OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Pagerank Nedir? Nasıl Yükseltilir? Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Mayıs 9 '15
Pagerank Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Pagerank Nedir?

Pagerank nedir sorusuna verilebilecek en basit tanım olarak şunu söyleyebiliriz. Google tarafından siteye verilen derecelendirme sistemine pagerank adı verilir. Sitenin tasarımı, sayfalar arası geçiş hızı, sitede yer alan içeriklerin özgünlüğü ve backlinklerin kaliteli olmasına istinaden 1 ile 10 arasında puanlar verilmektedir.

pagerank-nedir
Pagerank değeri önceki yıllarda sık sık güncellenmekteydi. Hatta her gün arka planda pagerank güncellemesi yapılıyordu. Ancak son birkaç yıldır 6 ayda, hatta yılda bir kez olduğunu dahi söyleyebiliriz. Tam olarak güncelleme zamanı da belirtilmediği gibi bu konu hakkında tahmin yürütmekte pek gerçekçi durmuyor. Önceki yılların değer yayınlanma tarihlerine kıyasla tahmin gerçekleştirilebilir ama gerçekçi olur mu bilinmez. Sonuçta pagerank değerinin yayınlanması ile ilgili periyodik bir yapı bulunmuyor.

Pagerank Değeri Nasıl Yükseltilir?

Öncelikle siteye girilen içeriklerin tamamen özgün olması, herhangi bir şekilde kopya içerik barındırmamanız gerekir. Alıntı yapılması gereken durumlarda ise muhakkak kaynak belirtilmelidir. İçeriklerin düzenli bir şekilde girilmesi de yararlı olacaktır. Sitenize seo işlemleri uygulamanızın da çok büyük getirisi olacaktır. Sitenizin başlığı, anahtar kelimeleriniz, yüklenen fotoğrafların optimize edilmesi gibi seo açısından önemli konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. Yayınlanan yazılarda site içi link paylaşımı yaparak site içinde backlink çalışması yapılabilir.

pagerank-degeri-nasil-yukseltilir
Sitenizi beslemek için oluşturabileceğiniz ücretsiz yan bloglar ile sitenize link çıkışı da yapabilirsiniz. PR değeri yüksek sitelerden backlink almaya özen göstermelisiniz. Google’nin sevdiği siteler ile işbirliği yapın ki sizin siteniz de sevilsin. Google pagerank değerini yükseltmek için belirttiğimiz tüm maddeleri özenli bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Zaten yukarıda yer alan maddeleri gerçek anlamı ile tamamlandığında siteniz trafik alan bir sayfa haline gelecektir.

Pagerank değeri ile ilgili son olarak belirtmem gerekir ki, bu değerin günümüzde eski önemi kalmadı. Yani tabi ki pagerank değeri göze batan bi etken ancak etkileşim esnasında ilk sırada yer almıyor. Eski işlevselliği olmasa da ona duyulan bir saygı muhakkak ki mevcut. Pagerank değeri nasıl yükselir diyorsanız da yazımda belirtmiş olduğum noktalara önem vermeniz yeterli olacaktır…

Kaynak:http://www.tanerevcen.com.tr/pagerank-nedir-nasil-yukseltilir/

Paylaş: