OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Botoks nedir? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Ağustos 24 '17

Botoks aslında bir ilaçtır. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Tesadüfen şaşılık tedavisi yapılırken çizgileri giderdiği fark edilmiş ve estetik alanda kullanılmaya başlanmıştır. Kasların çalışmasını durdurarak etkili olur. Kaşınızı çatamazsınız ve kaş arası çizginiz kaybolur. Alın kaslarınız çalışmadığı için alın çizgileri yok olur. Gülerken göz kaslarınız fazla çalışmadığı için kazayağı çizgileri gider.

Botoks ne yapar?

Botoks başlıca mimik hareketlerine bağlı kırışıklık giderme, kaş kaldırma, yüzdeki sarkmaların azaltılması, yüz inceltme ve bölgesel aşırı terleme tedavisinde kullanılmaktadır.

Botoks nasıl etkili olur?

Asetilkolin (ACh) kaslarda hareketi sağlayan bir önemli bir maddedir. Botoks kaslarda ACh salgılanmasını sağlayan proteinlerin yerlerine bağlanır. Böylece kimyasal olarak ACh salgılanmasını engelleyerek kas hareketini engeller. Botoksun kasların çalışmasını azaltma etkisi kalıcı değildir. Yaklaşık 3-5 ay sonra yeni sinir kas yapısı gelişerek kas hareketi tekrar başlamaktadır.

Botoks kimlere uygulanabilir?

Botoks uygulaması 25 yaş ile 65 yaş arasında şikayetleri olan herkese yapılabilir

Botoks hangi kozmetik şikayetlerde kullanılabilir?

  • *Alın ve kaş arası mimik kırışıklıkları
  • *Göz çevresi kırışıklıkları
  • *Boyun bölgesi kırışıklıkları
  • *Yanak sarkmaları
  • *Yüz inceltme
  • *Koltuk altı, el ve ayak terlemeleri

Botok uygulaması ne kadar süre alır?

Botoks işlemi çok kısa sürer. Tedavi alanında belli noktalara minik iğneler yardımı ile çok az miktarda cilt altına verilir. İğne yapılan bölgelerde mercimek büyüklüğünde şişlikler olabilir. Bu şişlikler yarım saat içinde geriler.

Botoks ne sıklıkla yapılmalıdır?

Botoks 4-6 ayda bir tekrar edilebilir.

Botoks uygulamasında acı hissedilir mi?

Çok küçük miktarda botoks çok ince ve küçük iğnelerle kırışıklıkların giderileceği alana uygulandığından rahatsızlık hissi çok az olur. Anestezi gerektirmez. Botoks uygulama sırasında buz tutularak uygulamanın konforu artırılabilir.

Botoks tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?

Botoksun etkisi hemen görülmez. Yapıldıktan 3 gün sonra etkisi başlar ve 7-15 günde tam olarak kendini belli eder.

Botoks yapıldıktan sonra ne zaman kontrol edilmelidir?

Botoks yapıldıktan yaklaşık 1-2 hafta sonra kontrolü yapılarak yetersiz olan bölgeler veya asimetriler düzeltilir.

Botoks tedavisinin etki süresi ne kadardır?

Botoks işleminde doz ayarını yapılan bölge, kas kitlesinin büyüklüğü, kırışıklık miktarı, botoks tedavisine daha önce verilen cevap belirler. Tedavi etkinliği 3 -5 ay devam edebilir. Botoksun etkisi azalırken çizgiler hafifleyerek ortaya çıkar. Eskisi kadar derin ve belirgin olmaz. Botoks ürünleri kullanılırken serum fizyolojikle sulandırılır. Sulandırma işleminden sonra botoks buzdolabında saklanmalıdır. Sulandırma işleminden sonra bir ay kadar etkinliğini korur. Ancak etkinliğin azalmaması için 48 saat içinde uygulanması tavsiye edilir. On günden fazla bekletilen botoksun etki süresi kısalır.

Botoks işleminden sonra nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrası 4 saat kadar yatmamalı ve öne doğru eğilmemelidir. Enjeksiyon yapılan alanlara masaj yapılmaktan kaçınılmalıdır.

Botoks kimlere uygulanmaz?

Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, mağnezyum, siklosporin alanlarda botoks etkinliği azalır. Kas hastalığı olanlara, hamile ve emzirenlere, botoks yapılacak alanda infeksiyon ve egzema olması halinde uygulama yapılmaz. Bazı kişilerde mimik çizgileri dinlenme halinde bile belirgindir. Bu grup kişilerde dolgu işlemleri botoks tedavisine göre daha iyi sonuçlar vermektedir. Çünkü botoks harekete bağlı çizgiyi giderir. Hareket olmadığı halde var olan derin çizgilere botoks yetersiz kalır bu yüzden bu tür çizgilere dolgu yapılmalıdır. Hastaların yaşları 65 yaş üzerinde ise kasları gevşediği için botoksun tedavi edilecek kas yerine başka yerlerdeki kaslara geçme olasılığı artar. Böylece kaş ve göz kapağı düşüklüğü ihtimali artar. Bu sebeple 65 yaş üzeri botoks yaparken dikkatli olunmalıdır.

