OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Gözü Kaynak Almasına Ne İyi Gelir ? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Serkan BEKİROĞULLARI

Kaynak alan göze ne iyi gelir konusu kaynak ışığına uzun süre bakıp şiddetli göz ağrısı çekenler tarafından merak ediliyor. Kaynak almasına ne iyi gelir konusunda çok sayıda bilgi bulunmaktadır ancak uzun zamandan beri kaynak yapan birisi olarak sizlere kaynaktan göz yanmasına ne iyi gelir ve gözü kaynak almasına ne iyi gelir gibi konularda bilgi vereceğim.

Bir meslek lisesi mezunu olarak kaynağın gözü alması durumunda ilacınız yoksa neler bu ızdırabı geçirebilir bundan bahsetmek istiyorum. Lise yıllarımda gözümü kaynak aldığı zaman annem akşamları patates rendeleyip tülbent vasıtası ile gözüme bağlardı. Çok soğuk gibi bir hissiyat oluştururdu lakin çokta faydası olurdu. Başka yöntemleri deneyen arkadaşlarda vardı lakin ben cesaret edemiyordum. Göze limon damlatanlar ilk aşamada çok yaksa da hemen acıyı dindirdiğini söylüyorlardı. Ben bu yöntemi denemedim ve denemenizi de önermem. Sonuçta patates gözün içine koyulmuyor fakat limonun gözle teması söz konusu. Kötü vakalar doğura bilir. Eğer saat çok geç olmadıysa en yakın eczaneye giderek gözünüz için bir damla almanız en güzelidir. Kesin çözüm damladır. Gözünüze tuhaf şeyler koyarak sağlığınızdan olmayın. kaynak alan göze ne iyi gelir Kaynak işinin içerisinde olan birisi olarak kaynakçılık mesleğinin dünyanın en pis mesleklerinden birisi olduğunu belirtmek istiyorum.

Yıllarca kaynak yapan kişilerin emsallerine oranla daha çabuk yaşlandığı ve genç yaşlarda görme kayıpları yaşadıkları bilinmektedir. İnsana değer veren ülkelerde otomatik kaynak yapan robotlar geliştirilmiş olsa da bu robotlar pahallı olmasından dolayı henüz ülkemize gelmemiştir. Yatırımlar kaynak robotu almamalarının sebebini istihdam sayısını düşürmek istemediklerinden kaynaklandığını dile getirse de olayın aslında ülkemizdeki işçi çalıştırmanın düşük olmasından kaynaklandığı aşikardır.

Alıntı

Paylaş: