OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
SMT Kurulumu ve Posta istemcileri POP kurmak Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Ağustos 1 '14
SMT Kurulumu ve Posta istemcileri POP kurmak

Eğer yukarıdaki müşteri veya cihazlardan birini kullanıyor değilseniz, biz aşağıda bazı müşterilerine yapılandırılmasıyla ilgili genel talimatları sunuyoruz. Eğer zorluklarla karşılaşırsanız, posta müşterinin müşteri destek departmanına danışmanızı öneririz - biz yukarıda listelenen değil istemciler için destek sağlayamıyoruz.

Standart yapılandırma talimatları:

Gelen Posta (POP3) Sunucusu - SSL gerektirir: pop.gmail.com SSL Kullan : Evet Bağlantı Noktası : 995
Giden Posta (SMTP) Sunucusu - TLS veya SSL gerektirir: smtp.gmail.com Kimlik Doğrulaması Kullan : Evet Bağlantı Noktası TLS / STARTTLS için : 587 SSL Port : 465

Sunucu zaman aşımları 1 dakikadan daha uzun, biz 5 tavsiye Tam Adı veya Görüntü Adı: [Adınız] Hesap Adı veya Kullanıcı Adı: tam e-posta adresiniz ([email protected] or@your_domain.com) E: E-posta adresiniz ([email protected] veya username@your_domain.com) Şifre: Gmail şifreniz

Eğer kullandığınız sürece yeni modunu birden fazla müşteri için postayı indirmek için, sen iletileri sunucuda bırakmak için değil tercih ettik emin olun. Gmail ayarlarında POP ayarları mesajları sunucuda kalmak olup olmadığını belirler nelerdir, böylece istemci bu ayar Gmail posta nasıl işleyeceğini etkilemez.

Istemci SMTP kimlik doğrulamasını desteklemiyorsa, Gmail adresinizi kullanarak istemci üzerinden posta göndermek için mümkün olmayacaktır.

Eğer sorun posta göndererek yaşıyorsanız ancak şifreleme posta istemcisi SMTP için etkin olduğunu teyit ettiyseniz, farklı bir bağlantı noktasına (465 veya 587) üzerinde SMTP sunucusunu yapılandırmak için çalışın.

Anlatım 2:

Smtp nedir?

Simple Mail Transfer Protocol kelimelerini baş harflerinden oluşan SMTP, "Basit mail transfer(Gönderme) protokolü" dür. Giden posta sunucusu olarakta bilinen Smpt mail göndermek için kullanılır. Pop3 ve Imap protokolleriyse gelen posta sunucusu olarak kullanılmaktadır. Smtp posta sunucusu 3. parti yazılımlarla mail gönderirken işimize yararsmtp

3. Parti mail programlarında yapılması gereken ayarlar nelerdir?

3. Parti mail programın kurulması gereklidir. Giden ve gelen posta sunucu ayarları gerçekleştirilerek, smtp portu girilmelidir.

Smtp portu nedir?

Smtp portu mail gönderirken mail gönderimini üzerinden gerçekleştirdiğimiz bir porttur. Varsayılan olarak 25 numaralı port'tur. Fakat spam mail gönderme olaylarının çoğalmasından ötürü Türktelekom tarafından 25 numaralı portkapatılarak smtp port numarası 587 nolu port olarak değiştirilmiştir. 3 parti mail programınızdada bu portu 587 nolu port olarak ayarlamalısınız.

Smtp port numarasını ayarlamazsam ne olur?

Smtp port numarasını ayarlamazsanız mail gönderme işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz.

3. Parti bir mail programıyla mail gönderme işlemi nasıl gerçekleşir?

3. Parti bir mail programıyla mail göndermeye çalıştığınızda öncelikle girdiğiniz hesap ve port bilgileri üzerinden bağlantı kurulmaya çalışılır. O yüzden hesap bilgilerinizi ve smtp portu gibi bilgileri doğru girmelisiniz. Herşeyi düzgü ayarladıysak bir mail yazdığımızda ve bunu gönder dediğimizde karşı smtp sunucumuz ile 587. port üzerinden bir bağlantı gerçekleşir. Bu port üzerinden kimlik denetlemeleriniz yapılır. Eğer denetleme başarıyla gerçekleşirse göndermek istediğiniz mailiniz gönderilir.

Smtp 25 nolu portun Smtp 587 nolu porttan farkı nedir?

İki stmp portuda aynı işlemi gerçekleştirsede arasındaki temel fark şudur. 25 nolu portta kimlik denetimi zorunlu değilken, 587 nolu portta kimlik denetimi zorunludur böylece spam e-postalarında önüne geçilmeye çalışılmıştır.

Örnek Stmp adresleri

Google Stmp adresi: smtp.gmail.com

Hotmail Stmp adresi: smtp.live.com

3. Parti mail programları hangileridir?

1- Outlook

2- Eudora

3- Kmail

4- Thunderbird

5- Evolution

6- Sylpheed

Paylaş: