OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Almanya'da Yaşam Şartları Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Olivia Jane Wilde
Olivia Jane Wilde Temmuz 4 '17

Almanya 82,000,000 nüfuslu gelişmiş bir Avrupa ülkesidir. Toplam 16 bağımsız eyaletten oluşan Almanya'da her eyalet iç işlerinde büyük ölçüde bağımsızdır.

Almanya'nın başkenti Berlin'dir. Berlin'in nüfusu 3,4 milyon kadardır. Kişi başına düşen gelir yaklaşık 27,600 dolardır. Almanya'da Euro para birimi kullanılmaktadır.

Ülkenin %90'ı Hristiyan olmakla beraber birkaç milyon kadar da Müslüman ve yaklaşık 80 bin kadar Yahudi vardır.

Almanya'da MasterCard, VisaCard ve American Express kredi kartları geçmektedir. Hediyelik eşya, gıda giderleri gibi ihtiyaçlar için genellikle nakit ödeme yapılmaktadır.

Yağışlı bir iklime sahip olan ülkede, baharda hava güzel olsa dahi her an yağmur yağma ihtimali vardır.

Almanlar tüm dünyaca çalışkanlılıklarıyla bilinirler. Çalışkan olmalarının yanında düzene bağlı oluşları, mantıklarıyla hareket etmeleri, sistemli bir çalışma sistemlerinin olmaları ve teknolojide ileride olmalarıyla da bilinirler.

Almanya'da oturma izni sınırlıdır fakat yaşam süresinin herhangi bir sınırı yoktur. Bu izinle Almanya'da çalışma iznine sahip olunmuş olunur.

Almanya'ya yerleşim izni alabilmek için en az 5 yıl orada yaşamış olmak gerekmektedir. Almanyaye yerleşebilmek isteyen kişilerin ailelerinin geçimlerini sağlayabilmeleri, Almanca bilmeleri, belli bir mesleğe sahip olmaları ve sabıkalarının temiz olması gerekmekedir.

Almanya'da yaşamanın en kolay yolu, Almanya'da bir şirketin size istihdam sağlaması ve çağırmasıdır. Eğer Almanya'da yaşayan bir tanıdığınız varsa, onun sizin için bir iş bulması ve sizi çağırması vize işlemlerinizi kolaylaşıracaktır.

Göçmen olarak öncelikli olarak bilişim sektörü elemanları ve sanatçılara yer veren Almanya, kalifiye ve uzman kişilere öncelik tanımaktadır.

Alman vatandaşlığına hak kazanabilmek için, Alman hükümetine yazılı bir sınavla Almanca bilginizi ispat etmeniz gerekmektedir.

Ayrıca, Almanya'ya yerleşebilmek için devletin düzenlediği bir uyum kursuna da gitmeniz ve bu kursu başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Uyum kursları, Almanca öğretmenin yanı sıra Alman kültürünü de öğretmektedir.

Düzenlendi... Olivia Jane Wilde (Temmuz 4 '17)
Gönderi için grup üyesi olmanız gerekiyor.