Loading...
 
tr
Dokuz Eylül Üniversitesi
Kadın 41 y.o.
Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982'de İzmir'de kurulmuştur.
Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982'de İzmir'de kurulmuştur.
21%
İlginç kullanıcı mı? Bu ek verilerle bu kullanıcı hakkında kendi sonuçlarınızı oluşturun:
Kimseyi engellemedi ya da engellemedi.
38 arkadaşlık isteği aldı ve 38 kabul etti. 0 'i yok saydı ve gözetimsiz olarak bekleyen 0 var.
59 arkadaşlık isteği gönderdi ve 38 kabul etti. 21 göz ardı edildi ve henüz 0 cevapsız kaldı.

Arkadaşlar

Serkan BEKİROĞULLARI
SEO CEO
Bilişim ve Teknoloji
Penguen Tasarım VİP
Flaş Haber  7/24
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Seymen Derneği Admin
VESTEL
Doğukan TENİM
Orhan Yanık
EMİN KARIŞAN
Hüseyin cenk
Bill Watzmanescu
Kai Vaidyaez
Mert
mehmet mengüç
Engin Arayis
Sinan Uzun
Mert karaataş
Simayaliye
Sevgi basık
emre gökdemir
emre gökdemir
B.Söylemez
Mustafa Erbas
Sefa açık
Soner Kırtıl
Maksume sultan
Okan BÜYÜKÇELEBİ
Hüseyin YILMAZ
Hakan temizel
Hasan akkurt
Alikemal Akyasan
Alper Aslanoğlu
Berkay kaya
Müge Anlı
Gönül Dağı
Ebubekir aktaş
Anıl Yıldız
Neşet Altın
Ferid Uluçınar
Mehmet Ilhan
Yuliyan Aleksiev
Neyfel Kahramaner
Hayrettin Karaoğuz
Giyim İlanları
Umut Can
Kara Poyraz
Ramazan tekiş
Ülkü Cantürk
Sotnikova Svetlana
Betül Su
Mehmet Bozkurt
Mehmet Bozkurt
Maşallah Atiş
HasanAkkoyun
Ahmet Furuncu
Sinan Timur
Emre Öztürk
Sevda Yazar
Klinik Danışman
Sevda Gülcan
Erkan sayan
Ümit abaylı
Serhat Arslan
Emin Yaman
Joychen Gersava Cabrera
Ikidamla Gözyaşı
Resul kurnaz

Haber Kaynağı

  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi Mutlu yıllar mutluluk daima seninle olsun.
    Doğum Günü: Dokuz Eylül Üniversitesi: Temmuz 20
    0 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Akış kanalı resimleri Albümüne 1 görüntü ekledi
    11 üye beğendi
    11 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982'de[2] İzmir'de kurulmuştur. Kuruluşunda; Ege Üniversitesi'nden, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Adalet Yüksekokulu, Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Buca Eğitim Fakültesi, Denizli Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu, Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu; Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İzmir Devlet Konservatuarı; Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden Muğla İşletmecilik Yüksekokulu, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne geçmiştir.

    Yeni Kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Eğitim Yüksekokulu, Sanat Eğitimi Yüksekokulu olmak üzere üniversite 24 birimle eğitim hayatına başladı.

    1983 yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurularak faaliyete geçerken Sanat Eğitimi Yüksekokulu kaldırılmıştır.
    1987 yılında Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulunun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi ile birlikte; Yeni kurulan Denizli Meslek Yüksekokulu, Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Arastırma ve Uygulama Merkezi (BİMER),
    Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER),
    1988'de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,
    1989'da Muğla Meslek Yüksekokulu,
    Avrupa Topluluğu Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER),
    1990'da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İlahiyat Meslek Yüksekokulu,
    1991'de Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) faaliyete geçmiştir.
    Dokuz Eylül Üniversitesi 1992'de Ege Bölgesi'nde 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek oldu.

    Aydın'daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlandı.
    Muğla'daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi'ne bağlandı.
    Manisa'daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlandı.
    Denizli'deki Tıp, Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesi'ne bağlandı.
    Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982'de[2] İzmir'de kurulmuştur. Kuruluşunda; Ege Üniversitesi'nden, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Adalet Yüksekokulu, Ay ... Devamı >>>>
    1 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi Kapak resmi değiştirildi
    3 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi Form konusunu beğendi Yayınlayan: Whordark'
    Whordark Yeni form yayınladı
    D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Nasıl Kullanılır ?
    D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

    Günde 10-15 dakika güneş ışığı görmek vücudun yeterince D vitamini üretmesine olanak tanımasına karşın D vitamini eksikliği oldukça sık görülen bir durumdur. Ülkemizde açıklanmış bir veri yok ama dünya genelinde yetişkin nüfusun %20’sinden fazlasının bu vitaminin eksikliğini yaşadığı düşünülmektedir. Yaşlı kadınlarda ise bu oran %50’lere kadar çıkmaktadır.
    Cildimiz güneşin UVB ışınlarını kullanarak D vitamini üretme kapasitesine sahiptir. Bu vitaminin eksikliğinin yaygın olmasının sebebi ise D vitamini içeren gıdaların sayısının az olması ve bu gıdalarda vücudun ihtiyaç duyduğu kadar D vitamini bulunmaması.

    Güneşsiz bir bölgedeyseniz veya yeterince güneşe çıkmıyorsanız bu vitaminin eksikliğini yaşama riskiniz oldukça yüksek.


    Bu riski artıran diğer faktörler ise şöyle; vücudun güneş ışınlarıyla D vitamini üretme kapasitesinin azaldığı ilerlemiş yaş, gıdalarla birlikte alınan yağın sindirilmesini engelleyen sindirim rahatsızlıkları, koyu ten rengi, kolesterol, epilepsi ilaçları başta olmak üzere bazı ilaçlar.

    D Vitaminine Neden İhtiyacımız Var?
    D vitamininin başlıca görevi gıdalar yoluyla alınan kalsiyum ve fosforun işlenmesidir. Kalsiyum ve fosfor kemik sağlığı için son derece önemli minerallerdir. Dolayısıyla D vitamini için öncelikli olarak kemik sağlığının korunması için önemli bir vitamin diyebiliriz.
    Kemiklerin güçlü olması için D vitaminine ihtiyacımız var ancak D vitamini eksikliğinde sadece kemiklerimiz zayıflamıyor. Uzun süreli D vitamini eksikliğinin meme kanseri, kolon kanseri, pankreas kanseri, kalp hastalıkları, depresyon gibi pek çok ciddi hastalığı tetiklediği biliniyor.

    D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
    Diğer vitamin eksikliklerinde olduğu gibi kısa dönemli D vitamini eksikliğinde herhangi bir belirti görülmeyebilir.

    Ancak bir süredir devam eden D vitamini eksikliğinde aşağıdaki “erken dönem” belirtileri ortaya çıkabilir.

    Depresyon: D vitamini eksikliğinde görülen depresyon çok şiddetli olmayabilir ve daha çok kendinizi “nedensiz olarak hüzünlü hissetmeniz olarak” tanımlanabilir. Bunun nedeni, beyinde üretilen ve ruh halinin düzenlenmesinde kullanılan serotonin seviyesinin D vitamini eksikliğine bağlı olarak düşmesidir.
    Bu alanda yapılmış pek çok çalışma var. Örneğin 2006 yılında 80 yetişkinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre yeterince D vitamini almayanlar diğerlerine oranla depresyona 11 kat daha yatkın.

    Kemik Ağrıları: Özellikle güneşin kendini fazla göstermediği kış aylarında D vitamini eksikliğine bağlı olarak kemik ağrısı görülme riski artar. Bu kemik ağrıları eklem ağrılarından farklı olarak tüm vücut genelinde hissedilebilir ve ağrılara halsizlik eşlik edebilir.

    Eğer D vitamini eksikliği uzun süre devam ederse yetişkinler “osteomalazi” adı verilen kemik yumuşaması, çocuklarda ise “raşitizm” görülebilir.


    Soğuk Algınlığı: Çocuğunuz sık sık soğuk algınlığı yaşıyorsa bunun nedeni D vitamini eksikliği olabilir. Yapılan araştırmalar D vitamini eksikliği olan çocuklarda üst solunum yolları enfeksiyonlarının daha çok görüldüğünü ortaya koyuyor.

    Kasların Zayıflaması: D vitamini eksikliği vücudumuzdaki kas dokusunun büyük bölümünü oluşturan ve iskelet kasları olarak adlandırılan kasların zayıflamasına yol açabilir.

    Başın Terlemesi: Başın normalden fazla terlemesi hem çocuklarda/bebeklerde hem de yetişkinlerde D vitamini eksikliğine işaret ediyor olabilir.

    Diğer Belirtiler: Kas krampları, halsizlik, eklem ağrıları, kilo alma, yüksek tansiyon, baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, mesane sorunları, kabızlık veya ishal gibi sindirim sorunları erken dönem D vitamini eksikliği belirtileri arasında yer alıyor.


    D Vitamini Eksikliğine Bağlı Görülme Riski Artan Hastalıklar
    D vitaminin yukarıdaki erken dönem belirtilerine ek olarak uzun dönemli D vitamini eksikliğinde bazı hastalıkların görülme riski artmaktadır.

    Kalp Hastalıkları: D vitamini kan basıncının (tansiyonun) düzenlenmesi, damar tıkanıklığına bağlı (aterosklerotik) kalp hastalıklarının önlenmesi, kalp krizi ve felç riskini düşürmek için son derece önemli bir vitamindir.

    D vitamini ve kalp hastalıklarının görülme oranı üzerine yapılan araştırmalar, D vitamini eksikliği olan kişilerde çeşitli kalp hastalıklarının görülme oranının %50’ye kadar artabildiğini ortaya koyuyor.


    Bağışıklık Sistemi Hastalıkları: D vitamini güçlü bir bağışıklık sistemi için de gerekli. Eksikliğinde, merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olan MS (multipl skleroz) ve diğer bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıkların görülme riski artıyor.

    Bunama: 65 yaş ve üzeri 1600 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre D vitamini seviyesi düşük olan kişilerin diğerlerine oranla %53 daha fazla bilişsel problem yaşadığı tespit edilmiş. Bu bilişsel problemler arasında düşünme ve problem çözme yeteneğinin zayıflaması, davranış bozuklukları, hafızanın zayıflaması, Alzheimer hastalığı ve bunama yer alıyor.

    Kanser: Yetişkin erkeklerde en çok görülen kanser türlerinden biri olan prostat kanseri D vitamini eksikliği yaşayan kişiler arasında daha yaygın.

    Aynı durum meme kanseri için de geçerli. Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre D vitamini meme kanseri riskini önemli oranda azaltıyor. Tersi durumda, yani D vitamini eksikliğinde ise meme kanseri riski artıyor.

    Şizofreni ve Depresyon: D vitamini eksiklği yaşanlarda şizofreni hastalığı görülme oranı 2 kat daha fazla. Beyin kimyasının dengesi için önemli bir vitamin olan D vitamini eksikliği aynı zamanda depresyona da yol açabiliyor.

    D Vitamini Eksikliğinde Görülme Riski Artan Diğer Hastalıklar: Parkinson hastalığı, kronik ağrılar, obezite, hipertansiyon, diyabet, osteoartrit, gut, kısırlık, fibromiyalji, diş eti hastalıkları, sedef hastalığı.

    Ne Kadar D Vitamini Almamız Gerekiyor?
    Günlük olarak alınması gereken D vitamini miktarı yaşa bağlı olarak değişmektedir.
    0-12 ay: 400 IU
    1-13 yaş: 600 IU
    14-18 yaş: 600 IU
    19-70 yaş: 600 IU
    70 yaş üzeri: 800 IU
    Gebelik ve emzirme dönemi: 600 IU
    Yukarıdaki yaşlara göre günlük D vitamini ihtiyacı bilgileri ABD merkezli Gıda ve Beslenme Kurulu’nun (Food and Nutrition Board) sağlıklı bireyler için önerdiği rakamlardır. Kişinin D vitamini ihtiyacı sağlık koşullarına göre değişebilir. Bu nedenle sizin için en uygun günlük D vitamini tüketimi bilgisini ancak bir uzmandan alabilirsiniz.


    D Vitamini İhtiyacını Karşılamak İçin Güneşten Nasıl Faydalanabilirim?
    Cildinizin D vitamini üretebilmesi için direkt olarak güneşte kalması gerekiyor. İç mekanlardaki, gölge bölgeler veya camdan gelen güneş ışınları pek işe yaramıyor.

    Bulutlu havalar, ten renginin koyu olması güneşin D vitaminine çevrilmesini olumsuz yönde etkileyen diğer faktörler.


    Cildin yeterince D vitamini üretebilmesi için uzmanların önerisi vücudun büyük bir kısmını (kollar, bacaklar, sırt bölgesi gibi) güneş kremi sürmeden 10-15 dakika güneşe göstermek. Haftada 3-4 gün bu uygulamayı yaparsanız vücudunuz ihtiyacı olan D vitaminini üretecektir. 10-15 dakika yeterli ve daha fazla güneşte durmak daha fazla D vitamini üretileceği anlamına gelmiyor.
    Ayrıca korumasız olarak uzun süre güneşte kalmak cilt kanseri gibi ciddi hastalıkların riskini artırabiliyor. Bu nedenle 10-15 dakika güneşte durduktan sonra ya gölge bir noktaya geçmelisiniz yada yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi sürmelisiniz.

    D Vitamini İçeren Gıdalar
    Soğuk iklimlerde yaşayanlar, çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle güneşe çıkamayanlar veya havanın sürekli bulutlu olduğu bölgelerde olanlar için D vitamini içeren gıdalar “takviyesiz” D vitamini için iyi bir kaynak olabilir. Fakat maalesef çok fazla gıdada D vitamini yok ve güneş olmadan sadece gıdalarla ihtiyacınız olan D vitamini almanız biraz zor görünüyor. D vitamini içeren besinler sayfasında hangi gıdaların D vitamini içerdiği ve ne kadar içerdiği ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

    D Vitamini Eksikliği Nasıl Belirlenir?
    Doktorunuz D vitamini eksikliğinde şüphelenirse veya kemik zayıflığı, anormal kalsiyum, fosfor değerleri, çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde kolay kemik kırılması, kistik fibrosiz, Crohn hatalığı varsa veya diğer bir hastalıktan dolayı D vitamininin takip edilmesi gerekiyorsa D vitamini testi isteyebilir.

    D vitamini seviyesinin belirlenmesinde kullanılan “25 OH Vitamin D testleri” koldan alınan kan numunesi üzerinde yapılır. Bu testler için önceden bir hazırlık yapılması gerekmez.


    D Vitamini Takviyesi Kullanmalı mıyım?
    D vitamini takviyeleri genel olarak güvenli kabul edilmekle birlikte D vitamini takviyesini veya diğer besin desteklerini bir uzmana danışmadan kullanmamalısınız. Zaten bu vitaminin eksikliğini yaşıyorsanız doktorunuz sizin için gerekli miktarı içeren vitamin takviyesini yazacaktır.
    Ayrıca D vitamini takviyesinin özel olarak dikkat gerektirdiği bazı durumlar ve hastalıklar var. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar, böbrek hastalığı olanlar, kanında yüksek miktarda kalsiyum bulunanlar, paratiroid bezleri aşırı çalışanlar, lenfoma ve tüberküloz hastalığı olanlar doktora danışmadan D vitamini takviyesi kullanmamalıdır.

    D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

    Günde 10-15 dakika güneş ışığı görmek vücudun yeterince D vitamini üretmesine olanak tanımasına karşın D vitamini eksikliği oldukça sık görülen bir durumdur. Ülkemizde açıklanmış bir veri yok ama dünya genelinde yetişkin nüfusun %20’sinden fazlasının bu vita ...

    Daha fazla »»
     Gözat 
    1 Beğen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Akış kanalı resimleri Albümüne 1 görüntü ekledi
    BAYRAKTAR ÇANKAYA EVİ
    Çankaya Belediyesi 23. Çankaya Evi’nin temelini Bayraktar Mahallesi’nde attı. 2016'yı "Yatırımların Yılı" ilan eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bayraktar Çankaya Evi'nin 15 Eylül'de hizmete gireceğini söyledi.

