OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Virüsleri Programsız Bulma Ve Silme Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Aralık 29 '14

Bu yazımda bilgisayara bulaşan vürüsleri kolaylıklan bulup, silmeyi anlatacağım.

Virüsler kötü amaçlı çalışan programlardır.internetten,flash ile vs. bulaşır.Virüsler siz bilgisayarı açtığınız andan itibaren çalışmaya başlar.Bilgisayarınız sık sık donar,kasılır,yavaşlar,uyarı mesajları ekrana gelir vs. gibi belirtileri vardır.

Şimdi açıklama kısmında bahsettiğim üzere vürüsler birer programdır.Bilgisayarda çalışan tüm programları Task Manager(Görev Yöneticisinde) görebilirisiniz.

Ctrl+Alt+Delete ile Görev Yöneticisi'ne bir girelim.Görev yöneticisini çift tıklayalım.

http://resim.sanalkurs.net/uploads/virus1.jpg

http://resim.sanalkurs.net/uploads/vurus2.jpg

Tekrardan dreamweaver programını çalıştıralım.

http://resim.sanalkurs.net/uploads/vurus3.jpg

Görüldüğü üzere görev yöneticisine yansıdı.

http://resim.sanalkurs.net/uploads/vurus4.jpg

Evet ekranda şu an bilgisayarımda çalışan programlarımı görüyorum. Onayladım. Doğru şu an bu programlarla çalışıyorum. Yani bana yabancı bir program göremiyorum.

Eğer yabancı bir program görürsek orda örnek olarak :VM_STI.EXE bunun gibi tanımadımadığınız bir program çalışıyor. Yapacağınız işlem çok basit BAŞLAT > ARA dikkatinizi çeken programın adını ve uzantısını yazıp aratın. Arama sonuçları tamamlandığında size o dosyayı gösterecektir. Ve siz o klasöre gidip ordan shift+delete tuşu ile silin. Fakat shift+delete komutunu verdiniz. Size şöyle bir uyarı geldi. dosya yazmaya korumalı erişim engellendi silinemiyor diye bir uyarı aldığınızda hemen task manegardan (görev yöneticisinden) o virüsün görevini sonlandırıp sonra tekrar vürüs dosyasını aratarak shift+delete yapıp virüsü pc den siliyoruz.

http://resim.sanalkurs.net/uploads/vurus5.jpg

Paylaş: