OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Duşakabin Nasıl Temizlenir? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Eceduş Duşakabin
Eceduş Duşakabin Nisan 26 '16

Hanımlar bilindiği üzere titiz insanlardır.

Evlerinin heryerlerini tertemiz yapmak isterler ancak bu temizliği yaparken neyi nasıl temizlemeleri gerektiğini iyice bilmek isterler. Temizlenecek bu ev eşyasından biri de duşakabinler. Duşakabinler sürekli kullanılan alanlardır. Nemden ve ıslaklıktan dolayı da bağlantı noktalarında en fazla küflenen ve sararan alanlardır. Ayrıca duşakabin camlarında da su su ve kireç kötü görüntüler yaratır. Duşakabinlerin bu yüzden sürekli temizlenmesi ve doğru temizlenmesi gerekir.

Duşakabinler kimyasallar veya doğal malzemelerle temizlenebilir. Kimyasallarla temizlemede bir çok temizlik ürünü vardır. Banyo yüzeyleri için özel kremler ve sıvılar ile kireç sökücülerle duşakabinleri temizleyebilirsiniz. Duşakabin temizliğinde ilk önce kireç ve sabun artıklarının yoğun olduğu bölgelere kireç çözücü püskürtelim ve bir süre bekleyelim. Bu uygulama işimizi kolaylaştıracaktır. Biraz bekledikten sonra bu bölgelere yumuşak bir bulaşık teli ile kazıma işlemine başlanır. Bu aparatların kalitesi ve kullananın tecrübesine göre duşakabine zarar vermeyecektir. Daha sonra bu bölgeler suyla durulanmalıdır. Duşakabinlerin içinde ki armatürleri temizlemek için de armatür temizleyiciler vardır. Bu temizleyicileri armatürlere püskürtüp yine bir süre beklemeliyiz. Daha sonra sünger yardımı ile ovalamalıyız ve bol su ile durulamalıyız. En son olarak da duşakabinin içini ve armatürleri kuru bez ile kurulamalıyız.

Duşakabinleri kimyasallarla temizlerken çok dikkatli olun. Duşakabinler küçük mekanlar oldukları için ağır kimyasallar kullanılmamalıdır.

Duşakabinlerin doğal malzemelerle temizlenmesinde ise ''sirke'' en iyi temizleyici malzemedir. Evin pek çok bölgesinde rahatlıkla temizlik için kullanılabileceği gibi duşakabinlerinizde de rahatça kullanabileceğiniz bir malzemedir. Saf sirke ile karbonat da işe yarayan bir formüldür. Bu malzeme de yukarıda anlattığımız gibi duşakabinlerin kireç ve sabun artıklarının yoğun olduğu bölgelere sürülür ve yumuşak bulaşık teli ile kazınır ve durulanır. Daha sonra armatürlere de aynı işlem uygulanır iyice ovulur ve güzelce durulanır.

Duşakabin temizliğinde bu uygulamaları on beş günde veya ayda bir tekrarlamanız gerekir. Ayrıca her duş alındıktan sonra da duşakabininizi bol su ile durulayın ve kurulayın. Bu işlemler on beş veya ayda bir yaptığınız temizliğinizi kolaylaştıracak işlemlerdir.

Paylaş: