OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Bilgisayar virüslerini temizleme ve bulaşmasını önleme Forum | Sosy...
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Aralık 29 '14

Bilgisayar virüslerini temizleme ve bulaşmasını önleme

Bilgisayar virüsü, kendini kopyalayabilen ve bilgisayarınızdaki diğer yazılım veya dosyalara bulaşabilen kötü amaçlı bir yazılımdır.

Bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız, Microsoft Windows web sitesi virüsleri ve diğer kötü amaçlı yazılımları temizlemek için adım adım izlenen yönergeler sağlar.

Bilgisayarınızı güncelleştirir ve Microsoft Security Essentials gibi ücretsiz bir virüsten koruma yazılımı kullanırsanız, istenmeyen yazılımların kalıcı olarak temizlenmesine yardımcı olabilir ve bunların en başta yüklenmesini önleyebilirsiniz.

Not Virüs olduğunu düşündüğünüz bir program, aslında casus yazılım olabilir. Microsoft Security Essentials casus yazılımlara karşı da koruma sağlar.

Bilgisayarıma virüs bulaştığını nasıl anlarım?

Bilgisayarınızda virüslü bir program veya ek açtığınızda, bir şeylerin yanlış olduğunu anlayana kadar bilgisayarınıza virüs bulaştırdığınızı fark etmeyebilirsiniz.

Bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabileceğini gösteren birkaç işaret aşağıda belirtilmiştir:

  • Bilgisayarınız eskiye göre daha yavaş çalışıyor

  • Bilgisayarınız sık sık yanıt vermiyor veya donuyor

  • Bilgisayarınız birkaç dakikada bir çöküyor ve yeniden başlıyor

  • Bilgisayarınız kendi kendine yeniden başlıyor ve ardından normal çalışmıyor

  • Bilgisayarınızdaki uygulamalar düzgün çalışmıyor

  • Disklere veya disk sürücülerine erişilmiyor

  • Düzgün yazdırma yapılamıyor

  • Olağandışı hata iletileri görüyorsunuz

  • Biçimi bozuk menüler ve iletişim kutuları görüyorsunuz

Bunlar, virüs bulaşmasının sık rastlanan işaretleridir. Ancak, virüsle ilgisi olmayan donanım veya yazılım sorunlarına da işaret ediyor olabilir. Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracı’nı çalıştırmadığınız ve bilgisayarınıza endüstri standardı ve güncel Virüsten korumayüklemediğiniz sürece, virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın kesin bir yolu yoktur.

İpucu Virüs içeren bir e-posta gönderdiğiniz konusunda sizi uyaran iletilere dikkat edin. Bu durum, virüsün e-posta adresinizi virüslü e-postanın göndereni olarak listelediğini gösterebilir. Bu, bilgisayarınıza mutlaka virüs bulaştığı anlamına gelmez. Bazı virüsler, e-posta adreslerini taklit etme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, bilgisayarınızda sahte virüs uyarısı pencerelerinin açılmasına neden olan, sahte güvenlik yazılımları adı verilen bir kötü amaçlı yazılım kategorisi de vardır.

Bilgisayarımı kullanamadığımda güncelleştirmeleri ve virüsten koruma yazılımını nasıl yüklerim?

Bilgisayarınızda virüs varken araçlar indirmek ve bilgisayarınızı güncelleştirmek güç olabilir. Bu durumda aşağıda belirtilenlerden birini deneyebilirsiniz:

  • Araçları bir diske indirmek için başka bir bilgisayar kullanın.

  • Microsoft destek aracılığıyla yardım alın 'den edinin.

Bilgisayar virüslerinin bulaşmasını nasıl önleyebilirim?

Hiçbir şey bilgisayarınızın güvenliğini garanti edemez, ancak virüs bulaşma riskini azaltmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır.

Virüsten koruma yazılımınızı, en son tehditleri saptamak ve ortadan kaldırmak için araca yardımcı olan en son güncelleştirmeler (genellikle tanım dosyaları denir) ile güncel durumda tutmanız çok önemlidir.

Bir güvenlik duvarı (US) kullanarak, bilgisayarınızı güncel tutarak, geçerli bir virüsten koruma yazılımı aboneliğini ( Microsoft Security Essentials gibi) sürdürerek ve önerilen birkaç uygulamayı takip ederek bilgisayarınızın güvenliğini daha da artırabilir ve virüs bulaşma olasılığını azaltabilirsiniz. Virüs bulaşmasının nasıl önleneceği konusunda ayrıntılı bilgi edinmek için, şu web sitesini ziyaret edin:Microsoft Windows web sitesi 'den edinin.

İpucu Hiçbir güvenlik yöntemi garantili olmadığından, kritik dosyaları düzenli olarak yedeklemek çok önemlidir.

Düzenlendi... Whordark (Aralık 29 '14)
Paylaş:
Whordark
Whordark Aralık 29 '14

BİLGİSAYARA FORMAT ATMADAN VİRÜSLERİ TEMİZLEMEK


Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım bulaştı ve silemiyorsunuz C:\resycled\boot.com geçerli bir Win32 uygulaması değil… gibi uyarı alıyorsunuz veya Trojan, malware, spy, activexdebugger32, amvo, kavo, ckvo vb. zararlılarla başınız derde girdi. Değişik forumlarda farklı farklı çözümler okudunuz fakat sonuç alamadınız. O halde dikkatli okuyun;

Bunlardan kurtulmanın iki yolu var ancak 2.yol biraz daha zahmetli ve uzun, bir o kadar da sinir bozucu. Çünkü 2. yolda CD den çalışan bir sistemle Bilgisayarımızı başlatmamız gerekiyor. Bu yüzden biz aşağıdaki yöntemi uygulayacağız. Gerekli olan yazılımlar.