OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
BORDO BERELİ - Türk Özel Kuvvetlerine Katılma ve Bilgiler Forum | S...
Loading...
 
tr
Türk Silahlı Kuvetleri
Türk Silahlı Kuvetleri Ağustos 13 '21
Türk Özel Kuvvetleri - BORDO BERELİ
Bordo bereliler
aile hayatıyla pek ilgilenmeyen bir yaşam biçimine sahip birimdir. Ülkemizde birçok TSK personeli bordo bereli olmak istese de bordo bereli olmanın bazı şartlar vardır. Bordo bereli olmanın iki yolu vardır. İlk yol olarakSubay, Astsubay veya Uzman Astsubay olmanız durumunda gerekli işlemleri yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığına geçiş yapabilirsiniz. Diğer bir yol ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmayan ve bordo bere olmak isteyenlerin bazı şartları var. Bu doğrultuda ilk kez 2016 yılında alımlar yapılmıştır. Bu şartlar arasında en önemli özellik fakülte veya lise mezunu olmaktır. İşte bordo bere olmanın şartları...


BORDO BERELİ OLMA ŞARTLARI

Bordo bereli olmak için bazı şartlar vardır. Öncelikle TSK personeli tarafından bir uygulama ile yapılır. Ancak bu personelin memur, astsubay veya uzman astsubay olması zorunludur, aksi takdirde başvuru kabul edilemez. Başvuru gönüllülük esasına göre yapılır. TSK personeli olmayıp bordo bere olmak isteyenlerin de bazı şartları var. Bu koşullar aşağıdaki gibidir:
  •    * Nüfus kayıtlarına göre lisans mezunu adayların 27 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.
  •    * Astsubay olarak askerlik yapmış olanlar ile kısa dönem askerlik yapmış olanlar da başvuramazlar.
  •    * Lisansüstü eğitimini tamamlamış adayların 32 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.
  •    * Ayrıca KPSS3 Lisans sınavından en az 50 puan almaları gerekmektedir.
  •    * En az 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olma şartı aranmaktadır.
  •    * Geçmişte memur, astsubay, ihtisas jandarması, harbiyeli, askeri öğrenci gibi birimlerde memur veya işçi statüsünde görev yapmamış olmaları gerekir.

BORDO BERELİ NASIL OLUNUR

Bordo bereli olmak için yukarıda belirtilen şartları sağlayan kişiler TSK personeli ise, bu isteklerini TSK'nın internet sitesinde zorunlu başvuru birimlerinden biri olan "Bordo bere olmak istiyorum" şeklinde beyan etmeleri gerekmektedir. Olumlu bir sonuç alırlarsa halk efsanesi haline gelen bordo bere eğitimi başlar. Bordo bere eğitimi ne kadar sürer? Sorunun cevabı yaklaşık 3 yıldır. Bordo bere olabilmek için komando kursu almış bir askerin ilave 6 aylık komando ihtisas kursu alması gerekmektedir. Bu 3 yıllık eğitim süresi boyunca balık adam, paraşüt, bomba imha keskin nişancı, hayatta kalma ve çeşitli kuşlardan geçerek fiziksel olarak belirli koşullara hazır olmaları sağlanır. Bordo berelerin fiziksel özellikleri genellikle 1.75-1.90 arasındadır. En önemli özelliği ise gözlerinin çok sağlıklı olmasıdır. Gözlük takan veya bazı göz hastalıkları olanlarda bordo morluk olmaz. Askerlik hizmetini ruhsal olarak içselleştirmeleri ve sadece askeri sürece odaklanmaları sağlanır. Çünkü küçük bir dış etken bile görev sırasında büyük sorumluluklar almasına neden olabilir. Onları diğer askerlerden ayıran bir diğer özellik ise ani ve hızlı kararlar vererek görevlerini pratik bir şekilde tamamlamalarıdır. Zeka ve fiziğin birleşimi ile TSK ordusuna büyük bir güç katıyorlar.


BORDO BERELİLER NE KADAR MAŞ ALIR

Bordo bereliler, TSK ordusunun en iyi fizik ve zekasına sahip askeri birliklerinden biri olduğu için halk tarafından aldıkları maaşlar merak ediliyor. Bordo bereli en düşük rütbeli çavuşlar en az 3500 alıyor. Tabii buna özel tazminat ve görev ücretleri dahil değil. Orta seviye bordo bereli astsubay maaşı 4200 TL'den başlamaktadır. Özel ödemelerle 6000 TL civarında maaş alabiliyorlar.


BORDO BERELİLER KAÇ YIL HİZMET YAPAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gururu olan bordo bereliler, 3.5 yıllık insanüstü eğitimin ardından yetiştiriliyor. Subay ve astsubay olan bu askerlerin tamamı Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarından seçilerek üç ayrı kolda 47 ayrı kursa gidiyor.


LİSE MEZUNLARI DA BORDO BERELİ OLABİLİR Mİ

Lise mezunu adaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzman çavuş alımlarına başvurarak çavuş olarak göreve başlayabilecekler. Göreve başlayan uzman çavuşlar, sınavlar çerçevesinde bordo bere ve bordo bere almaya hak kazanacak.


ÖZEL KUVVETLER KAÇA AYRILIR

Her türlü koşula karşı eğitilen timler, A ve B timleri olarak iki birimde örgütleniyor. A timleri sadece subaylardan, B timleri ise bir subay komutasında astsubaylardan oluşuyor.


BORDO BERELİLER ŞUAN NEREDE

Özel Kuvvetler Komutanlığı
Türk Özel Kuvvetleri

Büyüklük   : Tümen
Parçası      : Genelkurmay Başkanlığı
Karargâh   : Gölbaşı, Ankara
Takma Adı : "Bordo Bereliler"



BORDO BERELİLER KİMDEN EMİR ALIR

Halk arasında bordo bereli olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı seçkin askerlerden oluşmaktadır. ... Doğrudan Genelkurmay'a bağlı oldukları için diğer askeri birliklerden emir almazlar ve onların emri altına girmezler.


BORDO BERELİLER HANGİ DÖVÜŞ SANATINI KULLANIR

Kuntao, özellikle kolluk kuvvetlerine verilen bir savaş sanatıdır ve Avrupa'da oldukça yaygındır. Bunu Türkiye'de ilk biz yapıyoruz ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Boks, MMA, yakın dövüş, kara dövüşü, karambit dediğimiz özel bıçaklar, normal bıçaklar ve escrima olmak üzere 8 branşta eğitim veriyoruz.


KAÇ YAŞINDA BORDO BERELİ OLUNUR

Nüfus kayıtlarına göre lisans mezunu adayların 27 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Astsubay olarak askerlik yapmış olanlar ile kısa süre askerlik yapmış olanlar da başvuramazlar. Lisansüstü eğitimini tamamlamış adayların 32 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.
Düzenlendi... Türk Silahlı Kuvetleri (Ağustos 13 '21)
Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.