OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
ASUS Zenfone Kurtarma & Versiyon düşürme Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Ekim 8 '17
ASUS Zenfone Kurtarma & Orjinal ROM Flaşlama Rehberi

Çöken, USB simgesi ekranında kalan, ASUS logosunda daireli animasyon ekranında kalan bootloop), soft brick(yazılımsal olarak çöken) olan, özel ROM-kernel-modifikasyon-root yüklü olan, Bootloader kilidi açık olan Zenfone’ların kendi orjinal halinde çalışır duruma getirmek, yani tamamen sıfırlamak isteyenler için bu makaleyi hazırladık. İnşallah faydasını görürsünüz.

Uyarı!

Anlatıma Lollipop desteği de eklenmiştir! Tüm ZenFone serisi bu anlatımı kullanarak telefonunu kurtarabilir! Yalnız Lollipop için farklı dosya ve kodlar kullanılmaktadır. Bunlar da anlatım sırasında belirtilmiştir.

ZenFone 4/5/6 Sahiplerine Lollipop Uyarısı: Lollipop güncelleme dosyalarını bu anlatımda kullanacaksanız, KitKat güncelleme dosyalarındaki recovery.img dosyasını kullanınız. Lollipop güncelleme dosyalarının içindeki recovery.img ile flaşlama yapılamamaktadır. Lollipop recovery’sinde adb sideload komutu girerseniz %54’te hata alırsınız.

Bilgisayarınızda Bluestacks, Mobogenie gibi Android emülatörler yüklü ise kaldırın. Aksi taktirde kodlar hata verecektir.

Güncelleme, Aynı Versiyonu Sıfırlama ve Versiyon Düşürme Bilgilendirmesi

Güncelleme: Buradaki anlatımı ASUS’un sunduğu en son güncelleme dosyasını kullanarak yaparsanız, tertemiz güncelleme olanağına erişirsiniz. Ancak en son çıkan güncelleme dosyasının sadece ASUS’tan indirilmiş olması gerekir, farklı sitelerden indirdiğiniz boyutu 700 MB’tan küçük olanlar olmaz.. Eğer henüz ASUS’un sitesinde WW uzantılı en son sürüm güncelleme dosyası yoksa, siteye eklenene dek beklemelisiniz.

Aynı versiyonu sıfırlama: Güncelleme yapmak istemeyen, telefonunu şu anki versiyonuyla sıfırlamak isteyen telefonunda yüklü olan derleme sürümünün aynı sürümünü ASUS’tan indirip uygulayarak mevcut sürümü en temiz ve orjinal haline getirebilir.

Versiyon düşürme: Versiyon düşürmek isteyen eski derleme sürümlerden birini ASUS’tan indirip bu anlatımı kullanabilir.

Asus ZenFone 4/5/6 Lollipop için Alternatif Versiyon Düşürme Yöntemi

Asus ZenFone 4/5/6 modellerinde (2014 serisi), Android 5.0 Lollipop güncellemesini yükledikten sonra Recovery’den adb sideload komutuyla KitKat’a versiyon düşürmeniz mümkün.

Asus ZenFone ilk serisinde Recovery’deki adb sideload komutuyla versiyon düşürmek mümkün değildi. Ya aynı versiyonu tekrar flaşlayacaksınız ya da üst versiyonu flaşlayacaksınız.

Android 5.0 Lollipop güncellemesinde de başka bir sıkıntı baş gösterdi: adb sideload komutu hiçbir şekilde kullanılamaz hale gelmişti. Yani bırakın versiyon düşürmeyi, aynı, hatta üst versiyonu flaşlayamayabiliyorsunuz.

Android 5.0 Lollipop yüklü Asus ZenFone 4/5/6 modellerinde adb sideload komutuyla yapılan flaşlama işlemleri, dosyanın telefona %54 kadarı gönderildiği anda komut iptal ediliyor ve telefon yeniden başlıyordu. Ben buna “%54 hatası” diyorum. Aslında bu sorunun üstesinden KitKat Recovery imajını flaşlayarak kurtulabiliyorduk. Ancak DroidBoot’u açılmayan ZenFone’larda bu durum imkansız hale gelebiliyor.

Asus aslında ilk Android 5.0 Lollipop güncellemesiyle aynı zamanda KitKat’a geri dönmek için 2 farklı güncelleme dosyası daha sunmuştu. Lollipop’u beğenmeyenler bu güncelleme dosyalarını manüel olarak yükleyerek KitKat’a geri dönebiliyordu.

Buradaki yöntem ise şu: Bu versiyon düşürücü güncelleme dosyalarını Recovery’den adb sideload komutuyla flaşlıyoruz. Böylece bozulan DroidBoot’u ve işletim sistemini kurtarma şansı elde ediyorsunuz.

Kaynak : http://zenfoneasus.com

Buradaki anlatımı kullanarak yanlış işlem yapmanızdan dolayı telefonunuza vereceğiniz hiçbir zarardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.

Paylaş: