OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
CSS test Senaryo Testleri Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
sosyallift.com
sosyallift.com Ekim 25 '15
Senaryo Testleri

Bir komut dosyası testi programlı bir ya da daha spesifik işlevleri doğrulamak için JavaScript kullanan bir testtir. Aksine kendini açıklayan testler ve reftests, script testleri render doğrulamamaktadır.

Komut testleri, örneğin, bir JavaScript işleme gerektirmeyen fonksiyonları kontrol etmek için kullanılması gereken API. Senaryo testleri de otomasyon eklemek için kullanılabilecek reftests desteklemeyen istemciler için reftests.

Bir Senaryo Testi Bileşenleri

Bir komut dosyası test test dosyası tarafından ithal ayrı bir .js dosyasında yer alan edilebilir JavaScript veya JavaScript içeren bir komut bloğu ile tek bir dosya olarak yazılabilir.

Deney Demeti

Test koşum (yazılı ve James Graham tarafından tutulan) yazma test durumlarda kolaylaştıran bir JavaScript dosyası. Özellikle, test koşum testi yazarları sunmaktadır:

  • Uygun bir API ortak test iddialarda yapmak için

  • Net, sağlam testleri teşvik eden bir şekilde senkron ve asenkron DOM özelliklerini test etmek için destek

CSSWG için yazılmış script testleri gerektiğini mümkünse testi demetini kullanın.

Temel Kullanım

Test koşum (temel kullanım testharness.js) dosyanın başlangıcına açıklanmıştır.

  • Demetini kullanmak için, aşağıdaki komut dosyası etiketi başına deney belgeye her iki komut almak. Bir beklenti Tüm testler run-mümkün olması gerektiğini yerinde olduğunu unutmayınW3C 'nin deneme depo. Bunun gibi, komut dosyasına mutlak bir yol kullanılması gerekir ve komut dosyası deposu kökünde kaynaklar dizininde olacaktır.

< script type = "text/javascript" src = "/resources/testharness.js">< / script > < script type = "text/javascript" src = "/resources/testharnessreport.js">< / script >
  • Her test bir veya daha fazla iddia olabilir. Not: Bazı test tek assert sınırlıdır ama bu zorunlu değildir tercih ediyorum.

  • Her test tek bir test tek bir sonuç (/ zaman aşımı / geçmesi fail) sahiptir anlamda atom olduğunu.

  • Her testte içinde biri iddia bir sayı olabilir.

  • Bir test ilk başarısız assert başarısız ve testin kalanı (genellikle) çalıştırın değildir.

  • Testleri içeren dosya bir ise HTML id unsuru "log" dosya, bu tüm testler çalıştırdıktan sonra test sonuçlarını içeren bir tablo ile doldurulur.

Yazma testleri

Tam API testharness.js arasında içinde belgelenmiştir dosyanın kendisi. API de burada belgelenmiştir.

Hata Raporlama

Test koşum için tartışma forumu olan W3C 'nin çapraz WG kamu test infra posta listesi. Bu liste aynı zamanda doğrudan eklenebilir testharness.js hata veya hataları bildirmek için kullanılanW3C 'nin Bugzilla: Ürün = Test; Bileşen = testharness.js (James Graham "default devralan" dir).

Per-Testi Meta

Özellikler Test kurucusuna itiraz Test özgü meta geçirilebilir. Bunlar bireysel testi <head> saklanan farklıdır meta olduğunda kullanılır. Tanınan meta özellikleri şunlardır:

  • Yardım - şartnamenin kısmı için url denenmektedir

  • assert - Test kanıtlamaya çalışıyor ne bir insan okunabilir bir açıklama

  • Yazar - formatta test yazarın adı ve iletişim bilgileri: "İsim <EMAIL_ADDR>" ya da "İsim http: // kontak / url"

Örnek:

Test (function () {assert_true (true);}'test_name' {Yardım: 'http://www.w3.org/TR/spec#section&#39; assert: ['Bu bir şey sınar.', 'Bu da başka bir şey sınar.'],Yazar: ['John Doe <[email protected]>', 'Jane Doe http://example.com/doe/jane&#39;]});

Birden çok değer belirtilmesi gerekirse Her değer tek bir dize veya dize dizisi olabilir. Bu değerler testin <head> ayarlanan herhangi bir meta geçersiz olur ve bireysel testin meta <head> içinde ne farklı olduğunda sadece ihtiyaç vardır.

Dosyada tek bir komut testi varsa, tüm metadata yerine deney kurucusuna daha <head> olmalıdır.

Meta Önbellek

Meta veri önbelleği komut testler ve bizim test aracı paketine tüm ilişkili başına test metadata adlarını gösterir. Bu verileri kullanarak her şartnamenin test kapsama izlemek yanı sıra test istatistikler ve raporlar oluşturabilirsiniz. Bir dosyada birden fazla komut testleri varsa, meta veri önbelleği hiçbir test spesifik meta mevcut olsa bile (her komut testi adlarını listelemek için), mevcut olması gerekir.

Üzerinde testharnessreport.js sürümü http://test.csswg.org/resources~~pobj&nbsp;şimdi başına testi meta verileri okur ve <head> saklanan önbelleğe sürümle karşılaştırır kodunu içerir. Önbellek mevcut değil veya senkronizasyon dışında ise, bu yönde bir mesaj görüntüleyebilir ve tıklandığında test en yapıştırın / kopya için uygun önbelleğe alınan metadata için uygun kaynak kodu üretecektir bir bağlantı oluşturmak gerekir < head>. Meta veri önbelleği sadece metadata umurumda suit için bir test göndermeden önce bir kez oluşturulan ve sadece meta değişiklikleri yeniden gerek yoktur.

Bu işlevsellik erişmek için, bir tarayıcıda komut testini başlatmak ve sayfanın üst kısmında görünen bağlantıyı izleyin.

Paylaş: