OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
5 Öneriyle Kepekli Saçlardan Kurtulun Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Hümeyra ŞAHİN
Hümeyra ŞAHİN Temmuz 30 '15

Saçlarınız harika olabilir, ama o harika saçlardan omuzlarınıza bembeyaz kepek öbeği dökülüyorsa sizi mutsuz edecektir.
Peki, saçınızdaki kepeği nasıl önleyeceksiniz. İşte sorunuzun cevabı size vereceğimiz 5 öneride saklı..

Vitamin alın
Alacağınız A, B ve C vitaminleri ile saç derinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu besin maddeleri dolaşım sistemi ve hücre büyümesi açısından hayati öneme sahiptir. Ayrıca kepekle mücadele eden bağışıklık sistemini de destekler. Bu vitaminleri özellikle yeşil yapraklı sebzeleri bol miktarda tüketerek vücudunuza almanızda fayda vardır. Doğal beslenme..

Tarak ve fırçanızı sterilize edin
Makyaj fırçaları ve süngerlerinizi yıkayarak mikroplardan arındırıp temizliyorsunuz. Peki ya saç tarağı ve fırçalarınızı? Eğer Kepekten kurtulmak istiyorsanız aynı işlemi onlar için de sık sık yapmalısınız. Saçınızı taradıktan sonra fırçanızı ve tarağınızı sabunlu su ile yıkayın, sonra sıcak su ve sirke karışımının içinde bir buçuk saat kadar bekletin. Bu işlemi iki-üç haftada bir yineleyin.

İlaçlı şampuan kullanın
Çinko, saçları kepekten arındırır. Bu mineral, hücre kaybından dolayı kepek oluşmasını yavaşlatan antibakteriyel özelliğe sahiptir. Dolayısıyla kepekli saçlar için özel olarak üretilmiş, çinko içeren şampuanları seçin.

Bakım yaptırın
Ayda ya da 45 günde bir saç derisini yenileyen, deride yağın artmasını önleyen bakım yaptırmak kepeklerden kurtulmanızı sağlayabilir. Mikrodermabrazyon temelli terapi, saç derinizi yenileyerek taze bir başlangıç sağlar. Çünkü mikrodermabrazyon, yüksek basınçla alüminyum oksit mikro-kristallerinin cilde püskürtülerek cildin yüzeysel tabakalarının aşındırılması prensibine dayanan bir yöntemdir. Bu işlemde cilt yüzeyine temas eden alüminyum mikro-kristalleri cildin üst tabakasına yumuşak bir soyma işlemi yaparken, ölü hücreler ve deri artıkları cihazın vakum sistemi tarafından emilir.

Sebebini öğrenin
İki tür kepek vardır: Pityiaris capitis simplekler ve pityriazis steatoidler.

İlki daha ince, kuru ve deride kaşıntıya yol açan türüdür. Stres ve yetersiz beslenme, temel hijyen kurallarına uymama gibi faktörlere bağlı olarak oluşur. Bu tür kepekler için genelde OTC şampuanlar ve merhemler kullanılır.

İkinci tür kepek ise yağlı, mumsu kafa derisinin yağ bezlerinin salgıladığı sıvı ile karışarak kafa derisi üzerinde kabuk oluşturması şeklinde gerçekleşir. Bu tarz kepek oluşumu söz konusu olduğunda mutlaka bir cilt hastalıkları uzmanına danışmalısınız.

Paylaş:
Caner Göktaş
Caner Göktaş Ekim 29 '18

Saçınızı düzgün yıkayın ve düzgün durulayın.

Serkan BEKİROĞULLARI
Paylaş from Caner Göktaş

Saçınızı düzgün yıkayın ve düzgün durulayın.

Bu her saç tipi için geçerli değil, bir çok saç ve diplerde yağlanma çok hızlı oluyor ve kuruma oluştuğun da buda kepek oluşumu demek.