OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
3D Studio Max Nedir? Nasıl Kullanılır? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Kübra Kaymak
Kübra Kaymak Eylül 7 '17

3D Max Nedir ?

3D Max ya da tam adıyla 3D Studio Max, Autodesk firması tarafından geliştirilen bir bilgisayar programıdır. 3D Max programı genellikle üç boyutlu tasarım, modelleme ve animasyon oluşturulmak için kullanılır. İleri düzey grafik işleme teknolojisi ile gerçekçi 3D modellerin yaratılabildiği 3D Max programı, üç boyutlu modellemede en çok kullanılan programların başında gelir.

3 Max Ne İşe Yarar?

3D Studio Max programı, her türlü üç boyutlu modelin hazırlanması ve hareketli animasyonlarının hazırlanması için kullanılabilir. Animasyon ve film efekti hazırlamada etkin bir biçimde kullanılan 3D Max programı Türkiye’de reklamcılık sektöründe de kendisine yer edinmiştir. 3D Max, animasyon ve film efektlerinin hazırlanması konusunda profesyonel düzeyde kullanılan bir programdır. 3D Max programından sinema filmlerinin görsel efektlerinin hazırlanmasında da faydalanılır. Çok geniş kullanım alanına sahip olan bu program film ve animasyon sektörünün yanı sıra video oyunlarında da karakter ve çevre modellemeleri için sıklıkla kullanılır. 3D Max, reklamcılık sektöründe kullanılan üç boyutlu maskotlar başta olmak üzere ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

3D Max Nasıl Kullanılır?

3D Max programı, kullanım açısından sektörde kullanılan diğer programlarla benzerlik taşımaktadır. Oldukça detaylı bir kullanıma sahip olan bu program modelleme, materyal kaplama, ışıklandırma, kamera, animasyon hazırlama gibi çeşitli temel adımlarla kullanılabilir. 3D Max kullanımında her bir aşama oldukça detaylı süreçler içerdiğinden büyük animasyon şirketlerinde her aşama için alanında uzmanlaşmış ekip üyeleri yer alabilir. Ülkemizde ise genellikle tasarımın her adımı tek bir kullanıcı tarafından yapılmaktadır. Program temel olarak model hazırlanması, modelin ince detaylarının düzenlenmesi, meteryal kaplamasının seçilmesi, kamera ve ışıklandırmasının ayarlanması ve son olarak da render alınması adımları şeklinde kullanılır. 3D Max programı ile 3D gerçekçi modeller hazırlanmasının yanı sıra hazırlanan modeller animasyona da dönüştürülebilir. Programda yer alan Character Studio özelliği sayesinde bir canlının hareketleri animasyon üzerinde taklit edilebilir. 3D Studio Max programı sahip olduğu bütünleşik eklentilerin yanı sıra üçüncü parti eklentileri de destekler. Autodesk tarafından geliştirilen eklentilerin dışında kullanıcılar kendi eklentilerini kolaylıkla geliştirip kullanabilirler, isterlerse diğer kullanıcılarla paylaşabilirler. 3D Max programı bir üç boyutlu modelleme programı olduğundan SolidWorks ve AutoCAD gibi gelişmiş CAD programlarına alternatif olarak da kullanılabilir. Bu programlarla hazırlanan modellerin animasyona dönüştürülmesi için de kullanılabilir.

Düzenlendi... Kübra Kaymak (Eylül 7 '17)
Paylaş:
Tayfun Göktaş
Tayfun Göktaş Kasım 16 '18

Teşekkürler paylaşım için hocam. Bir an önce öğrenmek istiyorum şu programları...