    96 ayrı branşta kursların verildiği Çankaya Evlerinin sonuncusu olan Bayraktar Çankaya Evi engelli vatandaşların kolaylıkla yararlanabilmesi için engelsiz olarak inşa edilecek. İçerisinde çok amaçlı kullanıma uygun büyük bir salonu ve 5 adet dersliği bulunacak Bayraktar Çankaya Evi 270 m² üzerine yapılandırılacak. Yaşlı yurttaşlar için Bahar Evi olarak hizmet verecek bir mekanı da içinde barındıracak Bayraktar Çankaya Evi, kadın, çocuk, her yaştan Bayraktarlılara hizmet verecek donanıma ve hizmet alanlarına sahip olacak.

    BAYRAKTAR ÇANKAYA EVİ
    Çankaya Belediyesi 23. Çankaya Evi’nin temelini Bayraktar Mahallesi’nde attı. 2016'yı "Yatırımların Yılı" ilan eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bayraktar Çankaya Evi'nin 15 Eylül'de hizmete gireceğini söyledi.

    96 ayrı branşta kursların verildiği Çankaya Evlerinin ... Devamı >>>>

    5 üye beğendi
    5 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Akış kanalı resimleri Albümüne 1 görüntü ekledi
    ÇANKAYA HALK KART
    KADINA EKONOMİK DESTEK: ÇANKAYA HALK KART

    Sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan ailelere, anlaşma yapılan bir markette alışveriş imkanı sağlayacağız. Temel ihtiyaçların karşılanabileceği Çankaya Halk Kart, ailede kadına verilecek. 2016 yılında Çankaya Halk Kart ile 2000 aileye ulaşılmasını hedefliyoruz.
    5 üye beğendi
    5 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül ÜniversitesiÇankaya Belediyesi'nın Durum güncellemesini beğendi
    ÇANKAYA'NIN ADI
    “… Üzeri tamamen yeşil yosunlarla kaplanmış büyüdükçe bir kaya ve kayanın koltuğundan pırıl pırıl akan bir su kaynağı. Suyun ayağında yıkılmış harap havuza benzer bir taş yığını. Yıllarca önce burada bir hayat varmış, bu besbelli…

    Yaşlı beyaz sakallı bir koca, subaşında otura yolculara anlatıyordu. Hafızamda kalan kırıntılar hâlâ dün gibi. Şöyle diyordu koca:

    Asırlar önce bu akan su şu ilerdeki havuzda toplanırmış. Nice dertlere deva, onulmaz hastalara şifa, canlara can verirdi. Bu yüzden buraya Çankaya demişler. Harplerde istilalarda yıkılmış harap kalmış, suyun gözü kapanmış; bizim olunca buralara yerleşen ekalliyet suyun gözünü açmıştır. Ama ne derde deva, ne hastaya şifa, ne de cana can vermez olmuş. Lakin Çankaya adı bugüne kadar sürmüş gelmiş…” (Şeref Erdoğdu: Ankara’nın Tarihi Semt İsimleri ve Öyküleri, T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları, 2.Basım, Ankara, s.59)

    “Çankaya ismi, Yazar Mehmet Kemal’in bir araştırmasına göre Çankayası isminden gelmektedir. Zamanla sonundaki “SI” hecesi düşerek bugünkü şeklini almıştır. Mehmet Kemal bu konuda şunları yazıyor: “Papazın Bağı denen bölgede bir kilise varmış. Tapınma saatlerinde bu çan durmadan çalarmış” (Çankaya İsmi Nereden Geliyor?” Sabah Başkent, 25 Haziran 2000)

    Hürriyet gazetesinden Ceyda Küçükali’nin 2 Mayıs 2004 günkü Hürriyet gazetesinin Ankara ekinde yer alan röportajın ardından; Ankaralılardan semt, sokak, yapı adları hakkında bilgisi olanların bilgilerini aktarmaları çağrısında bulunulmuştum. Birkaç Ankaralıdan yanıt geldi. Çağrımı yanıtlayanlardan biri Türk Ocakları genel sekreteri Yücel Hacaloğlu idi. Çankaya adı hakkında verdiği bilgi şöyleydi:

    “Çankaya isminin Çengikayası olduğu, burada çengi oynatıldığı Çengikayası’nın değişerek Çankaya olduğu rivayeti vardır. (Rıfkı Melul Meriç’ten naklen Prof.Dr.M.Kaya Bilgegil tarafından bana aktarılmıştı).”

    Dr. Rıfat Özdemir’in “XIX.Yüzyılın ilk yarısında Ankara” adlı kitabında da Ankara’nın çevresindeki tarım yapılan yeşil kuşakta yer alan bağ ve bahçeler tanımlanırken Çengi Kayası Bağları anılmaktadır. (Dr. Rıfat Özdemir: XIX. Yüzyılın İlk Yarısı Ankara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları 694, Ankara 1986, s 217)

    Kaynak:

    ŞENYAPILI, Önder, Ne Demek Ankara; Balgat, Niye Balgat? ODTÜ Yayıncılık, Aralık 2004, Ankara

    ÇANKAYA'NIN ADI
    “… Üzeri tamamen yeşil yosunlarla kaplanmış büyüdükçe bir kaya ve kayanın koltuğundan pırıl pırıl akan bir su kaynağı. Suyun ayağında yıkılmış harap havuza benzer bir taş yığını. Yıllarca önce burada bir hayat varmış, bu besbelli…

    Yaşlı beyaz sakallı bir koca, subaşında otura yol ... Devamı >>>>

    1 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül ÜniversitesiÇankaya Belediyesi'nın Durum güncellemesini beğendi
    RAKAMLARLA ÇANKAYA
    • Çankaya 1936 yılında ilçe durumuna geldi.
    • Çankaya’da 124 mahalle vardır.
    • İlçemizin 2015 verilerine göre nüfusu 922.536’dır.
    • Gündüz nüfusu 2 milyonu aşmaktadır.
    • Çankaya’da 4 devlet, 8 vakıf üniversitesi ve Kara Harp Okulu bulunmaktadır.
    • Çankaya’da 100 bin aşkın üniversite öğrencisi bulunmaktadır.
    • 103 İlköğretim okulu, 46 lise, 59 özel okul ilçemizin sınırları içinde yer almaktadır.
    • Konut sayısı 333 bin 537’dir.
    • İş yeri sayısı 107 bin'dir.
    • 114 Büyükelçilik bulunmaktadır.

    RAKAMLARLA ÇANKAYA
    • Çankaya 1936 yılında ilçe durumuna geldi.
    • Çankaya’da 124 mahalle vardır.
    • İlçemizin 2015 verilerine göre nüfusu 922.536’dır.
    • Gündüz nüfusu 2 milyonu aşmaktadır.
    • Çankaya’da 4 devlet, 8 vakıf üniversitesi ve Kara Harp Okulu bulunmaktadır.
    • Çankaya’da 100 bin aşkın ün ... Devamı >>>>

    1 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
    Dokuz Eylül ÜniversitesiÇankaya Belediyesi'nın Durum güncellemesini beğendi
    Nikâh Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Çiftlerden birinin veya her ikisinin yerleşim yeri adresinin Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde olması halinde,

    Evlendirme Birimimize (Vedat Dalokay Nikah Salonu) birlikte müracaat etmeleri,
    Adresleri Çankaya Belediyesi sınırları dışında olup, belediyemizde evlenmek isteyenlerin, içlerinden birinin bağlı olduğu belediyenin Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat ederek Evlenme İzin Belgesi getirmeleri gerekmektedir.

    İletişim:
    0 312 458 89 74
    458 89 00 / 1851
    Vedat Dalokay Nikah Salonu Kurtuluş Parkı İçi Yenişehir/Ankara

    Nikâh Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Çiftlerden birinin veya her ikisinin yerleşim yeri adresinin Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde olması halinde,

    Evlendirme Birimimize (Vedat Dalokay Nikah Salonu) birlikte müracaat etmeleri,
    Adresleri Çankaya Belediyesi sınırları dışında olup, belediyemizde ... Devamı >>>>

    1 Beğen 0 Yorum Yap
    Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Projem

Henüz hiç projeler başlamamış

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: 5 ( 6 oranlar)
'':
Yanıp sönen efekti
Kaydırma efekti
Değerlendirme: