OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Hava Filtresi Değiştirme Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Konu yeri: Forum » General » Otomobil dünyası
Serkan BEKİROĞULLARI
Serkan BEKİROĞULLARI Kasım 1 '15

Hava Filtresi Değiştirme:

Hava filtreleri araçta sık değişen parçalardan biridir. Çok da maliyetli bir şey olmadığı için otomobil bakımında genellikle tavsiye edilmektedir.

Aslında oldukça ehemmiyetli bir şeydir hava filtrelerinin değişimi. Motorun verimli ve arıza yapmadan çalışmasının sağlanması amacıyla sık sık değiştirilmesi gerekir. Yeterli performansa ulaşamıyorsanız aracınızın mutlaka hava filtresine de bir baktırmanızı tavsiye ediyoruz.

Hava filtreleri motorda yanma olayını gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan havayı süzgeçten geçirerek temizler. Bu sayede havadaki toz vs zararlı maddelerin motora zarar vermemesini sağlamış olursunuz.

Motora giren havanın temizliği ne kadar önemliyse giren havanın miktarı da bir o kadar önemlidir. Eğer giren hava miktarı yetersiz ise yanma olayın tam olarak gerçekleşmesi mümkün olmaz ve motor istenilen performansı sergilemez. Motora yeter derecede hava girmesi de hava filtresinin temiz ve yeni olmasına bağlıdır. Bu durum sizi yakıt yönünden de zarar ettirebilir. Yanma için daha fazla yakıt kullanılması gerektiği için.

Bu durumda hava filtresini bir yere götürmeden kendi kendinize elinizden geldiği kadarıyla değişim işlemini yapmak isterseniz bu işlemleri nasıl ve hangi sırayla yapacağınızı biliyor musunuz.

Motorla ilgili işlerde bilinmesi gereken en önemli şey: bu işleri motorun soğumasından sonra yapmaya başlamaktır.

Diğer bir önemli nokta da kaput içerisinde anlamadığınız herhangi bir kablo yada noktaya burnunuzu sokup kaş yapayım derken göz çıkarmayın.


Şimdi sırası ile işlemlere bakalım:

1- Otomobil kaputunu açarak hava filtresinin bulunduğu yeri tespit edin.

2- Bir tornavida kullanarak kutuyu açın ve hava filtresini çıkarın. Çıkarırken dikkatlice nasıl yerleştirildiğine bakın. Çünkü aynı şekilde geri yerine koyacaksınız.

3- Eski hava filtesini çıkardığınız kutuyu fön makinesi ile temizleyip kuru bir bezle güzelce silin.

4- Dikkatle yeni hava filtresini aynı şekilde yerine koyun. Bazı model ve otomobillerde uyum sorunu olabilir. Bu durumda zorlamayın. İster küçük ister büyük olsun satıcınıza başvurup değiştirilmesini talep edin.

5- Hava filtresini yerleştirdikten sonra açtığınız şekilde kutuyu vidalayın.

6- Kutuyu motora bağlayan hortumlarda delik, yırtık ve çatlak olup olmadığına bakın.

Paylaş: