OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Illustrator / Dışa resim aktarma Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Serkan BEKİROĞULLARI
Serkan BEKİROĞULLARI Kasım 20 '14
Dışa resim aktarma için dosya formatları Not: Birden çok çalışma yüzeyini yalnızca şu formatlarda dışa aktarabilirsiniz: SWF, JPEG, PSD, PNG ve TIFF.

AutoCAD Çizimi ve AutoCAD Takas Dosyası (DWG ve DXF)

AutoCAD Çizimi, AutoCAD uygulamasında oluşturulmuş vektör grafiklerinin kaydedilmesi için standart dosya formatıdır. AutoCAD Takas Dosyası, AutoCAD çizimlerini dışa veya başka uygulamalardan içe aktarmak için bir çizim takas formatıdır. Daha fazla bilgi edinmek için, AutoCAD dışa aktarma seçenekleri. Not: Varsayılan değer olarak, Illustrator resmindeki beyaz konturlar veya dolgular, AutoCAD formatına siyah konturlar veya dolgular olarak aktarılır; Illustrator resmindeki siyah konturlar veya dolgular, AutoCAD formatına beyaz olarak aktarılır.

BMP

Standart bir Windows görüntü formatıdır. Resmin rasterleştirilmesinde kullanılacak renk modelini, çözünürlüğü ve kenar yumuşatma ayarını, ayrıca bir format (Windows veya OS/2) ve görüntünün içerebileceği toplam renk (veya gri tonu) sayısını belirleyecek bir bit derinliği belirleyebilirsiniz. Windows formatındaki 4 bitlik ve 8 bitlik görüntülerde aynı zamanda RLE sıkıştırmasını belirleyebilirsiniz.

Gelişmiş Meta Dosyası (EMF)

Windows uygulamaları tarafından, vektör grafik verilerinin dışa aktarılması için bir takas formatı olarak kullanılır. Illustrator uygulaması, resimleri EMF formatına aktarırken, bazı vektör verilerini rasterleştirebilir.

JPEG (Joint Photographic Experts Group)

Fotoğrafların kaydedilmesinde yaygın olarak kullanılır. JPEG formatı, bir görüntüdeki bütün renk bilgilerini korur, ama seçici bir şekilde bazı verileri atarak, dosya boyutunu sıkıştırır. JPEG, görüntülerin Web üzerinden gösterilmesinde kullanılan standart bir formattır. Daha fazla bilgi edinmek için, JPEG dışa aktarma seçenekleri. Web ve Aygıtlar için Kaydet komutunu kullanarak da bir görüntüyü JPEG formatında kaydedebilirsiniz. Not: Dosyayı JPEG olarak her kaydedişinizde, dalga benzeri desenler veya şeritli blok alanları gibi görüntü bozuklukları eklenir. JPEG dosyalarını daha önce JPEG olarak kaydedilmiş dosyalardan değil her zaman orijinal görüntüden kaydedin.

Macintosh PICT

Uygulamalar arasında görüntü aktarımı yapmak için Mac OS grafikleriyle ve mizanpaj uygulamalarıyla kullanılır. PICT formatı, düz renkli geniş alanlara sahip görüntülerin sıkıştırılmasında özellikle etkilidir.

Flash (SWF)

Etkileşimli, animasyonlu Web grafikleri için vektör tabanlı bir grafik formatıdır. Web tasarımlarında kullanmak ve Flash Player eklentisine sahip herhangi bir tarayıcıda görüntülemek için resimleri Flash (SWF) formatında dışa aktarabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için, Flash dışa aktarma seçenekleri. Web ve Aygıtlar için Kaydet komutunu kullanarak da bir görüntüyü SWF dosyası olarak kaydedebilirsiniz (bkz. SWF en iyileştirme seçenekleri (Illustrator)) ve metinleri Flash Dinamik veya Girdi metni olarak dışa aktarabilirsiniz (bkz. Flash olarak dışa aktarmak için metni etiketleme). Resimleri Flash formatında dışa aktarmaya ek olarak, Illustrator resmini kopyalayıp Flash uygulamasına kopyalayabilirsiniz. Panoda resmin orijinal özellikleri korunur.

Adobe Illustrator'da Flex dış görünümleri için vektör resim oluşturabilir, Flex Dış Görünümü Oluştur komut dosyasını kullanarak bunu dışa aktarın. Illustrator için Flex dış görünümleri ve uzantılarıwww.adobe.com/go/flex_skinning_tr adresinde bulunur. Flex dış görünümleri ve Flex Yapılandırıcı hakkında daha fazla bilgi için Adobe.com adresindeki Flex belgelerine bakın.

Photoshop (PSD)

Standart Photoshop formatı. Resimde Photoshop formatına aktarılamayacak veriler varsa, Illustrator uygulaması, belgedeki katmanları birleştirerek veya resmi rasterleştirerek, resmin görünümünü korur. Bunun sonucunda, uygun dışa aktarma seçeneğini seçmiş olmanıza rağmen Photoshop uygulamasında katmanların, alt katmanların, bileşik şekillerin ve düzenlenebilir metinlerin korunmadığı durumlar olabilir. Daha fazla bilgi edinmek için, Photoshop dışa aktarma seçenekleri.

PNG (Portable Network Graphics)

Kayıpsız sıkıştırma için ve görüntülerin Web'de görüntülenmesi için kullanılır. GIF formatından farklı olarak PNG, 24 bitlik görüntüleri destekler ve tırtıklı kenarlara neden olmaksızın arka plan saydamlığı üretir; ancak, bazı Web tarayıcıları PNG görüntüleri desteklemez. PNG formatı, gri tonlamalı ve RGB görüntülerde saydamlığı korur. Daha fazla bilgi edinmek için, PNG dışa aktarma seçenekleri. Web ve Aygıtlar için Kaydet komutunu kullanarak da bir görüntüyü PNG formatında kaydedebilirsiniz.

Targa (TGA)

Truevision® video kartını kullanan sistemlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Resmin rasterleştirilmesinde kullanılacak renk modelini, çözünürlüğü ve kenar yumuşatma ayarını, ayrıca görüntünün içerebileceği toplam renk (veya gri tonu) sayısını belirleyecek bir bit derinliği belirleyebilirsiniz.

Metin Formatı (TXT)

Çizimdeki metni, metin dosyasına aktarmakta kullanılır.

TIFF (Etiketli Görüntü Dosya Biçimi)

Uygulamalar ve bilgisayar platformları arasında dosya alışverişinde kullanılır. TIFF formatı, çoğu boyama, görüntü düzenleme ve sayfa mizanpajı uygulaması tarafından desteklenen, esnek bir bitmap görüntü formatıdır. Çoğu masaüstü tarayıcıları TIFF dosyası oluşturabilir. Daha fazla bilgi edinmek için, TIFF dışa aktarma seçenekleri.

Windows Meta Dosyası (WMF)

16 bitlik Windows uygulamaları için ara takas formatı. WMF formatı, hemen hemen bütün Windows çizim ve mizanpaj programları tarafından desteklenir. Ancak, sınırlı bir vektör ve grafik desteğine sahiptir ve mümkün olan durumlarda WMF formatının yerine EMF formatı kullanılmalıdır.

Paylaş: