniz
  • İşlem sırasında cildiniz ısınır ve soğumaz.

Daha önce belirtildiği gibi, lazer epilasyon prosedürü deneyimli güzellik uzmanları tarafından iyi yapıldığında, aşağıdakileri içeren bazı yan etkiler görülebilir:

  • Hafif bir cilt birkaç saat sonra azalır.
  • Cilt tahrişi
  • Cilt renk değişikliği
  • Deri döküntüleri

Lazer yanığını sürdürdüyseniz, eve gelinceye kadar herhangi bir rahatsızlık oluşmasa da, hemen bilmeniz gerekenler dikkat çekicidir. Bununla birlikte, bir lazer epilasyon sorununa maruz kaldığınızdan şüpheleniyorsanız, derhal güzellik salonuna başvurmanız ve prosedürünüzü uygulayan teknisyenle görüşmeniz istenmelidir. Bunu takiben, lazer yanığınız için tıbbi yardım almalı ve yaralanmalarınız hakkında tıbbi rapor almalısınız.



Lazer Yanması Varsa Ne Yapmalıyım?

Bir işlem sırasında bir lazer epilasyon yanığı varsa, salonun yaralanmalarınızdan haberdar olduğundan emin olmalısınız. Lazer yanığı şiddetli ise, çok fazla gecikmeden teşhis ve tedavi için yerel Kaza ve Acil Durumunuza gitmelisiniz. Bununla birlikte, lazer epilasyon prosedürünüzü uygulayan teknisyen salondan geri dönmenizi talep etmelidir, böylece tedavi sonrası talimatlar hakkında size tavsiyelerde bulunabilirler.


Lazer Epilasyon Tedavisinden Gelen Yanıklar Önlenebilir mi?

Lazer epilasyon yanıklarından muzdarip olma riskini azaltmanın tek yollarından biri prosedürü sunan saygın bir güzellik salonuna gitmenizi sağlamak ve teknisyenin bir lazer cihazı kullanmak için yeterli deneyime sahip olduğundan emin olmaktır.


Lazer yanıklarından zarar görmemenin diğer yolları şunlardır:

  • Lazer cihazının onaylanmış ve iyi durumda olduğundan emin olun
  • Kullanılan lazer aygıtının, cilt tipinize ve renklendirmenize uygun olduğundan ve bazı aygıtların tüm cilt tipleri ve renkleri üzerinde çalışacak şekilde tasarlandığından emin olun.
  • Lazer epilasyon yanığına maruz kalmamak için prosedürün lisanslı bir teknisyen tarafından yapılması en iyisidir.


Lazer Yanıklarından Nasıl Kurtulurum?

Lazer yanıklarından kurtulmak zorlayıcı olabilir. Lazer epilasyon işlemi sırasında yaralandıysanız en kısa sürede tıbbi yardım almalı ve işlemi yapan doktor veya lazer teknisyeni tarafından önerilen bakım tavsiyesine uymalısınız. Bazı lazer epilasyon yanıkları şiddetlidir ve doğru tedavi edilmezse ve dikkat edilmezse kötü yara izleri bırakabilir. Bu nedenle, herhangi bir yanmadan kurtulmak, yaralanmanın ciddiyetine ve birinci derece mi yoksa daha ciddi bir lazer yanığına mı maruz kaldığınıza bağlıdır.

Hafif veya şiddetli lazer epilasyon yanıkları ağrılı olabilir ve daha ciddi yanıklar sizi yaralı bırakabilir. Epilasyon prosedürü sırasında bir lazer yanığını sürdürdüğünüzden şüpheleniyorsanız tıbbi yardım almanız önemlidir;

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.