OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
İngiltere Gelişen Teknoloji ile Sağlık Sektöründe Devrim Yapacak! F...
Loading...
 
tr
Tayfun Göktaş
Tayfun Göktaş Kasım 7 '18

İngiltere’nin Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, Ulusal Sağlık Sistemi’nin 70. yıldönümüne sayılı gün kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde;

Ulusal Sağlık Sistemi, çok yakında İngiltere’deki herkesin kullanabileceği ücretsiz bir sağlık uygulaması başlatacaklarını açıkladı. Hastaların doktor randevularını alabilecekleri ve reçete talep edebilecekleri uygulamayı Apple Store ya da Google Play’den indirilebilecekleri belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu vurgulayarak bunun insanların sağlık hizmetlerine erişme biçiminde devrim yaratacağını dile getirdi. Bugün yapılan duyuruda, Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) uygulama aracılığıyla İngiltere’deki hastalara tıbbi bakımları konusunda ciddi olanaklar sağlayacağı söylendi.

Aralık’ta başlaması planlanan uygulamanın, hastalara tıbbi kayıtlarını görme, tekrar reçete talep etme ve organ bağışçısı olarak kayıt yapma gibi fırsatlar vereceği bildirildi.

Jeremy Hunt, NHS Digital ve NHS England işbirliğiyle geliştirilen uygulamanın pek çok hastayı sinir eden sabah 8 randevularını sona erdireceğini düşündüğünü dile getirdi. Teknolojinin
bankacılık, seyahat ve alışveriş gibi gündelik hayattaki birçok şeyi değiştirdiğini kaydeden Hunt, aynı dijital devrimin sağlık hizmetlerinde de geçerli olduğunu, bunun daha uzun, kaliteli ve kurtarılan hayatlar getirdiğini söyledi.

Genel Pratisyenlik Kraliyet Koleji Başkanı Helen Stokes-Lampard da NHS uygulamasının önemli ve yapıcı bir adım olduğunu bildirdi.

İlaveten; hastaların kişisel verilerinin en üst düzeyde korunmasını sağlamak için yeterli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Ve bu hususta düşüncesini; “Hastanın tıbbi geçmişinin bireylerin telefonlarındaki uygulamada erişilebilir olacağını dikkate alarak; kullanılan kimlik doğrulama sistemlerinin en yüksek uluslararası güvenlik standartlarını taşıdığından emin olmalıyız” şeklinde aktardı.

Ve bu duyurunun, Theresa May’in “önümüzdeki 5 yıl boyunca sağlık sektörüne 20 milyar sterlin harcama yapılacak” sözünün ardından gelmesi dikkat çekti.

Öte yandan, İngiltere’nin sağlık sektöründeki tek gelişmenin bu olmaması da ilgi uyandırdı. Çünkü Jeremy Hunt, ücretsiz uygulamanın yanında Ulusal Sağlık Sistemi’nin personel sıkıntısını çözmek için robotları kullanacaklarını açıkladı. Yapay zeka ile donatılmış robotların, aşırı iş yükü binmiş sağlık çalışanlarına destek olmak ve yaşlı hastalara yardım etmek için kullanılabileceğini söyleyen Sağlık Bakanı, “bu bir sağlık devrimi olacak” tanımını kullandı.

NHS’nin 70. yıldönümü öncesinde konuşan Jeremy Hunt, İngiltere’nin sağlık hizmetlerini Japonya, Hong Kong gibi teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerden öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Bu yılın başında Japonya’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Hunt; “2040’a kadar ülke nüfusunun 3’te 1’i 65 yaşın üzerinde olacak ve Japonya bu durumu geliştirdiği teknolojilerle karşılık verdi.

Hastaların sağlık durumlarını akıllı telefonları aracılığıyla izlemeleri ve bakım evlerinde destek hizmet için robot kullanmaları bunlardan bazıları” dedi. Ulusal Sağlık Sistemi’ni değiştirmek için NHS’de bu tür yeniliklerin daha fazlası olması gerektiğini savundu. Tüm bunların yanında Jeremy Hunt, NHS’nin yenilik ve teknoloji araştırmaları için ekstra 215 milyon sterlinlik fonun ayrıldığını söyledi.

Kaynak: https://paratic.com/ingiltere-teknoloji-saglik-sektorunde-devrim/

Paylaş: