OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Kattankudy cami katliamı (+18 Ölüm - Ceset ) Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Whordark
Whordark Haziran 24 '15
Yer: Kattankudi'deki, Batticaloa, Sri Lanka
Tarih: 4 Ağustos 1990
Saldırı tipi: Otomatik tüfekler, el bombaları
Ölümler: 147
terör örgütü :Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları
Mayıs 1976'da kurulmasından itibaren Sri Lanka'nın kuzeybatısında bağımsız bir devlet kurmak için hükümete karşı kanlı bir mücadele yürüttü. Bu mücadele, dünyadaki en uzun süren silahlı çatışmalardan biri olan Sri Lanka İç Savaşı'na dönüştü. Savaş, Mahinda Rajapakse hükümeti döneminde, Mayıs 2009'da Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri'nin Tamil Kaplanları'nı yenmesiyle sona erdi. Kurulduğu günden itibaren Tamil Kaplanları'nı yöneten Velupillai Prabhakaran da örgütün yenilmesiyle sonuçlanan çatışmalar sırasında hükümet güçleri tarafından öldürüldü. Tamil Kaplanları, Hindistan, ABD ve Avrupa Birliği tarafından "terörist örgüt olarak kabul edilmiştir.Liderleri Velupillai Prabhakaran (Mayıs 2009'da öldü)
Olay
3 Ağustos günü, yaklaşık 30 ağır silahlı isyancılar Kattankudi'deki kasabasına girdi. Meer Jumma, Husseinia, Mecid-Temmuz-Noor ve Fowzie Camileri, yatsı namazı . TEKK örgütü şüphe önlemek için Müslüman kılığında camilere girdi.
Siviller dua diz çöktü gibi, Tamil isyancılar otomatik silahlar ve el bombaşlarıyla onlara saldırdı.Sri Lanka askerleri devam eden katliamın haberini alıp olay yerine geldikleerinde isyancılar ordan kaçmışlardı.
Görgü tanıklarının ifadeleri
Muhammed Arif, ayrıca katliamdan kurtulan 17 yaşındaki öğrenci New York Times'a yayınlanan ifadesi
"Ben yan kapıdan kaçtım ve duvarın arkasına saklandım, bir kaplan Müslüman çocuğun ağzına silah dayayıp tetiği çektiğini gördüm."
New York Times Konuşan 40 yaşındaki işadamı , Muhammed İbrahim
"Ben diz çökmüş dua ediyordum ve ardından isyancıların ateş başladı ateş 15 dakika devam etti. Ben vurulduktan sonra sürüklenerek birinin organları arasında buldum kendimi. "
Olay ile ilgili görseller






Paylaş:
Whordark
Whordark Haziran 24 '15

Bu Katliamı Duyur unutulmayan tarih.