Botoks uygulamasının yan etkileri nelerdir?

Botoks uygulamalarının yan etkisi çok azdır. Pek çok hasta tedaviden hemen sonra günlük yaşamına ve işlerine dönebilir. En çok işlemden sonra ertesi gün geçici morluklar olabilir. Botoks sonrası kaşlarda ve yüzde asimetri olabilir. Bu işlemden bir hafta sonra yapılan kontrolde kolayca giderilir. Göz çevresi ve alın işlemlerinde geçici kaş, gözkapağı düşüklüğü, çift görme gibi yan etkiler olabilir. Çok nadir olan bu yan etkiler 1-2 ay içinde kendiliğinden geriler. İşlemin etkisinin geçmesini beklerken özel göz damlaları kullanılarak yan etkilerin verdiği rahatsızlıklar giderilebilir. Botoks kaş arası ve alın uygulamaları sonrasında kaşlar yükselir. Bu kişinin kaş yapısı ile alakalıdır. Çoğu kez kaşların yükselmesi genç ve dinamik bir görüntü verir. Ama bazılarında kaşlar gereğinden çok yükselerek rahatsız edici bir görünüme sebep olur. Botoks öncesi alın hareketi yaptırılırsa kaşların ne kadar yükseleceği önceden anlaşılabilir. Kaş üstüne az miktarda botoks konularak kaşların aşırı yükselmesine engel olunabilir. Botoks yüzü şişirmez. Bununla birlikte elmacık kemikleri çıkık, yanaklı kişilerde göz etrafına yapılan botoks elmacık kemiklerin daha fazla belirginleşmesine sebep olabilir. Elmacık kemikleri belirgin olanlara göz çevresine yapılan botoks miktarı az tutarak engel olunabilir.

Botoks uygulaması bazen etkisiz olabilir mi?

Bazen uygulanan botoks etkisiz olabilir. Fabrikadan çıkışı veya kliniğe gelirken transportu esnasında dışarıda uzun süre kalması halinde ilaç etkisini yitirebilir. Bu durum yapan kişi tarafından fark edilerek telafi edilebilir. Bazen yapılan botoksun dozu yetersiz kalabilir. Özellikle erkeklerde kaş arası çizgisinde çok yüksek dozlar gerekebilir. Botoksa karşı antikor gelişerek işlem etkisiz hale gelebilir. Bu daha çok yüksek doz uygulanan nörolojik hastalarda görülür. Kozmetik işlemlerde antikor gelişmemesi için 3 ay aralıklardan az süreyle işlem yapılmamalı ve arada çok sık düzeltme işlemi yapılmamalıdır.

Botoks uygulaması ne kadar süre iş ve sosyal yaşamı etkiler?

Botoks uygulamasından hemen sonra günlük yaşama geri dönülebilir. Nadiren geçici olarak morarma ve kızarıklık görülebilir. Morluklar makyajla kapatılabilir.

Botoks işleminden önce nelere dikkat edilmelidir?

Aspirin ve ağrı kesiciler, kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, gingko, sarımsak, ginseng, ekinezya, balık yağı, C vitamin ve E vitamin kullananlarda morarma riski yüksektir. Eğer mümkünse tedaviden 5-7 gün önce bu ilaçların alınmamasında fayda vardır

Botoks diğer cilt yenileme yöntemleri ile birlikte kullanılabilir mi?

Botoks dolgu işlemi ile birlikte yapılarak çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Yanaklar, dudak ve çevresi, yanaklar ve çene dolgu ile çok güzel toparlanarak kişiye 8-10 yaş genç görünüm verilebilir. Botoks, mezolift, prp, lazer ve radyofrekans gibi cilt yenileme işlemlerinden sonra yapılarak tedavilerin etkinliği artırılabilir. Botoksun bu işlemlerden sonra yapılması daha doğru olur. Çünkü cildi yenileyen işlemler botoksun etki süresini kısaltır.

Paylaş:
Acar Demir
Acar Demir Eylül 6 '18

kısaca: genellikle kadınların güzel görünmek için yaptıkları estetik işlemlere verilen isim

Tayfun Göktaş
Tayfun Göktaş Kasım 13 '18

Ve deli paraların döndüğü bir iş aslında. Güzel görünmek için paralarınızı sokağa atmayın o kadar ^^