OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Duşakabin Temizlemenin İpucları ve Kararan silikonlar; Forum | Sosy...
Loading...
 
tr
Eceduş Duşakabin
Eceduş Duşakabin Nisan 26 '16

Temizlik sırasında, işinize yarayabilecek birkaç ipucu:

Duşakabin düzenli temizlenmezse giderek beyazlığını kaybeder ve yer yer çıkarması oldukça zor gölgeler oluşur.

Her gün yalnızca 1 dakikanızı ayırarak bu sorunlardan tamamen kurtulmanız mümkün.

  • -Kuru bir beze, çamaşır yumuşatıcısı dökün. Bu bezle, duşakabini ovun. Sert su lekeleri, yumuşar ve çıkar. Ardından, kuru kağıt peçeteyle güzelce silin.
  • -Bir bardak su ile bir bardak tuvalet ispirtosunu karıştırın. Spreyli bir şişeye koyun ve duşakabine püskürtün. Bir gazete parçasıyla, güzelce silin. Gazete, çizikleri önler. İspirto, krom tutacakları da parlatacaktır.
  • -Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın. Aynı yöntemle duşakabine püskürtün ve temiz bir bezle silin
  • -Karbonatlı su karışımı da, su ve pas lekelerine iyi gelir. Bir bardak kaynar suya, bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Su sıcak olacağından, elinizde bulaşık eldivenleri olsun. Karışımı duşakabine püskürtün ve silin.
  • -Dilerseniz, bir süngeri sıcak suya batırın. Üstüne toz karbonatı serpin ve direk duşakabine uygulayın.

Bu metotlar yardımıyla, duşakabininiz cam gibi olsun. Temiz ve ferah bir duşakabinde, banyo yapmanın keyfini çıkarın.

Banyo temizliği

Cam duşakabindeki kireç lekelerinden kurtulmak için

Kabin camı kuruyken kireç sökücüyü püskürtün Yalnız duşakabinin METAL malzemesinden kireç sökücüyü sakının. Bir süre bekledikten sonra kuru bir bezle iyice silin. Sprey temizleyici aşağı doğru akacağından temizlemeye camın üst tarafından başlayın.
Tabi duşakabininiz henüz kireç lekesi tutmadıysa veya lekeleri tamamen yok kettiyseniz ilerde o lekeleri görmek istemiyorsanız size başka bir önerimiz daha var.

En yakın arabalar içinde malzeme satan bir marketten kışın kullanılan araba camında yağmurun tutunmasını önleyen camsuyu satılır bu ürün kabin camında suyun tutunmasını önleyeceğinden lekele oluşumunu da önler bu ürünü kabin camına püskürtün ve bir bez yardımıyla iyice yedirin bu işlemden sonra su cama tutunmadığından leke oluşumu da olmaz ürünün etkisi azaldıkça tekrar aynı işlemi uygulayın.

Kararan silikonlar;

antibakteriyel silikonDuşakabin sektöründe çeşitli silikonlar kullanılmaktadır. Yalnız duşakabin de kullanacağınız silikon mutlaka anti-bakteriyel olmalıdır.

Anti-bakteriyel özellik silikonun içinde ve üstünde mantar ya da küf oluşmamasını sağlamaktadır. Akvaryum silikonları kesinlikle kullanılmamalıdır.

Çünkü akvaryum silikonları balıklara ve yüzen canlılara zarar vermemesi için nötr olarak imal edilir. Aynı zamanda anti-bakteriyel silikonları daha uzun ömürlü olması için çamaşır suyu gibi keskin kimyasallar ile temizlememenizi öneririz.

Düzenlendi... Eceduş Duşakabin (Nisan 26 '16)
Paylaş: