OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
John Kennedy Hayatı - John Fitzgerald Kennedy Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Konu yeri: Forum » General » Sözlük Wiki
Serkan BEKİROĞULLARI
Serkan BEKİROĞULLARI Eylül 21 '20
John Fitzgerald Kennedy, 35 inci ABD Başkanı, başkan olarak seçilecek en genç adamdı. Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı katkıları ölçülemeyen Amerikalı bir politikacıydı. JFK, Amerika Birleşik Devletleri (1947-1953), Birleşik Devletler Senatörü (1953-1960) ve son olarak Birleşik Devletler Başkanı (1961-1963) olarak görev yaptı. 29 Mayıs 1917'de zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen JFK, mükemmel ama aynı zamanda kötü hatıraları da içeren sekiz kardeşiyle şanslı bir hayat sürdü. Kennedy'nin eğitim geçmişi, hayatı boyunca başarılı olmasını sağladı. 1936'da Harvard Üniversitesi'ne transfer olmadan önce Princeton Üniversitesi'nde bir dönem geçirdi ve burada akademik hayatının yanı sıra sosyal yaşamında da başarılı oldu. Kennedy'nin üst düzey tezi, Why England Slept,İngiltere'nin, 1940'ta kitap olarak yayınlanan II.Dünya Savaşı'nda Almanya ile savaşmaya neden bu kadar hazırlıksız olmasının nedenlerini açıkladı. 1946'da terhis olana kadar ABD Donanması'nda deniz subayı olarak görev yaptı. JFK, Amerika Birleşik Devletleri temsilcisi (1947-1953), Birleşik Devletler Senatörü (1953-1960) ve son olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (1961) olarak görev yaptı. -1963).


John F. Kennedy, Amerikan siyasetinde devrim yarattı. Başkan seçildikten sonra, Amerikalıların hala bu güne hayran kaldığı bir konuşmayla millete hitap etti. Açılış Konuşması tarihteki en güçlü ve etkili konuşmalardan biridir. Kennedy ve yönetimi Amerikalılar için ekonomik istikrara odaklandı. Amerika'da ekonomik büyümeyle sonuçlanan bireyler ve işletmeler için 11,1 milyar dolarlık bir vergi indirimi yapma kararını aldı. ABD tarihine büyük bir katkı olan Barış Gücü'nü kuran Kennedy, Amerikalıları az gelişmiş uluslara eğitim, inşaat, çiftçilik ve sağlık hizmetleri programlarıyla yardım etmeye ikna edebildi. Bunun bir sonucu olarak, birçok Amerikalı 139 ülkenin başarısına yardımcı olmak için çabaladı. Yaşlılar için eğitim ve tıbbi bakım için fon yaratmaya çalışmak, Kennedy, New Frontier programını yarattı. Kennedy'nin kariyerindeki bu iki başarı, Uzay Programı'nın başarısıyla karşılaştırılamaz. İlk önce Sovyetler Birliği'ni aya varmak için yarışırken, Kennedy, Amerika'nın ihtiyaç duyduğu Amerika'nın egosunu övünmeye hevesliydi. Bu, Amerika'nın uzay teknolojisinde aşırı bir gelişmeye yol açar.




JFK'nin başarıları ve mirası, tüm dünyadaki Amerikalılar ve vatandaşlar tarafından sonsuza kadar hatırlanacak. Amerika'nın ve dünyanın gelişmesine yaptığı katkılar, başkanlığından çıkan olumlu sonuçlar nedeniyle asla unutulmayacak. İyimser kişiliği ve mükemmellik konusundaki kararlılığı, onu bugün bildiğimiz olağanüstü başkan yapan şeydi.




Genel hayatı ve aile ilişkileri.

29 Mayıs 1917'de John F. Kennedy, Brookline Massachusetts'te doğdu. Kennedy'ler o zamanın en zengin ailelerinden biri olarak kabul edildi. Çocukluğu iyi ve kötü anılarla doluydu. JFK birçok çocukluk hastalığına katlanmıştı. Yaklaşık iki buçuk yaşındayken, neredeyse kızıldan ölüyordu. Çocukluğu boyunca bronşit, su çiçeği, kızamık ve daha pek çoğundan muzdaripti, bu da onu haftalarca yatağa bağımlı bıraktı. Connecticut'ta Choate School olarak bilinen bir yatılı okula gitti. Choate'de geçirdiği süre boyunca Kennedy, Mayo Clinic'e girip çıkmıştı. Tıbbi sorunlarının okulu bitirmesine engel olmasına izin vermedi. Choate'den mezun olduktan sonra JFK, Harvard Üniversitesi'ne girdi. Yetiştirilmesi onu olduğu gibi yaptı. Kız kardeşi Rosemary zihinsel engelliydi. Kennedy ona şefkat duydu ve bu da onu her şeye şefkatli hissettirdi. Kendini herhangi birinin yerine koydu ve nasıl hissettiklerini anladı. Yetiştirilmesinin onu başkalarına sempati duymasını sağlayan bir başka yönü de annesi Rose'du. Rose, hiçbir çocuğun hiçbir şeyden şikayet etmemesini sağladı. Her şeye sahip olduklarını ve şikayet etmek için hiçbir neden olmadığını düşündü. Çocukluk ve genç yetişkinlik dönemindeki tüm deneyimleri boyunca, Amerikalıların gördüğü ve sevdiği kişiydi. Hiçbir şeyin onu durdurmasına izin vermedi ve yaşamak zorunda olduğu şeyden şikayet etmediğinden emin oldu. Rose, hiçbir çocuğun hiçbir şeyden şikayet etmemesini sağladı. Her şeye sahip olduklarını ve şikayet etmek için bir neden olmadığını düşünüyordu. Çocukluk ve genç yetişkinlik dönemindeki tüm deneyimleri boyunca, Amerikalıların gördüğü ve sevdiği kişiydi. Hiçbir şeyin onu durdurmasına izin vermedi ve yaşamak zorunda olduğu şeyden şikayet etmediğinden emin oldu. Rose, hiçbir çocuğun hiçbir şeyden şikayet etmemesini sağladı. Her şeye sahip olduklarını ve şikayet etmek için hiçbir neden olmadığını düşündü. Çocukluk ve genç yetişkinlik dönemindeki tüm deneyimleriyle, Amerikalıların gördüğü ve sevdiği kişiydi. Hiçbir şeyin onu durdurmasına izin vermedi ve yaşamak zorunda olduğu şeyden şikayet etmediğinden emin oldu.




1940'ta John F. Kennedy, ABD Ordusu'na atandı. Formda olduğunu ve gitmeye hazır olduğunu biliyordu. Ne yazık ki tıbbi testlerinde başarısız oldu. Kennedy askerlikten çıkabilirdi, ama yapmak istedi. Babasının yardımıyla, birkaç ip çekildi ve JFK, Donanmada hizmet etme hakkını aldı. Washington DC'den çok uzak olmayan bir yere yerleştirildi. Kennedy'nin bir hayatı ve bir işi vardı. Vahşi davranışlarıyla tanındı ve babası onu transfer ettirdi. Kennedy evrak işlerini bitirdi ve bir devriye botunda komutan olmayı başardı. 2 Ağustos 1943'te Kennedy'nin teknesi bir Japon savaş gemisi tarafından vuruldu ve ikiye bölündü. Bu, Kennedy'nin iki mürettebat üyesini öldürdü. Kennedy bir mürettebat üyesi bulup onu kurtarmayı başardı. Bu süreçte sırtını yaraladı. Döndüğünde Deniz Piyadeleri Madalyası aldı. Kennedy, ülkesine hizmet ettikten sonra siyasi dünyaya elini uzattı. 1946'da Kennedy, Massachusetts'i temsilen Kongre için koştu ve kazandı. Temsilciler Meclisinde 3 dönem görev yaptı ve ardından ABD Senatosuna seçildi.





Kennedy'nin senatör olduğu süre boyunca, yirmi üç yaşında Jacqueline Bouvier ile evlendi. Tüm siyasi kariyeri boyunca tıbbi sorunların asla ortadan kalkmayan etkilerini hissetti. İnandığı şey için savaşmaya kararlıydı. Senatör iken, Kennedy'ler ilk çocukları Caroline'i karşıladı. Kennedy, Amerika'da çok popüler oldu. 13 Temmuz 1960'da John F. Kennedy, Demokrat partinin başkan seçimi olarak seçildi. Kennedy, Nixon'u çok yakın bir yarışla yendi. Başkan olan en genç kişi ve ilk katolik oydu. Başkan olmadan hemen önce Kennedy'ler ikinci çocukları John Junior'ı karşıladı. JFK, Amerika üzerinde güçlü bir etki yarattı, ancak fikirlerini uygulamaya koyma şansı bulamadan suikasta kurban gitti.





Kennedy, başkanlığı sırasında yoksulluk gibi konuları ele almak için ekonomik programlar başlattı. Ayrıca tüm Amerikalılara eşit haklar vermeye kararlıydı. Onun da bir dünya barışı vizyonu vardı. Hem evde hem de dünyada bir şeyler yapılması gerektiğini biliyordu. Suikast nedeniyle tüm planları yarıda kaldı. Planlarının çoğu yerine getirilemedi.






Suikat ve Sonrası.

"Başkan John F. Kennedy, yaşadığından daha uzun yıllardır öldü, ancak 22 Kasım 1963'teki suikastı, en iyi belgelenmiş olmasına rağmen Amerikan Tarihinin en yanlış anlaşılan olaylarından biri olmaya devam ediyor." Steven M. Gillion, Kennedy Suikastı - 24 Saat Sonra adlı kitabının Önsözünde yazıyor .Kitap, Başkan John F. Kennedy'nin kasvetli suikastının sonuçlarını tartışıyor. Başkanlığı ve suikastı sırasında kullanılan aynı televizyon kameralarının arkasındaki muazzam ironiyi tartışıyor. Başkan ve vatandaşları arasındaki duygusal bağı gösterdiler ve daha sonra ölümünü tüm Amerikalılar arasında paylaşılan kişisel bir olaya dönüştürdüler. Bu kameralar, başkanlığı boyunca, suikasttan birkaç dakika sonra ve cenazesine kadar olan olayları takip etti.





Gillion, Amerikan halkının Kennedy suikastına duyduğu hayranlığı savunuyor. Suikastla ilgili süregelen hayranlıkları ve otoriteye karşı içgüdüsel şüphecilikleri, bir komplo teorileri endüstrisini doğurdu: Oswald yalnız mı? Ölümcül atış çimenli tepeden mi ateşlendi? Çekim, üst düzey hükümet yetkililerinin yer aldığı daha büyük bir komplonun parçası mıydı? " Kennedy'nin ölümü, başkanlık gücü arasındaki en yıkıcı ve sancılı geçişti.




John Hellmann, John F.Kennedi'nin öldürülmesinden sonraki on yıllar boyunca gelişen üç ana olguyu tartışıyor. Üç fenomen, kitabı boyunca önemli bir konudur. Hepsi onun Amerikan JFK efsanesi hakkındaki fikrinin yönlerini temsil ediyor. "Efsane" kelimesinin kullanımı, kelimenin sıradan kullanımı değil, Kennedy'nin dublörü fikrine geri dönüyor. Hellmann, ilk fenomenin diriliş rüyası olduğunu belirtir. Diriliş fikri “kahramanın mezardan dönüşü” dür. (146) Hellmann, bu dirilişin, kardeşi Robert gibi Beyaz Saray'da farklı bir Kennedy'ye sahip olarak gerçekleştirileceğini savunuyor. Ronald Reagan'ın kendi kendini JFK ile karşılaştırdığına inanıyor. Hellmann'ın tartıştığı bir sonraki fenomen şeytanoloji fikri ve bir kahramanın içinde yaşayan kötülüğü nasıl temsil ettiğidir. "Şeytan biliminin, suikast etrafında dönen komplo ile ilgili spekülasyonların öfkesi olduğunu" hissediyor. (146) Kennedy hakkında söylenen kötü şeylerin, inanılırlık için değil, yalnızca bir kitapta daha fazla sayfa doldurmak için sürüklendiğine inanıyor. Hiçbiri kanıtlanamadı, bu nedenle Hellmann bu dehşetlerin gerçek olmadığını savunuyor. Hellmann'ın tartıştığı son olgu küfürdür. Kennedy'nin ölümünden sonra meydana gelen başarılarının başkalarının şüpheci olmasına neden olduğunu düşünüyor. Bu, Kennedy'nin başkanlığı sırasında sakladığı yönlerin keşfiyle sonuçlandı. Bu argüman kitabı için önemlidir çünkü Hellmann'ın JFK'ye karşı ne hissettiğine dair bir fikir verir. Kennedy'nin eylemlerinin bir destekçisi olduğu anlaşılıyor. Hellmann'ın bu argümandaki gücü, fenomenlerin her biri hakkındaki açıklamasıydı.






Lyndon B. Johnson'ın John F. Kennedy Suikastı Sonrası Kongre

“Bir suikastçının kurşunu, Başkanlığın korkunç yükünü üzerime yükledi. Bugün yardımına ihtiyacım olduğunu söylemek için buradayım; Bu yükü tek başıma kaldıramam. Tüm Amerikalıların ve tüm Amerikanın yardımına ihtiyacım var. Bu Millet, derin bir şok yaşadı ve bu kritik anda, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti olarak, belirsizliği, şüpheyi ve gecikmeyi ortadan kaldırmak ve kararlılığa sahip olduğumuzu göstermek, sizin ve benim görevimizdir. aksiyon; liderimizin acımasız kaybından zayıflık değil güç elde edeceğimizi; şimdi harekete geçip harekete geçebileceğimizi ve yapacağımızı. "


Düzenlendi... Serkan BEKİROĞULLARI (Eylül 21 '20)
Paylaş: