Loading...
 
tr
Hümeyra ŞAHİN
Hümeyra ŞAHİN Şubat 27 '16

Maskara Sürmenin Püf Noktaları!

Maskara Sürmenin Püf Noktaları

Peki, Maskaranızı Nasıl Sürmelisiniz?

Maskara Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Maskara Lekeleri Nasıl Temizlemelisiniz?

Göz Yapınıza Göre Nasıl Maskara Sürmelisiniz?

Sahip olduğunuz maskaranın özelliğine göre kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da kirpiklerinize hacim kazandırarak daha gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Dolgun kirpikler yaratmak için maskara tekniklerini sizin için araştırdık, işte ayrıntılar bu yazımızda! Maskara sürme teknikleri, maskara kullanımı ve seçimi çok önemlidir. Güzelliğin göstergesi gözlere uygulanan ve dikkat edilmesi gereken hususlar ve maskara hakkında tüm bilmedikleriniz… Maskara; bakışlara, anlam, yoğunluk ve güç kazandırır. Yüzü yorgun görüntüden arındırır, canlılık kazandırır. Seçtiğiniz maskaranın özelliğine göre, kirpiklerinizi daha uzun, daha kıvrık ya da daha hacimli bir görünüm verebilirsiniz.

Ayrıca maskaranızın fırçasını düzenli olarak temizlemeniz de hem göz sağlığınız hem de makyajınız pürüzsüz görünmesinde önemli bir faktördür. Göz makyajının son adımı, büyülü dokunuşa sahip maskaralar gözlerinize derinlik kazandırmakla birlikte güzelliğinize güzellik katıyor. Klasik siyah maskaralarla birlikte lacivert, mor, kahverengi maskaralar kadınların beğenisine sunuluyor. Makyaj renklerinizde değişiklik yapmak, yüzünüze yeni bir renk katmak istiyorsanız renkli maskaraları deneyebilirsiniz. Siyah maskaranız hep makyaj çantanızda olsun ama renkli maskaralar için yer açmaya ne dersiniz?

Peki, Maskaranızı Nasıl Sürmelisiniz? Maskara sürüşünden en başarılı sonucu almak için kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırın. Dipten uçlara doğru üst kirpiklerinize sürün. Kuruması için 1 dakika bekleyip ikinci katı sürün. Bakışlarınıza anlam, gözlerinize derinlik katan ve göz makyajının son hamlesi olan maskaranızı doğru seçtiğinizden emin misiniz? İşte size doğru maskara seçmenizde etkili olacak tavsiyeler.

Maskara Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? * Maskara alırken ürünün fırçasına da dikkat etmek gerekir. Çok sık ya da çok ayrık fırçalar değil orta mesafeli olanlar tercih edilmelidir. * Kıvrık yay biçiminde olanlar kirpikleri kıvırmaya gözleri ortaya çıkarmaya yarar. Maskara Sürmenin Püf Noktaları! * Hafif ve doğal bir göz makyajı istiyorsanız, sadece üst kirpiklere maskara sürmeniz yeterlidir. Alt kirpiklere kullanılan maskara çok doğal olmayan bir görüntü sağlar. * Kahverengi gözlere sahipseniz; lacivert rengi maskarayı kesinlikle deneyin, gözleriniz ortaya çıkacaktır. Yeşil ve bal rengi gözlerde ise kahverengi rengi maskaralar gözlerinizi ortaya çıkarır. * Nemli ve yağmurlu günlerde waterproof (suya dayanıklı) maskara kullanmayı tercih edin. Hem tazelemek zorunda kalmazsınız. Gözlerinizden akan siyah maskara kalıntıları hiçte iyi bir görüntü vermeyecektir. * Sıkı kılları olan bir fırça kalınlaştırıcı özelliğine sahiptir, kirpikleri tek tek boyar. Seyrek kirpikleriniz varsa bu fırçaları tercih etmelisiniz. Daha seyrek yapıda olan fırçalar kirpikleri tek tek ayırıp uzun gösterir. * Sadece üst kirpiklere uygulanan maskara çok daha sade ve hafif bir görüntü sağlar. * Maskara çabuk kurur. İki üç ayda bir artık iyi sürülmeyen maskaranızı değiştirmenizde fayda var. * Maskarayı uygularken; özellikle gün ışığında ve dışarıda olacaksanız aşırıya kaçmayın.

Maskaranızı ve Sürerken Oluşan Lekeleri Nasıl Temizlemelisiniz? * Her akşam yatmadan önce makyajınızı özellikle göz için üretilmiş hassas toniklerle temizlemelisiniz. * Maskara lekelerini de hemen temizleme kalkmayın, tamamen kuruduktan sonra çubuklu pamuk ile silin.

Göz Yapınıza Göre Nasıl Maskara Sürmelisiniz? * İki göz arasında mesafeniz fazla ise, göz pınarlarınıza doğru maskarayı yoğun sürün. Tam tersi şekilde göz mesafeniz birbirine yakınsa orta kirpiklere ve dış uçlara yoğun sürün iç kısımlara sürmeyin. * Dış kenarlarından hafif aşağıya doğru düşük göz yapısına sahipseniz, dış uçlara fazla maskara uygulamayın. Orta kirpiklere yoğunlukta sürerseniz eğer, düşük yapısını kamufle edersiniz. * Alt kirpiklere uygularsanız daha yapay bir görüntü verir. Uzun alt kirpikler istiyorsanız yukardan aşağıya hacim kazandırmak için yatay dokunuşlarla fırçayı kullanın.

Maskarayı Uygularken Nelere Dikkat Etmelisiniz? * Eğer lens kullanıyorsanız, maskara uygulanmadan önce lensler takılmadır. * Eğer gözlük kullanıyorsanız, çok uzun gösteren maskara fırçalarını kullanmayın gözlük camlarına değerek sizi rahatsız edecektir. * Maskarayı uygulamadan, kirpiklerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. * Birbirine yapışan kirpiklerinizi kuruduktan sonra, kirpik tarama fırçasıyla tarayarak düzeltin, daha fazla fırça darbesi düzeltmek yerine tortular bırakacaktır.

Maskara Hakkında Yanlış Bilgiler * Ortalama maskara kuruma süresi 3 aydır. Kuruyan maskaralarınızı acıbadem yardımıyla yumuşatıp, kullanmaya kalkmayın. Bu tarz yanlış bilgiler gözlerinizde yanma ve ciddi göz rahatsızlıklarına bir takım alerjilere neden olabilir. Unutmayın gözler en hassas organlarımızdır ve çok çabuk mikrop kapabilir.

Düzenlendi... Hümeyra ŞAHİN (Şubat 27 '16)
Hümeyra ŞAHİN
Hümeyra ŞAHİN Şubat 27 '16

Konuya yorum bırakınız lütfen güzel günler dilerim

Menekşe ĞEDİKLİ
Menekşe ĞEDİKLİ Şubat 27 '16

En etkili rimel için tavsiyeleriniz nedir kızlar

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.