OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Tütün ve Sigarayı bırakmanın doğru yöntemlerini sizler için derledi...
Loading...
 
tr

Sigara Bırakmanın Diğer Yolları

Nikotin replasman terapisinin veya reçeteyle satılan ilaçların yanısıra sigarayı bırakmak için diğer araçları veya yöntemleri de duyabilir veya okuyabilirsiniz . Bunlar bazı insanlara yardımcı olabilir, ancak sigarayı bırakma şansınızı artırabileceklerine dair güçlü bir kanıt yoktur.Bunun en etkin yöntemi kendinizle savaşmanızdır. Bunun için yapmanız gereken en ideal yöntem ise bu kandırma yöntemine başlarken bilinç olarak kendinizi hazırlamak ve bu süreci rahatlatacak çeşitli düzenler yapmalısınız.

Bu yola çıkmanın doğru yöntem ve inanmakla başarılabildiğini unutmayın. Bir çok sigara içende soğuk çiğerden ayrılıyorlar - hiçbir ilaç veya nikotin replasmanı olmaksızın hepsi birden duruyorlar. Bazıları, bırakmadan birkaç hafta önce daha az sigarayla başlayabilir.

Bir başka yol da kademeli olarak geri çekilmektir her gün biraz sigara içtiğiniz sigarayı azaltmak. Böylelikle, vücudunuzdaki nikotin miktarını yavaş yavaş azaltırsınız. Bir fincan kahve ile içilen sigarayı kesebilir veya yalnızca günün belirli saatlerinde sigara içmeye karar verebilirsiniz. Geri çekme belirtilerini azaltmak için bırakma tarihinizden önce kesmek mantıklıdır, ancak bunu yapmak zor olabilir.

Filtreler

Katran ve nikotini sigaralarda azaltacak filtreler çalışmaz. Aslında, çalışmalar filtre kullanan sigara içicilerin daha fazla sigara içmeye meyilli olduğunu göstermiştir.

Sigarayı caydırıcı maddeler

Tütünün tadını değiştiren tezgah üstü ürünler, nikotin arzularını durduran sigara bırakma diyetleri ve vitamin kombinasyonları gibi sigara bırakmanın diğer yöntemleri kullanılmıştır. Şu anda bu çalışmaların herhangi birinin bilimsel bir kanıtı yok.

Elektronik sigara

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaraların (e-sigara) satılması gerekmemektedir ve FDA tarafından düzenlenmemektedir. Yine de birçok sigara içen, onları bırakma yardımları olarak görüyor.

Birkaç çalışma e-sigaranın sigara içilen miktarın azaltılmasına yardımcı olabileceğini, ancak insanların sigarayı bırakıp çıkarmama konusunda bilgilendirmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur. Elektronik sigaranın genel güvenliği de bilinmemektedir ve araştırılmaktadır. Elektronik sigara ve diğer elektronik nikotin verme cihazları (veya ENDS) sıcak bir araştırma konusudur.

Tütün pastilleri ve torbalar

FDA, ağızda tuttuğunuz tütün ve küçük torbalar içeren makarna, şerit ve çubukların, ağız kesici ve çiğneme gibi ağızdan tütün ürünlerinden olduğu ve sigarayı bırakma yardımcısı olmadığına karar verdi.

Bu ürünlerin bir kişinin sigarayı bırakmasına yardımcı olabileceğine dair bir kanıt bulunmamaktadır. Ve biliyoruz ki, tütsüleme ve çiğneme tütünü gibi oral tütün ürünleri kansere neden oluyor.

FDA tarafından onaylanmamış diğer nikotin biçimleri

Nikotin, bırakma araçları olarak pazarlanan içecekler, lolipoplar, samanlar ve dudak balsamlarına eklenmiştir. Bunların hiçbiri FDA tarafından onaylanmadı ve aslında bazıları ABD'de yasadışı. Hiçbir kişinin sigarayı bırakmasına yardım edeceği gösterilmemiştir. Ayrıca, iyi etiketlenmemiş, dikkatle depolanmış ve güvenle atılmışlarsa, çocuklar ve evcil hayvanlar için risk oluşturmaktadır.

Hipnoz

Hipnoz yöntemleri çok çeşitlidir, bu da sigarayı bırakmanın bir yolu olarak çalışmayı zorlaştırır. Çoğunlukla, insanların sigara içmeyi bırakmalarına yardımcı olmak için kontrollü hipnoz çalışmalarına bakan incelemeler, bunun işe yarayan bir bırakma yöntemi olduğunu bulamamıştır. Yine de, bazı insanlar bunun yardımcı olduğunu söylüyor. Bunu denemek isterseniz, sağlık uzmanınızdan hipnoterapi yapan iyi bir lisanslı terapistten tavsiye almalarını isteyin.

Akupunktur

Bu yöntem sigarayı bırakmak için kullanılıyor, ancak çalıştıklarını gösteren çok az kanıt var. Sigara içmek için akupunktur çoğunlukla kulakların belirli bölümlerinde yapılır.

Mıknatıs terapisi

Sigarayı bırakmak için mıknatıs tedavisi, kulağın her iki yanında birbirinin karşısında belirli bir noktaya konan 2 küçük mıknatıs içerir. Manyetizma onları yerinde tutar. Mıknatıs tedavisinin sigara içenlere yardım etmeye yardımcı olduğunu gösteren bilimsel bir delil mevcut değil. Bu mıknatısları satan birçok çevrimiçi şirket var ve çeşitli "başarı" oranlarını bildiriyorlar. Ancak bu iddiaları desteklemek için klinik araştırma verileri mevcut değil.

Soğuk lazer terapisi

Buna düşük seviye lazer terapisi denir ve akupunktur ile ilgilidir. Bu yöntemde, akupunktur için iğneler yerine soğuk lazerler kullanılmaktadır. Bazı soğuk lazer terapi sağlayıcılarının başarısı konusunda iddialara rağmen, insanların sigarayı bırakmasına yardımcı olduğunu gösteren hiçbir bilimsel kanıt bulunmamaktadır.

Otlar ve takviyeler

Homeopatik yardımcı ilaçların ve bitkisel takviyeleri durdurma sigara içme yöntemleri olarak destekleyecek çok az bilimsel kanıt var . Diyet takviyeleri olarak satılmaktadır (uyuşturucu değil), satılmak üzere FDA onayı gerekmez. Bu, imalatçıların kanıtlamak zorunda oldukları anlamına gelmez, hatta güvenli oldukları anlamına gelir.

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olabileceğini iddia eden herhangi bir üründe yakından incelemeye dikkat edin. Hiçbir besin takviyesinin insanlara sigarayı bırakmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bu takviyelerin çoğu, otların kombinasyonlarıdır, ancak nikotin değildir. İnsanlara sigarayı bırakmaları için yardımcı olduklarının kanıtlanmış bir geçmişe sahip değiller.

Zihin-beden uygulamaları

Bazı çalışmalar sigarayı bırakmaya yardımcı olmak için yoga, dikkatlilik ve meditasyon kullanan kesme programlarına bakmışlardır. Sonuçlar bu yöntemlerin lehine açıkça görülmedi, ancak bazıları daha az arzu ve daha az sigara içti. Daha fazla araştırma gereklidir ve bu uygulamalara yönelik çalışmalar halen devam etmektedir. Bilişsel işleme yöntemleri (bilişsel-davranışsal yaklaşımlar) de çalışılmaktadır.


OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/privacy/classes/event_handler.php
Line: 62
Paylaş:

Duvar

Yorum yok
Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekiyor

Mesaj

Yazar Whordark
Eklendi Kasım 8 '17
blogs+show_all_blogs

Oy

Verdiğin oy:
Toplam: 5 ( 1 skorlar)