OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Buji Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalı Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Konu yeri: Forum » General » Otomobil dünyası
Serkan BEKİROĞULLARI
Serkan BEKİROĞULLARI Kasım 1 '15

Buji genel olarak ateşleme sistemi adı altında bilinir. Bu sistem ateşlemeyi yanma odasına taşır. Bu taşınma elektrotlar sayesinde gerçekleşir. Sıkışan hava ve yakıt karışımını ateşleyen bu sistem motorun yanma noktasında yer alan en temel parçalardan birisidir. Bu yüzden buji bakımı ve onarımı zorunluluk gerektirir.

Buji Bakım Zamanının Geldiği Nasıl Anlaşılır?

Araç belli bir kilometreyi geçtikten sonra bujiler mutlaka kontrol edilmelidir. Gerekli olan bakım ancak bu sayede anlaşılır. Öncelikli olarak bakılacak olan şey tırnak aralıklarıdır. Doğru aralıklar ayarlandıktan sonra sökülen bujilerin altında kalan yağ oranı fazla yakıt tüketimini gösterir. Buji üzerinde yer alan yabancı maddeler temizliğe ve bakıma en güzel işarettir.

Buji Temizliği

Bujilerin kullanımı aracın yola çıkması ve motorun çalışması ile başlar. Ancak belli dönemler sonrasında bujilerin temizlenmesi gereklilik gösterir. Bu süre genel olarak aracın 10 bin kilometre bakımı esnasında ortaya çıkar. 10 bin kilometre dolunca bujilerin mutlaka temizlenmesi gereklidir.

Buji Değişimi

Bujilerin bakımı ve temizliği önemsenerek yapılsa dahi belli süreler sonunda değişim şarttır. Zamanla eskiyen bujiler için ön görülen değişim süresi yaklaşık olarak 15-30 bin kilometre arasında değişiklik gösterir.

Dikkat Edilecek Hususlar

Bakım sırasında dikkat edilecek birçok husus vardır. Öncelikli olarak yabancı her türlü maddeye karşı bujiler ve yuvaları sıkı bir biçimde temizlenmelidir. Sıkı takılan bujilerin dişliler ile olan ilişkisi iyi değerlendirilmeli ve yağlanmalıdır. Gevşek takılan bujilerde basınç düştüğü için yakıt sarfiyatı artar. Bu yüzden bujileri sıkılamak oldukça önemli bir nokta.

Araçlarda Orijinallik

Araçlar üzerinde her zaman için orijinal parçalar tercih edilmelidir. Yan sanayi ürünleri araçlara tam konsantre olamamakla birlikte beraberinde birçok sorunu da getirmektedir. Bujiler ile alakalı olarak her zaman orijinal parçalar tercih etmek azami derecede önemlidir. Aracınıza göstereceğiniz önem uzun vadede sorunsuz bir sürüş keyfini ortaya koyar. Gerekli bakım ve onarımı yaptıktan sonra hiçbir sorun yaşamadan aracınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her zaman için en iyi tamir bakımdır. Bakımlı bir otomobil yarı yolda bırakmaz, asla sorun çıkarmaz.

Paylaş: