Loading...
 
tr
Menekşe ĞEDİKLİ
Menekşe ĞEDİKLİ Ekim 4 '17

Süt dişi çıkaran bebeklerin huzursuzluğu ve çektiği acı ya da kaşıntı anne ve babaları çok üzer. Bebeğin acısını dindirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışan anne ve babalar için bakın uzmanlar hangi önerilerde bulunuyor. Bebekte diş kaşınmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunu gidermek çok kolaydır.

Anne ve baba ellerini iyice yıkadıktan sonra parmaklarıyla kaşınan bölgeye hafif masaj yapabilir. Masaj pek çok sağlık sorununda olduğu gibi diş çıkma esnasında karşılaşılacak sorunların azaltılmasına da katkı sağlar. Temiz ellerle yapılacak diş etlerinin kaşınması ya da masaj, temiz bir bez parçasıyla da gerçekleştirilebilir. Bebeğin diş çıkarma sırasında yaşadığı ağrıyı dindirmek için diş süren bölgeye masaj yapılması dışında o hafif kabarık bölgeye soğuk kompres uygulanabilir. Bunu yapmanın da birkaç yöntemi var.

Örneğin küçük bir bez parçasını buzdolabında soğuttuktan sonra kabarık bölgeye koymak ağrıyı hafifletir. Yine çay kaşığını buzdolabında soğuttuktan sonra kabaran bölgeye dokundurmak da bebeğe iyi gelecektir. Diş çıkaran çocuk ya da bebekte çok huzursuzluk varsa, düşük oranda ağrı kesici ilaç kullanılabilir. Eczanelerde satılan ve diş sürmeyi ortadan kaldıran bazı jeller ise bebeğin o anlık ağrısını azaltır ama kullanırken dikkatli olmak gerekir. Zira bu jeller içindeki anestezik maddeye bağlı olarak bebeklerde düşük de olsa alerjik reaksiyona neden olabilir. Soğuk meyvelerin ya da meyve pürelerinin yenmesi, buzdolabından çıkan bir havucun çocuğun eline verilerek ısırmasını sağlamak da bebeğin diş çıkarırken yaşadığı sorunları ortadan kaldıran basit ama etkili yöntemlerdir

Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.