OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
2015 ÖTV Hurda araçların trafikten toplanması. Bloglar | Sosyallift©
Loading...
 
tr

Konumuz başlığından da anlaşıldığı gibi artık bir çok kişinin canını sıkan ve uzun zamandır bilgi edinilmek istenen hurda vasfında ve kullanım yaşını doldurmuş araçlara ek olarak model yılı nazarında artık verimliliğini yitirmiş ve çevreye zarar veren araçların belirli ücretler karşılığında devlet tarafından toplanmasına yönelik çalışmalar.

2014 yılı Nisan ayını hedef göstermelerine rağmen ötv araç yasası hakkında hiç bir gelişme yaşanmamıştı. Binlerce kişinin hüsrana uğradığı bu haberin asıl sapma kaynağı 2 durumda söz konusu olmuştu. 1. Hepinizin çok iyi bildigi gibi sanal dünyada milyonlarca sitenin kıyasıya savaşı. bu savaşta yüzlerce site Moderator ve Gazete yayınlarına ait sitelerde sadece insanları sayfalarına çekebilmek adına eski haberlerin tarihleri değiştirilerek insanları yanıltması.

2.Haber yayın kanalarının sanal ortamdaki haberini politika ile ilgili millet vekilleri ve bakanlarının ayak üstü sadece görüşlerini kesin gibi göstermeleri. Arkadaşlar Bir bakanın yada 3 beş millet vekilinin bunu istemesi ile sizin istemeniz arasında hiç bir fark yok. sizlerin en güncel olarak faydalana bileceğiniz bilgi meclis huzurunda görüşülen bilgidir. Bir bakan ortaya atar konuyu ok ama bunu mecliste değilde muhabirlere demesi arasındaki farktır.

Neyse gelelim konumuza binlerce insanın sabırsızlıkla kelimesini kullanmak içimden gelmiyor açıkçası çünkü insanlar artık olmayacağına kendilerini inandırmış durumda. 2014 yılında yapılan torba yasalarının amaçlarına dayanarak bir açılama yapılmıştır. Açıklamada İhracat fazlası ve ihraç ürünlere eş olarak milli hasılanın yükselmesi gösterilerek. Hurda araç konusunda bir konuda karar kılındı.

Hurda araç yasası gereği.

a) Hurda araçların eskiye dönük belli hususlardaki borçlarının silinmesi karşılığı araçların trafikten çekilmesi.

b) Borçlanmak istemeyenlerin araçlarını yerli araçlar ile takas indirim koşulu ile trafikten çekilmesi.

bunların hepsi iyi güzelde ortalıkta en büyük sorun politika içinde şu konuşuldu ve bu yasa geçirildi.

Araçların değerlerinde yıl ve kullanım koşulları gereği bazı model ve araçların teslim edilecek ücretin üstünde piyasaya hakim olmaları.Bundan dolayı bir çok itiraz almasından dolayı konu görüşülmedi. Şimdi gelelim hurda araç yasası neden çıkartılmıyor. Aslında konu herkes tarafından anlaşılmış olmalı. Devlet son çıkardığı af kanunu kapsamlı torba yasada sizlerin elinizdeki araçların af kapsamında zaten kendiniz trafikten çekmenize yönelikti. Bu katılım ile elindeki aracının borcu olmayana yerli araba satıldı. Borcu olanında borcuna karşılık hurdası alındı.

Olası 2015 tarihinde ÖTV hurda vasfında araçların toplanmasına yönelik çalışmalar yine gecen seneki gibi konuşulmaktadır. Ama söz konusu sadece dedikoducu gazetelerin gündem dolduran sanal haberlerinden başka şey değildir. Bunun sebebine gelince bunu sizlere direk anlaşılır bir dilde anlatacağım. Devlet size daha yeni çıkardığı yasa karşılığında piyasadan binlerce aracı trafikten ve sokak aralarından kaldırdı. Şuan ki kanunda 1992 tarih ve eskisi gösteriliyordu. Şimdiki kanunun geçerliliği 5 yılı doldurması gerekmekte buda neye denk gelir 2000 model demek piyasa değeri ile devlet sizden aracınızı almaz, alamaz bu 2. El piyasası sahipleri Otomotiv sektörleri tarafından katti bir şekilde itiraz edilerek durdurulacaktır. Devlet'de komik rakamlarla sizlere son kalan ve arık veriyim kurtulayım dedikleri araçları da bedavaya alacak bu işlem baharı görmeden bitecek.

Sayın okurlar yazım gayet sokak dilinde ve biraz nahoş gelebilir ama sizlere tatlı tatlı yazan isteyen gazete sitelerine gidin orada hem yazım hatası olmayan hemde gayet güzel bir dilde yalan yanlış eski haberer'le avununuz. Sizlere nacizane fikrimi sunarım uyarmı uymazmı bilmem benimki tafsiye. Araçlarınızın muayene ve sigorta , vergilerini ödeyiniz asla bunları boşlamayınız. Bekletirim çıkar umudu ile beklemek isteyen arkadaşlarım sigorta acentelerine uğrayarak geçici trafikten çekme belgesi alınız. Hem vergi hemde diğer mecburiyetlerden muaf olunuz. Ben bunu ödeyip ne yapacağım diyenler bu gün eliniz dar olabilir yarın ne fırsatın kapınızı çalacağı bilinmez en azından taşıya bileceğiniz bir kamburunuz olsun. Yerli araçlar fikride iyi bir fikir durumu olan gitsin versin derim.Saygılarımla.


OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Paylaş:

Duvar

ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası VİP
Şubat 3 '15
Yorumlarınızda efendiliğinizi koruyunuz lütfen bayan arkadaş ve yaşı küçük olan sayfa gezğinlerimizin olduklarını unutmayınız.
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar ÖTV Hurda Araç Torba Yasası Bilgi Sayfası
Eklendi Şubat 3 '15
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: 4.67 ( 3 skorlar)