OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Hürriyet ÖTV hurda araç yasası haber başlıkları Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası VİP

Bir çok başlık olması sebebi açıkla yazılmamıştır detay altdadır.

ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası VİP

Daha fazla güldürmeyelim Otomotiv sektörü yabancılara vergi sistemini anlatamamaktan dert yanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: "Keşke Büyükşehir olmasaydık" MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Özel İdare’nin mal paylaşımını değerlendiren, İller Bankası’ndan gelen ödeneğin azaldığını söyledi.Başkan Ergün, "Keşke Büyükşehir olmasaydık diyeceğim bir noktaya geldik" diyerek tepkisini dile getirdi.

Tek umut hurda! KUR, ÖTV artışı ve kredi sınırlamasıyla köşeye sıkışan ve 2014 yılında en az yüzde 30’luk kayıp bekleyen otomotiv sektörünün tek umudu ‘hurda teşviki’.

Hurda araç teşviki ne zaman? CHP, Başbakan Erdoğan'a hurda araç teşvikinden 16-20 yaş aralığındaki araçların mı yararlanacağını sordu.Yanıt Maliye Bakanlığı'ndan geldi.Gelir İdaresi Başkanlığı, hurda teşviki çalışmalarının 20 yaşın üzerindeki binek araçlar için yapıldığını belirterek, bu aracını teslim edenlere belli bir nakit desteği, ikinci el araç alımında kredi faiz desteği gibi unsurlar üzerinde durulduğunu açıkladı.

Bana sorduklarında şok oluyorum Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankasının faiz artırımı kararı ile ilgili, "Merkez Bankası bu kararı vermişse eminim en doğru karardır.Ben inanıyorum ki yatırımcı kaygıları önemli ölçüde giderilmiştir" dedi.Şimşek, kredi kartlarına taksit sınırlaması ile ilgili olarak da başka hiç bir ülkede böyle bir şeyin olmadığını belirterek, "bana 'kaç taksit yapalım' dediklerinde şok oluyorum" ifadesini kullandı.

Bir dönem hepsi birer efsaneydi Bir döneme damga vuran efsane araçlar, şimdilerde ise sokak aralarında çürümeyi bekliyor.Ardında birçok hikaye bırakan hurda araçların bazıları evsizlere ev olurken, bazıları ise çocuklarca oyuncak ve mahallelinin buluşma noktası olarak kullanılıyor.

Nihat Ergün: Hurda araçta vergi teşviki yok BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araç destek paketinin gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.Pakette vergi indirimi veya teşvik olmayacağını anlatan Bakan Ergün, "Türkiye’de üretilen araç almak şartıyla ona uygun bir kredi mekanizması oluşturabilmek üzerinde çalışıyoruz.Yoksa vergi indirimi veya vergi teşviki falan söz konusu değil" dedi.

Hurda araç teşviğinde kötü haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir konuşulan, çıktı çıkacak denilen "hurda araç teşviki" beklentilerini sona erdirdi.Şimşek, eski araçların trafikten çekilmesi ve yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi gibi bir çalışmanın hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Ergün: Panik yok takipteyiz elimiz kolumuz bağlı değil Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda teşviğinin 2014'te çıkabileceğini ancak Türkiye’de üretilen araçlardan satın alma yoluyla kredi imkanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

2 yeni yatırım yolda OSD Başkanı Kudret Önen, Türkiye’de otomotiv sanayisinin hükümetin artan teşvikleriyle küresel bir cazibe merkezi olacağını belirterek, “Yeni yatırım ve projeler için yeni bir dönem başlamıştır.Mevcut yatırımlara ek olarak ana sanayide iki yeni yatırım projesi hazırlıkları da devam etmektedir” dedi.

Çorum'da korkutan yangın ÇORUM’da Aşağı Sanayi Sitesi’nde başlayan ot yangınında korkulu anlar yaşandı.Esnaf yanan hurda araçları bırakıp alevler arasında kalan köpekleri kurtardı.

Bakan Ergün'den, hurda teşvikine yeni öneri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araç teşvikine ilişkin, "Bir taraftan hurda araçları teslim etsinler, diğer taraftan yeni araç almalarını teşvik edelim.Bunu yeni aracın peşinatı haline getirelim " dedi.

Denizli'de trafik kazası: 1 yaralı Denizli'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.

Bu görüntü yakışmıyor Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, hurda araçların ekonomiye kazandırılması için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verdi.

Aslı yandı hurdası kaldı Bir yıldır atıl vaziyette duran hurda araç mahalleyi isyan ettirdi.

Hurda araç için ödeme tutarı belli oldu Ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıtlarının piyasadan çekilebilmesi için hurda desteği verilecek.

HURDA ARAÇ BAŞINA 5 BİN LİRA VERİLİYOR Hurda araçta yaş sınırı 1985'ten 1990'a çekiliyor.Trafikten çekilecek 200 bin aracın vergileri silinip 4-5 bin lira ödeme yapılacak.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, seyir güvenliği için 200 bin 'yaşlı' aracı trafikten çekmeye hazırlanıyor.1990 modele kadar olan kamyon, tanker, minibüs, otobüs; hurda teşvikiyle trafikten çekilecek.

Hurda yılı 1990'a çekildi Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde değişikliğe giderek hurda araç model yılını 1985 yılından 1990 yılına çekti.Tebliğden önce uygulama 1985 ve daha eski modeldeki taşıtlar için söz konusuydu.

Hurda araçlara otomatik takip Hükümet hurdaya çıkan araçların daha kolay takip edilmesi için “kayıttan düşürme sistemini” hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu hocalara kurs açın dinlerini öğrensinler ATATÜRK’ün din konusuna yaklaşımı daima tartışma konusu olmuştur.TRT’nin emekli yapımcısı Nazmi Kal, görgü tanıklarına dayanarak Atatürk’ün dini konulara yaklaşımını gösterir bazı tanıkların söylediklerini “Atatürk’den Duymadığımız Anılar’ ([email protected]) adıyla kitaplaştırmış.Bize de kitabından alıntılar göndermiş; bazılarını yerimiz yettiği oranda nakledeceğiz.

Hurda araç tesliminde kuyruk çilesi Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na getirilen hurda araçlar, teslim zamanının bitimine kısa süre kala uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Sigortacılar ‘otokontrol’ uygulaması başlattı, 4,5 milyon kişi araç hasarını sorguladı Sigortacılar geçtiğimiz yılın başında ‘otokontrol’ adı ile başlattıkları, cep telefonu üzerinden araç hasar geçmişi sorgulama uygulaması ikinci el oto pazarını hareketlendirirdi.Bugüne kadar toplam 4,5 milyon kişiye, SMS üzerinde araç hasar bilgisi verildi.

Hurda araç depolarına yeni düzenleme HURDAYA ayrılmış araçların teslim yerlerinin, geçici depolama alanlarının, münferit depoların ve işleme tesislerinin tabi olacakları kriterler belirlendi.

Kırıkkale’de hurda araç kuyruğu Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü’nün, 25-30 yaşına ulaşan araçların alımını yapması nedeniyle kuyruklar oluştu.

Almanya'da kum fırtınası: 8 ölü, 131 yaralı Almanya’nın doğusunda bulunan Rostock şehri yakınlarında dün yaşanan kum fırtınasının neden olduğu zincirleme kazada 8 kişi öldü, 27’si ağır olmak üzere 131 kişi yaralandı.

Kaza değil hurda dönüşüm Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü'nün, 25-30 yaşına ulaşan araçların alımını yapması nedeniyle kuyruklar oluştu.

26 yaş üstü kamyonet ve minibüsler de hurda Modeli 1985 ve öncesi olan kamyonet ve minibüsler hurda araç kapsamına alındı.Buna göre 26 yaşından eski araç sahipleri isterlerse araçlarını hurdaya ayrırabilecek ve karşılığında hurda parası alacak, ayrıca tüm vergi borçları silinecek.

Otomotiv krizi hızlı aştı, rekor için gün sayıyor 2009’da küresel krizi ÖTV indirimiyle aştıktan sonra 2010’a düşük beklentiyle giren otomotiv sektörü, yıl içinde istikrarlı büyümesiyle iç pazarda tarihi rekora imza atmaya hazırlanıyor.2005 yılındaki 723 bin adetlik iç satışla rekor kıran otomotiv sektörü, bu yılı 730 bin adedin üzerinde bir satışla tamamlamak için son günlerde nefes nefese pazarlama yarışı yapıyor.Avrupa’daki krize rağmen ihracata da yüklenen sektör, yılı 1.1 milyon adet araç ihracatıyla bitirecek görünüyor.

75 bin hurda araç trafikten gidiyor Ulaştırma Bakanlığı, ekonomik ömrünü tamamlamış toplam 23 bin 621 aracın trafikten çekildiğini açıkladı.Uygulamada sınırın 1985 yılına yükseltildiği belirten yetkililer bir yılda 75 bin aracın daha hurdaya ayrılacağını belirtti.

‘Hurda’ sınırı 1985 yılı oldu, 140 bin araç trafikten çekilecek Otomotiv sektörü, Ulaştırma Bakanlığı’nın yenilediği ‘hurda araç’ tebliğine dikkat kesildi.Bakanlık, daha önce 1979 olarak belirlediği ‘hurda’ sınırını, 1985 yılı şeklinde değiştirdi.Böylece 145 bin aracın trafikten çekilmesi gündeme geldi.


75 bin araç hurdaya ayrılacak Hurda araç yaş sınırı yükseltilerek bir yılda 75 bin aracın daha hurdaya ayrılması planlanıyor.

Düzenlendi... ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası (Ağustos 7 '14)
ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası VİP
Ernst&Young: Otomotiv Türkiye’nin parlayan yıldızı olmayı sürdürecek Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın ‘Otomotiv Sektörü Raporu’ otomotiv sektörünün önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin ‘parlayan yıldızı’ olmaya devam edeceğini ortaya koydu.

2010 model al 2 bin TL kara geç 2011 model araçların satışa sunulmasıyla birlikte stokta bekleyen otomobiller, sektörde yeni bir rekabet ortamı oluşturdu.

Otomotivde istihdam umudu Ernst & Young'un hazırladığı raporda, otomotiv sektöründe Türkiye'nin, Orta ve Doğu Avrupa'da en büyük büyüme potansiyeline sahip ülke olduğu vurgulandı.Ernst & Young Türkiye Vergi Bölüm Başkanı Mustafa Çamlıca, “Türk otomotiv endüstrisinin 2012 yılına kadar 1.1 milyon adet üretime ulaşacağına ve 2009'da 300 binlerde olan çalışan sayısının 600 bin kişiye ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

Turistik Akyaka beldesinde çöp isyanı MUĞLA merkeze bağlı Akyaka Beldesi’nde, denize 150 metre mesafede ormanlık alan içine kurulu çöp ayrıştırma merkezinden yükselen ağır ve pis kokular, isyan ettirdi.Turistlerin bölgeyi terk etmesine yol açan merkezin yangın tehlikesi taşıdığı, bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkardığı ifade edildi. Hurda deposunda 9 araç yandı MERSİN’de bir hurda deposunda çıkan yangında 9 hurda araç kül oldu.

Vergide denetlenecek mükellefi müfettiş değil bilgisayar seçecek Hükümet, TBMM tatile girmeden önce yasalaştırmayı planladığı vergi torba yasa tasarısında bir dizi değişiklik yaptı.IMF’nin isteği üzerine Gelirler İdaresi Başkanlığı’na (GİB) tanınan yarı özerk yapı, değiştiriliyor.“Vergi İnceleme ve Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı” Maliye Bakanı olacak.Vergi denetimi için mükellef seçimini müfettişler değil, bilgisayar yapacak.

Kadın işçi, KEY, hurda araç, binalar ve 30 Haziran KADIN işçi, KEY, hurda araç ve binalar arasındaki ortak noktayı merak edenler için açıklayalım.

147 bin hurda araç trafikte Ömrünü doldurmuş 147 bin hurda araç trafikte seyrediyor.30 Haziran’da başvuru süresi sona erecek uygulamadan bugüne kadar sadece 16 bin 645’i trafikten çekildi.

Tofaş’a Rusya’da ‘Hurda Araç’ piyangosu vurdu Geçen yıl küresel krizden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Rusya’nın 8 Mart’ta yerli üretimi destekleyen hurda indirimini başlatması Tofaş’ı sevindirdi.Tofaş CEO’su Ali Pandır, Bursa’da ürettikleri Albea, Doblo ve Linea’yı CKD (monte edilmemiş) olarak Rusya’ya ihraç ettiklerini belirterek, “2010’da Rusya’ya ihracat kapısı bizim için yeniden açılmış oldu.Bu yıl 20 bin araç ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Medeniyet dediğin! GAZİOSMANPAŞA Koza Sokak’ta oturuyorum.Sabahları yürüyüş yapıyorum.Yayalar için spor yapılacak yerler o kadar az ki mecburen yaya kaldırımlarında yürümek zorunda kalıyoruz.

General Motors küllerinden yeniden doğdu General Motors’un (GM), Opel’in satışından vazgeçmesi sonrasında bir analiz yayımlayan FT, geçen seneye kadar bir sanayi devi olan GM’in, küllerinden doğan Anka kuşu gibi iflasın eşiğinden dirildiğini belirtti.

Otomotivin geleceğini ‘hurda’ya bağlamayın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörünün umutla beklediği ‘hurda indirimi’nin kısa vadede gerçekleşmeyeceğini belirterek, “Ancak uzun vadede hayata geçebilir.Sektörün geleceğini böyle tek bir uygulamaya bağlamak çok gerçekçi bir yaklaşım olmaz” dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün: "Kısa vadede bir hurda indirimi gerçekleşemeyecek" Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektöründe hurda teşviğine ilişkin “Kısa vadede bir hurda indirimi gerçekleşemeyecek” dedi.

Ben aramasam iş yapan yok, o güzel odalarda oturmayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı aynı çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il müdürlerine Ankara’da konferans verirken çok sert konuştu: “Sosyal güvenlikte kayıt dışılık yüzde 43.Ben çözeceksem siz niye varsınız? O güzel makam odalarında oturmayın, vatandaşın işini yapın.”

En çok GM'in satışı düştü 01.10.2009 ABD'de, Eylül ayında otomotiv satışları geçen yıla göre, yüzde 23 düştü.Otomotiv satışlarının düşmesinde hurda araç teşviki programının 24 Ağustos'ta sona ermesi etkili oldu.

"Hurda indirimi, ÖTV indirimiyle desteklenmelidir" 17.09.2009 Otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Maysan Mando A.Ş Genel Müdürü Erdal Elbay, “Önümüzdeki günlerde uygulamaya sokulması düşünülen hurda indirimi, ÖTV indirimiyle desteklenmelidir” dedi.

GM'de 6 bin kişi erken emekli oluyor 03.08.2009 ABD'li otomotiv şirketi General Motors'da (GM), 6 bin kişi erken emeklilik ve emekliliğe özendirme paketlerinden yararlanmayı tercih etti, ancak bu şirketin hedeflediği rakamın gerisinde kaldı.

Hurda araç yasasına acil ihtiyaç var 02.08.2009 Hyundai Assan Genel Müdürü Tarakçıoğlu, hurda araç yasası ile Türkiye'nin bir taşla birkaç kuş vuracağını söyledi.Yeni

ÖTV indirimi Honda'nın stoklarını eritti Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Can Eroskay, özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin zaten az olan stoklarının çok çabuk tükenmesine neden olduğunu bildirdi.
Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.