OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Kürtler ve Türkler Akrabamı.? Türkler Orta Asya'ya nasıl geldi..? F...
Loading...
 
tr
Yağmur KILIÇARSLAN
Yağmur KILIÇARSLAN Şubat 5 '17

Bu ülkenin her evladı,nereli olursa olsun, türk,kürt,laz,çerkez,göçmen,ermeni vs.vs.. Bu ülkenin asli unsurudur,asli evladıdır.Diyerek bu konuda görüşlerimi ve okuduğum kaynağı paylaşmak istiyorum..

Taberi..Sahih hadis nakledicisi olup,devrinin en mükemmel Tarih araştırmacısıdır.839 yılında doğmuş,923 yılında vefat etmiştir.Aslen İranlı'dır.Taberi'nin Milletler ve Hükümdarlar Tarihi isimli 6 ciltlik eseri mevcuttur.

Bu konuyu daha önce çok defalar bu sitede paylaştım.

Hz.Ademeden kendi yaşadığı döneme kadar olan bütün tarihi olayları,kaynakları ve nakilleri ile okurlarıyla paylaşmıştır.Kitabı yazması 38 yılını almıştır.

Hz.Nuh döneminden bahsederken,Tufan hadisesinden sonra diğer insanlarla birlikte 3 oğlu Hz.Nuh'a inanıp gemide kalmıştır..Ham,Sam ve Yafes..Oğullarından biriside iman etmeyip tufanda boğulmuştur.

Gemide rivayete göre insanoğlu olarak 80 kişi vardı.

Şu an Irak topraklarında 80'ler köyü vardır,Cudi dağı'na yakın bölümde..

Her neyse,Hz.Nuh oğullarından Ham'ı şu anki afrika bölgesine göndermiş,Sam'ı Ortadoğu ve Arap yarımadası,Yafes'i de ortaasya ve asya bölgesine göndermiştir.

Bu 3.Oğlu Yafesin de 3 oğlu vardı..Bunlardan birnin ismi TURG...biris de KURD...

İster kabul edersiniz ister etmezsiniz,860 yılında yazılmış bir kitap ve yazarı da hadis nakledicisi.. O zamanlar ki,Türk-Kürt ayrıştırması zaten yoktu..Konuya bu pencereden bakınız..

Laf olsun diye değil,TÜRK KÜRT zaten kardeştir,bizler de en kötü ihtimal Amcaoğluyuz.)

Türkler'den bahsederken kitapta,yecüc ve mecücü yenebilecek tek savaşçı kavim diye bahseder..

RUS'lar,Benzemese de Çin,japon,moğollar amcaoğullarıdır.. İranlılar,ermeniler,Hintliler Kendi aynı soylarından ve Türklerin amcaoğullarıdır...Tuhaf ama böyle...

Bicanlı Ahmet (Ahmet Bican) değrli Osmanlı Tarihçilerden. O da Türklerin anadoluya gelişininden bahsederken Şöyle der;

Kürtler 400 bin kişilik bir topluluk halinde moğolların sürekli baskısı dolaysıyle,İran dolaylarına kadar gelmişlerdir..Bu günkü Irak toprakları o tarihte İran'a aitti,Kürtler bu bölgede tarım yapabileceklerini anlayınca,İranlılardan(persliler-ilhanlılar) sığınma talep ettiler.İranlılar da başkaldırmamak ve başka işle uğraşmamak kaydıyle,yanlız toprak işlemeciliği şartıyla topraklarına kabul ettiler(bu günkü kuzey ırak)..

Türkler Dağ ve Obalarda,dağınık vaziyette olduklarından moğollar ile sürekli savaş halinde ve toplanma halinde idiler.Sürekli kendilerini savunmada bırakacak savaşlardan bunalan ve topraklarının verimliliği düşen türkler,anadolu yakınlarına kadar geldiler.Bu geliş kürtlerin tavsiyesi ile olmuştur.Yani soydaşlarına;geliniz bu topraklar çok verimli ve güvenli demişlerdir..

Ünlü bir uydurma destandan da bahseder kitapta,Ergenekon desatanı..Der ki; Ergenekonda bahsedilen Kurt,anladığımız manada bir hayvan değildir.. KÜRT'tür yol gösteren, anadolu topraklarına davet eden.Zaten türkler savaşçı bir millet olduğu için zorlanmadan anadolu topraklarında tutnabilmiştir.Belli bir süre sonra tekrar oba ve beylik hayatına geçmeye başlayınca zayıflamışlar,hatta birbirleri ile çatışır duruma gelmişlerdir(anadolu selçuklu)..

Söğüt kayı beyliği Ertuğrul-Osman bey,bu dağınık beylikleri toplamış ve bu Adaletli gücü 630 yıl tüm insanlığa göstermiştir..

Şimdi arkadaşlar,sonuçta okulda not almak için,sonradan uydurulan(çoğu için) Tarih! küçük lokmalara ayırma taktiğidir.

Hiç bir akıllı dış düşman,bizans'ın kalıntıları,israilin ortadoğu hayalleri vs.vs...evet hiç bir akıllı düşman Anadolu toprakları üzerinde soyunun aynı olduğu ve sorunsuz yaşayan bir dev istemez.. İstemez çünkü 630 yıl hastalanıp yatağa düşmesini beklediler.Onların ataları dedeleri de çok beklemişti..

73 milyonluk sorunsuz yaşayan bir Türkiye elbette Dünya Tiyatrosuna yön veren ülkelerin işine gelmez..

Bunu kimlerle sağlayacaklar peki..? İçimizdeki kırıntıları ile..!

Birileri Türk düşmanlığını körükleyecek,diğer maşalar da Kürt düşmanlığı fişekleyecek.. Bunu Ne için yapmış olacaklar.? Kürt halkı için mi? Ya da Türk Halkı için mi?

Olağpanüstü hal ilan ettirebilmek için karşılıklı olayları kaşıyanlar-kaşıtanlar hep aynı Tiyatrocular.. Bazen oyuncu figüranlar değişiyor o kadar..

Şimdi sorunsuz 73 milyonluk bir dev'i kim ister..?

Ben hep bunu savundum ve de savunacağım... Laf olsun diye,iki süsülü sözden ibaret değil kardeşlik.. Vallahi de kardeşler-billahi de kardeşler.. Haa bundan daha önemlisi DİN kardeşleği var,bu hepsinden de öte.. Ama onunda formülünü bulmuşlar,sünni-alevi...sol-sağ...kürt-türk...

Bütün bunlarda dış ülkelerin parmağı olmadığını bilmeyen-bilemeyen yoktur sanırım...

Ne zaman kardeşlik türküleri söylense,ne zaman biz ne yapıyoruz kardaşlık denildiği zaman,bazı figuranlar görevlerini(uşaklıklarını)yapmışlardır yapıyorlar da...

Çünkü biliyorlar ki,15 milyonluk kürt-türk kardeşlği 630 sene sürdü..73 milyonluk türk-kürt kardeşliği ne kadar sürer?

Ülkesine ihanet etmiş,ülkede kanın akmasına göz yummuş, çeşitli entrikalarla oyunlarla düşmanlar oluşturmuş.. ister türk olsun ister kürt olsun bir farkı var mı?

Arabın arap olmayana(acem),arap olmayanın(acemin) arap olana bir üstünlüğü yoktur..Üstünlük ancak takvaadadır.(efendimiz sav)....

Ülkenin her helal süt emmiş evlatlarına selamlar olsun.. Helal süt emmiş her temiz ruha başlar kurban olsun.. Allahcc) hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Paylaş: